Σχόλια 09/11/2012

0

Τι φώναζαν προς τους βουλευτές οι υπάλληλοι της βουλής όταν έμαθαν για την τροπολογία: «Μπαμπά, νονέ, θείε, γιατί;»

Ντροπή!!  


Απειλές, βρισιές, φωνές, προπηλακισμοί και εν γένει σκηνές ντροπής εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κοινοβούλιο, όταν υπάλληλοι απείλησαν ακόμη και με εισβολή στην αίθουσα της ολομέλειας!
Αιτία, η αντίδρασή τους σε τροπολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με την οποία εντάσσονταν στο ενιαίο μισθολόγιο.
Χωρίς ντροπή, χωρίς συναίσθηση της κρίσης που διέρχεται η χώρα, οι υπάλληλοι της βουλής απαίτησαν και απείλησαν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Ντροπή!
«Ε»      

Η σειρά των δανειστών  


Η Ελλάδα έκανε από την δική της πλευρά όλα όσα συμφώνησε με την Τρόικα. Τώρα, είναι η σειρά των δανειστών μας να αποδείξουν έμπρακτα ότι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τη χώρα, τους κατοίκους και τη δοκιμαζόμενη οικονομία.
Διότι αυτά τα μέτρα που ψηφίστηκαν και θα υλοποιηθούν από δω και πέρα πρέπει να είναι όντως τα τελευταία!
Περιθώρια για άλλα μέτρα δεν υπάρχουν κι αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν άπαξ δια παντός οι τροϊκανοί!  

Κομπιναδόρων κόλπα  


Ατελείωτα είναι τα κόλπα και οι πονηριές που σκαρφίζονται οι διάφοροι κομπιναδόροι για να ξεγελάσουν και εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους.
Έτσι, δύο πονηροί, σκέφτηκαν να εμφανιστούν ως εισπράκτορες διαχειριστικής εταιρίας και ζήτησαν να εισπράξουν το ποσό των κοινοχρήστων.
Μόνο που η κομπίνα σταμάτησε στο ένα άτομο που «ψιλιάστηκε» ότι κάτι δεν πάει καλά με την όλη υπόθεση. Έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατάφερε να συλλάβει τον ένα και ψάχνει για τον δεύτερο.
-Κομπιναδόρων κόλπα…
«Ε»    

Νέα προϊσταμένη στο ΕΒΕ  


Η κυρία Δέσποινα Σιαμίδου ανέλαβε εδώ και λίγες ημέρες την ευθύνη σωστής λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Η κ. Σιαμίδου ανέλαβε μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Ηλία Αραλάγιου και προΐσταται πλέον του νευραλγικού αυτού φορέα που θεσμικά είναι σύμβουλος της πολιτείας σε οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.
Η στήλη της εύχεται καλή δύναμη στο νέο της πόστο.
«Ε»    

Βαρύτητα στον Τουρισμό  


Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη, τόσο η Ξάνθη όσο και ολόκληρη η Περιφέρεια μας, να στρέψει το ενδιαφέρον της στον τομέα του Τουρισμού.
Όταν η βιοτεχνία και βιομηχανία διέρχεται περίοδο κρίσης που θα συνεχιστεί, τότε η μόνη διέξοδος για απασχόληση, πέραν του πρωτογενούς τομέα, είναι ο Τουρισμός.
Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για κάθε νομό χωριστά και ολόκληρη την Περιφέρεια συνολικά.
Κατά το παρελθόν, ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παυλίδης είχε δραστηριοποιηθεί πολύ συγκεκριμένα και πρόβαλε το Τουριστικό προϊόν της Ξάνθης.
Σήμερα υπάρχει μια κάποια δράση αλλά δεν είναι τόσο δυναμική όσο απαιτούν οι καιροί. Ευελπιστούμε σύντομα να δούμε ν’ αξιοποιείται ο τομέας αυτός προς όλους τους νομούς της Περιφέρειας χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
-Περιμένουμε για να κρίνουμε.
«Ε»    

