Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Το δράμα του Ελληνικού Λαού

Το δράμα του Ελληνικού Λαού

0

Η σύγκρουση των ΗΠΑ και Γερμανίας  

Δραματική ήταν η ολονύκτια σύσκεψη του Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου 2012 για στήριξη της Ελλάδος και την έξοδο της χώρας μας από το οικονομικό αδιέξοδο. Το αποτέλεσμα όμως αυτής ήταν όλως απογοητευτικό για τον Λαό μας, λόγω της διαστάσεως μεταξύ των ΗΠΑ που ελέγχουν το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και της Γερμανίας που ελέγχει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Μία ρήξη η οποία ήταν αναμενόμενη μετά τις αμερικανικές εκλογές από πολλούς πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, αλλά και από το γράφοντα που είχε προαναγγείλει την ρήξη αυτή πρόσφατα σε ένα άρθρο του.
Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα «ήμαστε πανέτοιμοι», λίγο πριν την αναχώρησή του για την συνάντηση κορυφής του Eurogroup, και η αισιοδοξία πολλών αξιωματούχων και αναλυτών της πολιτικής σκηνής της χώρας μας, για ένα θετικό αποτέλεσμα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, πόσο αφελείς και πόσο απληροφόρητες είναι οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα και πόσο γνώστες της φιλοσοφίας, της νοοτροπίας, του τρόπου σκέψεως και ευαισθησίας άλλων Λαών και των ηγεσιών των.
Για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την παγκόσμια πολιτική, αλλά και για όλα αυτά πού έχουν σχέση με την Πατρίδα μας, ο Ελληνικός Λαός δεν ενημερώνεται υπεύθυνα και πλήρως από τις πολιτικές του ηγεσίες. Αυτό συμβαίνει και τώρα, ευθύς αμέσως μετά το «ναυάγιο» της χθεσινής σύσκεψης κορυφής του Eurogroup. Η παραπληροφόρηση για τα πραγματικά αδιέξοδα και εμπόδια και η παραπλάνηση ευρίσκεται σε πλήρη δράση και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Το ΔΝΤ που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν και το αποκλειστικό προνόμιο της ασκήσεως του Βέτο σε αυτό, ισχυρίζεται ότι το δυσθεώρητο χρέος της Ελλάδος είναι μη βιώσιμο, και ότι αυτό το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα εντός μόλις ολίγων ετών θα ξεπεράσει το 224% του ΑΕΠ. Ανεξαρτήτως των δεκάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ οικονομικής στήριξης που θα λαμβάνει κάθε τόσο η χώρα μας. Μοναδική λύση που προτείνει το ΔΝΤ είναι ότι, παράλληλα με την οικονομική αυτή στήριξη, θα πρέπει να γίνει και ένα ισχυρό νέο «κούρεμα ομολόγων», όμως των ομολόγων εκείνων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Δια του τρόπου αυτού εξασφαλίζεται, η βιωσιμότητα αλλά και η μείωση του χρέους, η αποτελεσματικότητα κάθε οικονομικής στήριξης της Ελλάδος, αλλά παράλληλα εξασφαλίζεται η αποφυγή νέων εξοντωτικών και δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων σε βάρους του Ελληνικού Λαού, ο οποίος έφθασε εις τα όρια της επιβίωσης του, αλλά και τα οποία επιδεινώνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.
Το ΔΝΤ ισχυρίζεται παράλληλα ότι το Καταστατικό του απαγορεύει αυστηρώς την παροχή οικονομικής βοήθειας σε χώρες, το χρέος των οποίων είναι μη βιώσιμο, και ότι πολλά από τα μέλη του, που προέρχονται από τις Χώρες του Τρίτου Κόσμου, επιμένουν εις την αυστηρή τήρηση του Καταστατικού, και ότι κάθε παρέκκλιση από αυτό αποτελεί πρόκληση των εξαθλιωμένων από την πείνα λαών των.
