Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Σωκράτης Ξυνίδης για τον Παπακωνσταντίνου και το χαμένο CD

Ο Σωκράτης Ξυνίδης για τον Παπακωνσταντίνου και το χαμένο CD

0
Xinidis_2-empros

«Οφείλεις να αποδείξεις ακόμη και ότι δεν είσαι ελέφαντας»  

Μέσω των προσωπικών του τοποθετήσεων στο ιστολόγιό του σιγά σιγά ο Σωκράτης Ξυνίδης αποκαλύπτει το κλίμα που επικρατούσε στις ταραγμένες ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου κι έπειτα, μιας και τότε υπήρξε εξαιρετικά φειδωλός στις περιγραφές, σχετικά με το πώς διαμορφώνοντας οι συνθήκες, οι τάσεις και οι εντάσεις, εντός κυβέρνησης και υπουργείων. Αφορμή αυτή τη φορά, η δημόσια επιστολή του στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τις αιτιάσεις του τελευταίου για την απώλεια του περιβόητου CD.
Το ύφος του Σωκράτη Ξυνίδη είναι και πάλι αιχμηρό, ενώ δείχνει τις σαφείς διαστάσεις που έχει πάρει ο π.αν. υπουργός από το ΠΑΣΟΚ και τους σημερινούς εκπροσώπους του.
«Ωραία λοιπόν αγαπητέ Γιώργο. Ας σε δούμε με πολύ συμπάθεια σχετικά με το παιδαριώδες θέμα της απώλειας του CD της λίστας Λαγκάρντ. Δεν αισθάνεσαι καμιά ανάγκη να μας πεις για το περιεχόμενο; Για να έχεις και μια έξωθεν καλή μαρτυρία ότι το παιδαριώδες λάθος δεν ενέχει σκοπιμότητα απόκρυψης; Απάντησε στο ελάχιστο. Πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς πολιτικών προσώπων, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία, υπήρχαν στη λίστα; Κι εδώ δεν έχει ούτε μισόλογα ούτε «δεν είδα το περιεχόμενο» ούτε «το επεξεργάστηκαν συνεργάτες μου». Έχει ή δεν έχει;
Και κάτι ακόμη. Πολλές φορές αντιμετωπιστήκαμε στο υπουργικό συμβούλιο ως ένας κουραστικός ευρύτερος κύκλος της κυβέρνησης. Πέραν εκείνου του απολύτως στενού, που είχε τη γνώση, την εμπειρία, τη σοφία και την αυτοθυσία να αντιμετωπίσει σε πρώτο χρόνο το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Η γνώση, η εμπειρία και η σοφία δεν συμβαδίζουν με το «συγγνώμη το έχασα». Γιατί σήμερα, από την ώρα που δεν μπήκες στον κόπο, αγαπητέ Γιώργο, να ενημερώσεις το υπουργικό συμβούλιο για την ύπαρξη και το περιεχόμενο της λίστας, οφείλεις να μας αποδείξεις ακόμη και το ότι δεν είσαι ελέφαντας. Πόσο περισσότερο στον κοσμάκη που του κόψαμε το μισθό και τη σύνταξη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τη βιοτεχνία “Thraco” επισκέφθηκε η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης

Σκοπός ήταν να ακουστούν καινοτόμες ιδέες και προβληματισμοί των νέων επιχειρηματιών Η ΟΝΝ…