Σχόλια 14/11/2012

0

Πονηροί τζαμπατζήδες  


Την περίοδο αυτή στην Ξάνθη λαμβάνουν χώρα κάποιες ημερίδες που είναι ενταγμένες σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Οι ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την διοργάνωση και υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, αγνοούν προκλητικά τις υποχρεώσεις τους ως προς την προβολή των εκδηλώσεων (συνεντεύξεις, ημερίδες κλπ) και τα χρήματα που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κάλυψη της προβολής τα διαθέτουν για άλλους σκοπούς.
Μάλιστα ως μοχλό πίεσης προς τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν του δήμους, Περιφερειακή Ενότητα κλπ φορείς, οι οποίοι προφανώς αγνοούν την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις του φορέα υλοποίησης του Προγράμματος.
Η εφημερίδα μας αρνείται (μαζί με κάποιες άλλες) να υπηρετήσει αυτήν την προσβλητική λογική του τζάμπα, διότι ακριβώς είναι επιχείρηση.
«Ε»    

Καιρός ήταν  


Επικροτούμε τη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να ζητήσει την επιστροφή των δασκάλων και καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας από τα βουλευτικά γραφεία που βρίσκονται σήμερα.
Και δεν είναι μόνον εκεί. Είναι αποσπασμένοι και στα γραφεία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Διευθύνσεων επιτελώντας χρέη γραμματέων.
Όλοι αυτοί, κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού, ανέρχονται σε 4.000 άτομα!!
Καιρός ήταν λοιπόν να τερματισθεί κι αυτή η παράλογη λειτουργία που στερούσε δασκάλους και καθηγητές από τους μαθητές τους.
Περιττό βέβαια να λεχθεί ότι το βόλεμα δυσκόλευε το έργο των υπολοίπων. Τώρα, όλοι θα γυρίσουν στις αίθουσες. Καιρός ήταν…
«Ε»    

Που πάει η SKODA;  


H απορία είναι διάχυτη στους φίλους της ποδοσφαιρικής ομάδας της SKODA. Όλοι συζητούν και ρωτούν πού θα πάει αυτή η κατάσταση, πώς θα σταματήσει ο κατήφορος που συνεχίζεται.
Ήδη βαθμολογικά η ομάδα βρίσκεται (μαζί με άλλες) στην προτελευταία θέση. Μάλιστα ομάδες που από την αρχή του πρωταθλήματος θεωρήθηκαν ότι θα’ ναι αδύναμες, βρίσκονται πιο ψηλά από τη δική μας ομάδα.
Η οποία έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα ανάκτησης της ψυχολογίας της, η οποία όπως όλα δείχνουν, χάθηκε. Και χωρίς ψυχολογία καλή δύσκολα κερδίζεις αγώνες ή ανατρέπεις αποτελέσματα.
Είναι γεγονός ότι ακόμη έχουμε δρόμο στο Πρωτάθλημα, αλλά το σήμα κινδύνου χτύπησε και η εξέλιξη δεν είναι εύκολη. Όλα δείχνουν ότι η SKODA θα δώσει αγώνα για τη σωτηρία της.
«Ε»  

 
Από σήμερα το επίδομα πετρελαίου  


Πιθανώς από σήμερα Τετάρτη θα ενεργοποιηθεί η διαδικτυακή εφαρμογή για την επιστροφή του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, καταβάλλονται προσπάθειες για να είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή. «Ελπίζουμε από την Τετάρτη, να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πύλη», είπε.  

Πάμε για ρεκόρ στον τουρισμό  


Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη, πάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, υπολογίζει ότι πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν τη χώρα. Ήδη, όπως σημείωσε, παρουσιάζεται αύξηση στις κρατήσεις κατά 15%,από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μόνο από την Αγγλία, .
Πέρσι, πάνω από 16 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας, ενώ η μέση κατανάλωση, έφτασε στα 670-680 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση του 1%, «φέρνοντας» στη χώρα άμεσα έσοδα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Παρά τη δυσφήμιση που δέχεται η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζεται από πολλά εκατομμύρια ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγνοούν όλα τα δυσοίωνα για τη χώρα και τους κατοίκους της και επιμένουν να τη γνωρίσουν από κοντά.
Κι ο τουρισμός, όταν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι καταρρέουν, για άλλη μια χρονιά θα δώσει το φιλί της ζωής στην ελληνική οικονομία…  

       
Τσίπρας σε CNN: «Δεν θέλουμε οι Έλληνες να πιουν το κώνειο»  


«Το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσει γιατί δε θέλουμε οι Έλληνες να πιουν το κώνειο», είπε στο CNN ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε κάλεσμα για επενδύσεις και ζήτησε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Διεθνή διάσκεψη για το χρέος και λύση όπως εκείνη που δόθηκε στη Γερμανία το 1953 ζήτησε για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει, γιατί πληρώνουν μόνο οι φτωχοί και οι ανήμποροι.
Η λύση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάπτυξη, μέσω δημόσιων επενδύσεων και όχι η λιτότητα. «Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα. Η λιτότητα σήμερα μπορεί να ευνοεί ένα σχέδιο για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης».
Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να βρουν ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει έντονη η διάθεση να αναλάβουν δράση για την επίλυση του «ελληνικού ζητήματος». Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει έντονος προβληματισμός για την απόλυτη εξάρτηση της χώρας μας από τη Γερμανία αλλά και γενικότερα για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης…    

 
Προς δημοσίους υπαλλήλους  


Είναι υπαρκτό φαινόμενο κάποιος ή κάποιοι υπάλληλοι σε κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου να συμπεριφέρονται αλαζονικά, εγωιστικά και με στενόμυαλη αντίληψη.
Είναι και πρόκειται για κατάλοιπα μιας νοοτροπίας του παρελθόντος όπου ο δημόσιος υπάλληλος, θεωρούσε ο αφελής, τον εαυτό του στο απυρόβλητο. Πως δεν θα υποστεί τίποτε για το όποιο παράπτωμά του, ούτε με ΕΔΕ ούτε σε υπηρεσιακό συμβούλιο.
Τώρα όλα αυτά τα προστατευτικά έχουν αποσυρθεί. Κι αν γίνει καταγγελία εις βάρος κάποιου υπαλλήλου του δημοσίου, ακολουθεί μέχρι και απόλυση!
Μάλιστα αποφασίστηκε να γίνονται δίκες εξπρές για τους επίορκους υπαλλήλους κι αυτούς που σκόπιμα δημιουργούν εμπόδια στο αίτημα κάποιου πολίτη. Ας τα έχουν υπόψιν τους κάποιοι εγωιστές και πείσμονες υπάλληλοι που στυλώνουν τα πόδια εμμένοντας στον τύπο κι όχι στην ουσία των υποθέσεων.
«Ε»    

Περιπέτεια  


Σε πραγματική «περιπέτεια» έχει μετατραπεί η εκλογή των μελών του συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ. Η εκλογή των εξωτερικών μελών του συμβουλίου, που αποτελεί πια τη μοναδική εκκρεμότητα εμποδίστηκε από φοιτητές αριστερών παρατάξεων που έχουν εκδηλώσει από την αρχή, με κάθε τρόπο, τις αντιρρήσεις τους στο νόμο Διαμαντοπούλου.
Τελικά, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα, αν και ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Δεν είναι σίγουρο βέβαια, ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ή μεγάλη δημοσιότητα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου διαμαρτυρίες.
Οι υποψηφιότητες πάντως έχουν ήδη ανακοινωθεί και ανέρχονται σε 16, από τους οποίους θα εκλεγούν 6 άτομα.
Ε.Δ.    

«Καμπανάκι» για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΑΜΘ


Το κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν τα λεφτά αλλά και να ζητηθεί η επιστροφή τους αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΑΜ – Θ καθώς διαπιστώνεται καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή των προβλεπόμενων υποδομών και η προθεσμία λήγει τέλος του έτους. Αυτό το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας ΑΔΜΘ Αθανάσιος Καρούντζος, με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο κίνδυνος της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του χρηματοδοτούμενου έργου από το Ταμείο Συνοχής και ζητήθηκε η επίσπευση στην ολοκλήρωση των υποδομών καθώς και η λειτουργία των υφιστάμενων υποδομών.
Επιτέλους κοντεύει μια δεκαετία κι αυτό το έργο…Για να μην μιλήσουμε για το κάθετο άξονα της Ξάνθης που πάει για 15ετία και ακόμη είναι στην μελέτη!
Μ.Ξ.
   
Πολύ κλάμα…


…πέφτει στους δημοσίους υπαλλήλους καθώς είναι η πρώτη φορά που το κράτος επιχειρεί να πλήξει το μέχρι τώρα… άβατο δηλαδή την μονιμότητα του δημόσιου τομέα, η οποία είναι θεσμικά κατοχυρωμένη. Για να’ μαστε ακριβοδίκαιοι και για να λέμε τα σύκα – σύκα….Η μονιμότητα όπως αποδείχθηκε ήταν πρόξενος ανάπτυξης πολλών κακών και μεγάλης παθογένειας στο δημόσιο καθώς παρήγαγε διαφθορά και διαπλοκή με πολιτικούς, ατιμωρησία και κυρίως αντιπαραγωγικότητα. Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι οι 1.5 εκ. άνεργοι είναι όλοι από τον ιδιωτικό τομέα όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε… Για τους 100 που απολύθηκαν από την DIANA και πόσους άλλους στον νομό μας δεν είδαμε να γίνει καμιά κατάληψη όμως για τις 15 απολύσεις στο δήμο σηκώθηκε ο ντουνιάς…Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία αλλά κάποτε πρέπει να μάθουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιπλέον μπήκαν εκεί που μπήκαν με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ ότι δεν είναι παιδιά ενός ανώτερου Θεού …
Μ.Ξ.

Τρίτη και 13…


Προλήψεις και φοβίες έχουν την τιμητική τους κάθε φορά που το ημερολόγιο γράφει Τρίτη και 13. Ο λόγος αυτής της μανίας, έχει κατά καιρούς συνδυαστεί με την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία το 1204 είχε πέσει στα χέρια των Σταυροφόρων της Δ’ Σταυροφορίας και συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη ληστεία πολιτιστικής κληρονομιάς από τους ”Χριστιανούς” λωποδύτες σε συνδυασμό με φόνους αλλά και τοποθέτηση δικών τους διοικητών-βασιλιάδων.  
Με τα πέρασμα του χρόνου, αυτή η μέρα παραμένει ως η πιο κακή για όσους πιστεύουν στις προλήψεις.
– Τώρα βέβαια στη χώρα μας και στις μέρες που ζούμε με τόσα που μας συμβαίνουν είναι σαν να’ ναι κάθε μέρα Τρίτη και 13!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …