Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρχεται το γρήγορο internet σ’ όλη την πόλη

Έρχεται το γρήγορο internet σ’ όλη την πόλη

0
optikes_ines_001_empros

Ολοκληρώνεται τέλος Νοεμβρίου το πρόγραμμα εγκατάστασης οπτικών ινών του ΟΤΕ στην Ξάνθη

Οι ταχύτητες θα είναι 30 και 50 Mbps και σταθερές σ’ όλα τα σημεία της πόλης

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΤΕ στα πλαίσια του οποίου εγκαθίστανται σ’ όλη την πόλη οπτικές ίνες. Γι αυτό και βλέπουμε διάσπαρτα σε πολλά σημεία της πόλης να τοποθετούνται τα γνωστά κουτιά (καφάο) που λειτουργούν σαν υποκένρα του ΟΤΕ μέσα στα οποία υπάρχουν επιμέρους πολυπλέκτες οπτικών ινών ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες σκαπτικές εργασίες σε δρόμους και πεζοδρόμια προκειμένου να γίνει η διασύνδεση.

Γρήγορο internet σ’ όλη την πόλη και τα περίχωρα
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα του γρήγορου internet. Πηγές από τον ΟΤΕ που εξειδικεύονται στα δίκτυα μας πληροφόρησαν ότι οι ταχύτητες θα είναι 30 και 50 Mbps και σταθερές σ’ όλα τα σημεία της πόλης ανεξάρτητα από την απόσταση από τον ΟΤΕ. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όταν σκεφτεί κανείς ότι τώρα η μέγιστη ταχύτητα είναι 24 Mbps και επιπλέον αυτή η ταχύτητα φθίνει όσο μεγαλύτερη είναι ή απόσταση από τα κεντρικά του ΟΤΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και θα οριστεί η τιμή που θα παρέχεται η υπηρεσία VDSL στους συνδρομητές ΟΤΕ.  
Ο ΟΤΕ έδωσε προβάδισμα στη Θράκη
Η εγκατάσταση οπτικών ινών είναι ένα πρόγραμμα του ΟΤΕ που εφαρμόζεται πιλοτικά στις τρεις πρωτεύουσες των νομών της Θράκης και αποτελεί μια πρωτοπορία για τη Θράκη. Σημειώνεται ότι η Καβάλα και η Δράμα δεν συμπεριλαμβάνοντα στο πρόγραμμα ενώ η επόμενη πόλη από την Ξάνθη που έχει γίνει εγκατάσταση οπτικών ινών του ΟΤΕ είναι οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα καλύπτει μόνο την πόλη της Ξάνθης καθώς και επίσης και τους γύρω οικισμούς (Χρύσα, Κιμμέρια) όχι όμως τους άλλους δήμους του νομού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …