- 1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα
- 8 αγγινάρες
- 1/2 κούπα μαϊντανό
- 1 κούπα λάδι
- 8 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ή 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
- 1/2 κιλό αρακά
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κούπα καυτό νερό.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ λίγο αλεύρι και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία-μία τις αγγινάρες και αφαιρούμε όλα τα σκληρά φύλλα. Κόβουμε το επάνω μέρος της αγγινάρας και το κοτσάνι της. Πρέπει να μείνει η βάση της, γιατί εκεί είναι τα φύλλα τρυφερά. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλο το εσωτερικό. Τρίβουμε την αγγινάρα με ένα λεμόνι και τη βάζουμε στο μπολ με το αλευρόνερο, για να μη μαυρίσει. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν. Κόβουμε τα κουκιά στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τον αρακά και ρίχνουμε 1 κούπα καυτό νερό. Παίρνουμε τις αγγινάρες και τις τοποθετούμε επάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε πασπαλίζοντας τον άνηθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45′-60′. Δεν το ανακατεύουμε καθόλου. Αφού βράσει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.