Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Βάλλας: «Με την ώθηση των φιλάθλων μας θα φύγουμε νικητές»

Βάλλας: «Με την ώθηση των φιλάθλων μας θα φύγουμε νικητές»

0
vallas

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Πανθρακικό

Αποκλειστικές δηλώσεις του αρχηγού της Skoda Ξάνθη στο «Ε»        

Με «σύμμαχο» την προϊστορία θα αγωνιστεί η Skoda Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Πανθρακικό, καθώς και τις δύο φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στα Πηγάδια οι δύο ομάδες, (σε επίπεδο Α’ Εθνικής – Super League), οι γηπεδούχοι έφυγαν νικητές.
Συγκεκριμένα τη σεζόν 2008-2009 η Ξάνθη είχε νικήσει με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Πόι στο 15ο λεπτό.
Σε εκείνο το παιχνίδι για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Κωστούλας, Άμπραχαμ (56΄ Σουάνης), Γκρζέλακ (56΄ Φλίσκας), Κιντάνα (90΄ Σταθάκης), Πόι, Ντόσεκ.
Ένα χρόνο αργότερα (σεζόν 2009-2010), ο αντίστοιχος αγώνας έληξε με το ίδιο σκορ (1-0), όμως αυτή τη φορά ήταν ο Στρμπα που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 45’.
Στο παιχνίδι της σεζόν 2009-2010 για τη Skoda Ξάνθη είχαν αγωνιστεί οι: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κουκιέλκα, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (90+ Τζιωρτζόπουλος), Βακουφτσής (72’ Σουάνης), Λουτσιάνο (81’ Φλίσκας).  
Το «2 στα 2» έχει ο Βάλλας απέναντι στον Πανθρακικό  
Το «Ε» βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση της Skoda Ξάνθη και πριν την έναρξη της συνάντησε τον αρχηγό της, Σπύρο Βάλλα.
Ο 31χρονος αμυντικός με δύο θητείες στην ξανθιώτικη ομάδα (1999-2003 και από το 2007 έως σήμερα) είναι ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο τωρινό ¨ρόστερ¨ και παράλληλα είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πανθρακικό, στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις στο γήπεδο των Πηγαδίων για τη Super League (μαζί με τον Φλίσκα που και στις δύο είχε αγωνιστεί ως αλλαγή και τον Σ. Λυμπερόπουλο που ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας, ενώ ο Μαρσελίνιο είχε μείνει στον πάγκο).
Στις δηλώσεις του στο «Ε» ο Βάλλας αναφέρθηκε στο παραπάνω γεγονός λέγοντας:
«Χαίρομαι γι’ αυτό το γεγονός, που έζησα ήδη δύο φορές αυτό το παιχνίδι με τις ιδιαιτερότητες του και μάλιστα και οι δύο αναμετρήσεις συνοδεύτηκαν με νίκη της Skoda Ξάνθη».  
«Δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και το γόητρο»  
Στη συνέχεια ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη σχολίασε τις ιδιαιτερότητες του επερχόμενου γειτονικού ντέρμπι τονίζοντας:
Σ.Β.: «Είναι ένα παιχνίδι που επάξια έχει το χαρακτηρισμό του γειτονικού ντέρμπι, μιας και πάντα γίνονται δυνατοί αγώνες που συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί της νίκης που τη δεδομένη στιγμή τους χρειαζόμαστε επειγόντως, αλλά είναι και θέμα γοήτρου, με μία «αντιπαλότητα» που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο αυτό ισχύει για τα 90 λεπτά του αγώνα καθώς κατά τ’ άλλα είμαστε σε δύο γειτονικούς Νομούς με πολλά κοινά σημεία και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους κατοίκους».
Τους περισσότερους από τους παίκτες του τωρινού ¨ρόστερ¨ της Ξάνθης χαρακτηρίζει το νεανικό της ηλικίας, χωρίς να έχουν ζήσει το κλίμα του «Ελ Θράκικο». Ο Βάλλας αποκάλυψε στο «Ε» τις συζητήσεις που κάνουν οι παίκτες μεταξύ τους για τον επερχόμενο αγώνα:
Σ.Β.: «Το ντέρμπι της Θράκης είναι ένα ματς που όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν και να ζήσουν. Ένα παιχνίδι που όλοι θα θυμούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Για τον επερχόμενο αγώνα οι «παλιότεροι» παίκτες κι εγώ προσωπικά ως αρχηγός μιλήσαμε στους νεότερους συμπαίκτες μας, τονίζοντας τους ότι χρειάζεται τεράστια αποφασιστικότητα, δύναμη και αφοσίωση από το 1ο λεπτό ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Όλοι οι παίκτες έχουν μπει στο κλίμα και αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις της κυριακάτικης αναμέτρησης και όλοι θέλουμε να νικήσουμε για τους εαυτούς μας, τους φιλάθλους μας και την ομάδα».
