Αρχική ΓΝΩΜΕΣ «Μη γίνεσαι Πάγκαλος», κύριε ΞΥΝΙΔΗ.

«Μη γίνεσαι Πάγκαλος», κύριε ΞΥΝΙΔΗ.

0

Δεν φταίει για όλα η «σάρα και μάρα» κατά Πάγκαλο ή «τα πολιτικά τομάρια» όπως εσύ αποκαλείς κάποιους. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Ο Πάγκαλος μέμφεται «τη σάρα και τη μάρα» άλλου πολιτικού σχήματος, ενώ εσύ «τα πολιτικά τομάρια» του Πασοκ. Είναι σημαντικό αυτό.   Μπορεί όμως εύκολα κάποιος να διολισθήσει από το ένα επίπεδο στο άλλο.
Δεν φταίνε οι καιροσκόποι, οι αριβίστες, τα «πολιτικά τομάρια» και γενικά τα κάθε λογής …. «φρούτα», τα οποία «ευδοκιμούν» όταν βρίσκουν ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο όμως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δημιουργείται σιγά – σιγά και σταδιακά και με ευθύνη τόσο του «κηπουρού» όσο και των συνεργατών του.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους . Το ίδιο έκαναν από αρχαιοτάτων χρόνων. Το ίδιο θα κάνουν και στο μέλλον. Και εδώ στη Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι.
Κατανοώ την ψυχολογική σου φόρτιση, κύριε Ξυνίδη. Δεν είναι λίγο να κατηγορείται κάποιος και για πράματα που δεν έφταιξε, να λοιδορείται, να αποδοκιμάζεται, (πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες), να σηκώνει τον σταυρό και των «συντρόφων» του. Ειδικά όταν δούλευε 24 ώρες το 24ωρο. Αλλά …. είναι δύσκολο να βρεις δικαίωση ή «άφεση αμαρτιών» κατηγορώντας τους άλλους.
Θα ήταν καλύτερα να γίνει μια γενναία ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, από όλους όσους κατείχαν και κατέχουν δημόσια αξιώματα, κέντρα εξουσίας και γενικά υπεύθυνες θέσεις. Από όλους αυτούς που ο κόσμος (που φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών) ψήφισε και εμπιστεύτηκε για ακόμη καλύτερες μέρες.
Είναι καιρός να ανοίξει μια σειρά τέτοιων ειλικρινών συζήτησεων έτσι ώστε να εντοπίσουμε όλοι μας τα λάθη ΜΑΣ, να τα διορθώσουμε και να βρούμε τρόπους να μην τα επαναλάβουμε.
Είναι ο μόνος δρόμος για να βγει ο τόπος από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και να προλάβουμε τα χειρότερα, διότι έτσι όπως πάμε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σημερινή κατάσταση θα φαντάζει αύριο «παράδεισος».    

ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ
chaitidis@gmail.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γαβρίλος Χαϊτίδης
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…