Όμως η οικονομικώς ισχυρότατη Γερμανία αρνείται το «κούρεμα ομολόγων» του χρέους της Ελλάδος από τις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης και την ΕΚΤ, για ευνόητους όμως λόγους: Γνωρίζει πολύ καλά, ότι κάθε οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, λόγω του δημοσιονομικού της χαρακτήρα και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, όχι μόνον θα είναι αναποτελεσματική και θα αυξάνει το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, ότι αυτό θα οδηγεί σε συνεχή μέτρα λιτότητας και ένδειας του Ελληνικού Λαού. Αλλά παράλληλα και σε διαρκή εξάρτηση και υποταγή της Ελλάδος από την βούληση του Βερολίνου. Δια της πολιτικής της λιτότητας και εξάντλησης θα χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως πειραματόζωο και για τις άλλες χρεοκοπημένες χώρες της Νοτίου Ευρώπης, οι οποίες εντάσσονται στα σχέδια του Βερολίνου για την εμπέδωση της Ηγεμονίας της εις την Ευρώπη, όμως με την στήριξη της από την Φιλανδία, Ολλανδία, Αυστρία τις οποίες ελέγχει πολιτικά.
Ταυτόχρονα για την επίτευξη του σκοπού αυτού χρησιμοποιεί τις «ευαισθησίες των κοινωνιών των» σε θέματα φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής και πειθαρχίας και την ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών απέναντι των λαών των!
Τα υποχθόνια σχέδια της Γερμανίας για την εξάντληση και υποταγή της Ελλάδος και άλλων χωρών αποκαλύπτονται από την συμπεριφορά της απέναντι της χώρας μας. Η έμπειρη Γερμανία γνωρίζει άριστα ότι ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί τον οικονομικό πυλώνα της ύπαρξης μίας χώρας, και ο κρατικός φορέας για της δημοσιονομικής του πειθαρχίας αποτελεί τον εγγυητή του μόχθου, των προσπαθειών και των οικονομικών πόρων ενός Λαού.
Εις την περίπτωση της Ελλάδος, η Γερμανία γνώριζε ανέκαθεν ότι η ανεύθυνη και σπάταλη συμπεριφορά του Δημόσιου Φορέα και του Πολιτικού Συστήματος, δημιούργησε την οικονομική κρίση και το τεράστιο χρέος της Ελλάδος. Όταν ξέσπασε η κρίση, θα μπορούσε η Γερμανία, ως ηγέτης και πυλώνας της Ευρώπης, να επιβάλλει εις την Ελληνική Πολιτεία μία αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και σημαντικό περιορισμό του αδηφάγου Δημόσιου Τομέα, το οποίο επί δεκαετίες καταβρόχθιζε όλους τους πόρους που προήρχοντο από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και το οποίο παράλληλα δανειζόταν τεράστια κεφάλαια για την συντήρησή του.
Αντί αυτού, προς έκπληξη όλων των διεθνών οικονομικών αναλυτών, προστατεύει επί 3 και πλέον χρόνια τον ελληνικό δημόσιο τομέα, τον οποίο άφησε άθικτο, και επέβαλλε εις τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος την διάλυση του ιδιωτικού τομέα και του συνόλου της Ελληνικής Οικονομίας, την ενδυνάμωση της ύφεσης, την καταβαράθρωση της κοινωνικής συνοχής και την επιβολή επαχθών και δυσβάστακτων μέτρων που οδηγούν το μεγαλύτερο μέρους του Ελληνικού Λαού εις την ανεργία και εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλά ταυτόχρονα και την διόγκωση και μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους!
Οι απάνθρωπες και υστερόβουλες αυτές ενέργειες της ηγεσίας του Βερολίνου σε βάρος του Ελληνικού Λαού ήσαν και είναι γνωστές όχι μόνον σε πολλούς παράγοντες της διεθνής πολιτικής, αλλά και από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας. Οι οποίες όμως, λόγω υστεροβουλίας, του πολιτικού κόστους, αλλά και ταυτόχρονα και λόγω της μεγάλης ευθύνης των για την κατάντια της Πατρίδας μας, αδράνησαν επί 3 χρόνια να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι, ώστε με έγκαιρες διαρθρωτικές, μεταρρυθμιστικές αλλαγές και περιορισμό του Δημόσιου φορέα να αποφευχθούν ασφαλώς μεν τα επαχθή 3 Μνημόνια, αλλά και η εθνική ταπείνωση.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος εις την επόμενη συνάντηση κορυφής του Eurogroup, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, το οποίο ευθύνεται για την διάλυση και χρεοκοπία της Πατρίδος μας, η τύχη του Ελληνικού Λαού ευρίσκεται εις τα χέρια άλλων, οι οποίοι θα αποφασίζουν αυθαίρετα για το μέλλον του.  

Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γεώργιος Εμ. Δηµητράκης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…