Η παρουσία των Ξανθιωτών φιλάθλων στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια κρίνεται «μέτρια», όμως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το γειτονικό ντέρμπι θα προσελκύσει περισσότερα βλέμματα. Αναφερόμενος σε αυτό ο Σπύρος Βάλλας τόνισε:
Σ.Β.: «Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Πανθρακικό ο κόσμος αποτελούσε τον 12ο παίκτη μας. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι θα βρεθεί στο πλευρό μας και θα μας στηρίξει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καλώ όλους τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο γιατί με τη βοήθεια τους και την ενίσχυση θα μας δώσουν ώθηση για να φύγουμε νικητές από τον αγωνιστικό χώρο και θα δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια».
Ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του τονίζοντας:
Σ.Β.: «Θα τα δώσουμε όλα και εύχομαι να είναι η απαρχή ενός νέου ξεκινήματος, όλοι γνωρίζουμε ότι η μέχρι τώρα πορεία μας είναι μέτρια κάτι που κανείς δεν περίμενε, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής, πιστεύω η συνέχεια να είναι πολύ καλύτερη».  
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Ξάνθης  
Ασκήσεις ταχυδύναμης περιλάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα της Skoda Ξάνθη, η οποία μπήκε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε στους παίκτες του τονίζοντας τους την κρισιμότητα του αγώνα ενώ επεσήμανε κάποια λάθη σε προηγούμενα ματς τα οποία πρέπει να διορθωθούν.
Στην προπόνηση που ακολούθησε οι ρυθμοί ανέβηκαν με τις ασκήσεις έκρηξης ταχύτητας και δύναμης, ενώ ολοκληρώθηκε με τακτικές.
Τα ευχάριστα νέα για τον Κωστένογλου και τους συνεργάτες του ήρθαν από το ιατρικό επιτελείο, καθώς δόθηκε το «οκ» στους Δήμο Μπαξεβανίδη και Μπέντζαμιν Ονουάτσι οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών κι έτσι αμφότεροι συμμετείχαν στο ομαδικό πρόγραμμα με τους συμπαίκτες τους.
Αντίθετα ο Ρικάρντο Ντάνι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα όμως το πιθανότερο είναι να επιστρέψει και ο Πορτογάλος σήμερα στο ομαδικό, ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.  
Γενέθλια ο Τσαμούρης  
Πέρα από τα αγωνιστικά, η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη για τον Κώστα Τσαμούρη που είχε τα γενέθλια του. Ο ύψους 1.85 κεντρικός αμυντικός με καταγωγή από την Καβάλα, έκλεισε τα 18 χρόνια και «μπήκε» στα 19, καθώς είναι γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου 1994. Ο Τσαμούρης δέχθηκε τις ευχές των συμπαικτών του και του τεχνικού επιτελείου, ανταποδίδοντας με κεράσματα.  

 

SUPER LEAGUE  


11η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
17.15: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)
17.15: Πανιώνιος – Πλατανιάς (Novasports 2)
19.30: Ολυμπιακός – Κέρκυρα (Novasports 2)
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
15.00: Ο.Φ.Η. – Λεβαδειακός (Novasports 1)
17.15: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός (Novaspots 3)
17.15: Βέροια – Α.Ε.Κ. (Novasports 1)
19.30: Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ. (Novasports 1)
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
19.30: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 2)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 28
2. Π.Α.Ο.Κ. 23
3. Πανιώνιος 18
4. Αστέρας Τρίπολης 17
5. Ατρόμητος Αθ. 17
6. Ο.Φ.Η. 13
7. Παναθηναϊκός 13
8. Πλατανιάς 12
9. ΠΑΣ Γιάννινα 12
10. Κέρκυρα 11
11. Άρης 10
12. Βέροια 9
13. Skoda Ξάνθη 9
14. Πανθρακικός 9
15. Λεβαδειακός 9
16. Α.Ε.Κ. 5

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…