Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

0
aporimatofora-empros

Αποχή από τις εργασίες τους στο Σαββατοκύριακο και απεργίες από Δευτέρα

Συμμετέχει ο Σύλλογος της Ξάνθης. Καταγγελία της ΠΟΕ – ΟΤΑ για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δήμοι

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου που σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα κάνουν αποχή από κάθε εργασία, εν’ όψει της κατάθεση της μέτρων. Παράλληλα από την Δευτέρα σχεδιάζουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας».  
Οι εργαζόμενοι στο δήμο Ξάνθης θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους: «Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Μόνο με αγώνες μπορούμε να διαφυλάξουμε κάτι από τα καταρρακωμένα μας εργασιακά δικαιώματά μας. Τα νέα μέτρα επιφέρουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους . Δεν έχουμε δικαίωμα να μην αντιδράσουμε και να μην συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας», τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αφορούν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ΧΥΤΑ και γκαράζ δημαρχείων ώστε να μη βγουν τα απορριμματοφόρα.  

Ο Φούχτελ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ
Καταγγελία για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δήμοι
Σερ ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρεται: «Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των δημάρχων. Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τουςQ Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο κατάλογος με τους αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης, των μνημονίων, της τρόικας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων είναι μακρύς. Πέραν λοιπόν των αιρετών που αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση, συναντήσεις με τον κ. Φούχτελ και τους εκπροσώπους της Task Force έχουν κάνει και οι:
Σωκράτης Φάμελος εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, Γιώργος Αντώνογλου-Κασαβέτης, δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σταυρούλα Μπότση, δήμαρχος Σουλίου, Παρασκευή Βρυζίδου, δήμαρχος Εορδαίας, Σίμος Δανιηλίδης Σίμος, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Μιχάλης Γεράνης Μιχάλης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Τζανής Καργιώτης, γενικός γραμματέας του Δήμου Τρικάλων, Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Μουζάς, δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Σαραμάντος, δήμαρχος Ωραιόκαστρου, Νίκος Βαφειάδης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και φυσικά από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείψει ο Σπυρίδων Βούγιας.
Επίσης καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 kαι Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 με οικοδεσπότη το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο χώρος πραγματοποίησης της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Την πρώτη ημέρα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί, γι΄ αυτό προετοιμάζουμε από τώρα τον κλάδο για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και κυρίως των «εγχώριων συνεργατών» τους που ανυπομονούν να καταρτιστούν στο πως θα ξεπουλήσουν στους «νέους κατακτητές» τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αλλά και το σύνολο της δημοτικής περιουσίας.
Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των αιρετών που συνομιλούν με τον κ. Φούχτελ ή συνεργάζονται με την Task Force δεν συνιστούν «προγραφές», όπως κάποιοι θεωρούν. Σκοπός είναι να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις, γιατί ορισμένοι επιχειρούν να παίξουν σε «διπλό ταμπλό» και να προετοιμαστούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.
Τα ονόματα και οι τίτλοι όσων προαναφέρονται προκύπτουν από την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Δικτύου «Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι» (http://www.grde.eu)».    

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…