Δηλητήριο Πάγκαλου σε Σκανδαλίδη  


Συντροφικά διαδικτυακά μαχαιρώματα κατάφερε ο γνωστός για την καυστικότητά του Θεόδωρος Πάγκαλος στον Κώστα Σκανδαλίδη μετά την προχθεσινή απουσία του από τη βουλή κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3.
Έγραψε ο πρώην υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς»
Όμως, από τα «πυρά» του δεν ξέφυγαν και όσοι είπαν «όχι» στα μέτρα: «Με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και την αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο. Θα έβλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος ότι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία. Έλα όμως που είναι τόσο αβανταδόρικο το επιχείρημα που τους ταυτίζει με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή. Έλα που όλοι οι προηγούμενοι στον ίδιο δρόμο εκλέχθηκαν θριαμβευτικά ενώ με το κατασπαραγμένο ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκτός Βουλής», έγραψε ακόμη.
-Τα μαχαίρια βγήκαν στο ΠΑΣΟΚ κι έρχεται ο αλληλοσπαραγμός…            

         
Δίκες – εξπρές για τους επίορκους υπαλλήλους  


Στο ένα τέταρτο του σημερινού χρόνου φιλοδοξεί να οδηγεί στο «σκαμνί» του επίορκους δημοσίους υπαλλήλους το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται ότι οι δίκες θα πραγματοποιούνται ύστερα από 4μηνη προκαταρκτική εξέταση και αντίστοιχη ανάκριση, με ένα μόνο βούλευμα, ενώ σήμερα οι σχετικές έρευνες μπορεί να κρατούν 3-4 χρόνια ή και παραπάνω πριν παραπεμφθεί κάποιος, με συνέπεια να «τρέχει» ο χρόνος της παραγραφής.
Στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπονται εισαγγελικές έρευνες, ανακρίσεις και δίκες-εξπρές για τους επίορκους υπαλλήλους που ζημιώνουν το Δημόσιο, στο πρότυπο των διαδικασιών που προβλέφθηκαν πρόσφατα (ν. 4022/11) για πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα και που εφαρμόστηκαν στην υπόθεση της «ομάδας Τσοχατζόπουλου».
Στόχος είναι η νομοθετική συντόμευση των ερευνών και της παραπομπής σε δίκη θα εξαναγκάσει πιθανότατα και τους αρμόδιους υπαλλήλους να ολοκληρώνουν πολύ ταχύτερα τις ΕΔΕ, που συνήθως κρατούν για μεγάλο διάστημα χωρίς πάντως να δεσμεύεται ο εισαγγελέας ή ο ανακριτής να περιμένει τα σχετικά πορίσματα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο δωροδοκίας των επίορκων (που είναι κακούργημα και απειλείται με 10ετή κάθειρξη όταν το όφελος ξεπερνά τα 120.000 ευρώ), προβλέπεται πλέον παράλληλα και η υποχρεωτική επιβολή χρηματικής ποινής από 50.000 έως 500.000 ευρώ.      

Δίπλα δίπλα  


Δίπλα στο Δημήτρη Σαλτούρο κάθισε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έφτασε καθυστερημένα στην ψηφοφορία και έφυγε λίγο αφότου είπε το πολυπόθητο «ναι». Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου δε φαίνεται να είχε όρεξη για πολλές κουβέντες, τουλάχιστον όση ώρα η κάμερα του καναλιού της Βουλής κατευθυνόταν προς εκείνη την «περιοχή». Πάντως, ακόμα και αν μιλούσαν ο Παπανδρέου με το Σαλτούρο δε θα δημιουργούσαν και πολλά σενάρια, αφού ο νέος βουλευτής της Ξάνθης είναι σθεναρά βενιζελικός.
Ε.Δ.  

Ελαφρά τραυματίας  


Ελαφρά τραυματίστηκε γυναίκα που επέβαινε σε μηχανάκι όταν συγκρούστηκε με ταξί στα φανάρια της πλατείας Ελευθερίας. Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί και περαστικοί και καταστηματάρχες ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας της από το χτύπημα, ωστόσο λόγω των χαμηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται στο κέντρο της πόλης, ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς. Περισσότερα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά από την τροχαία, ούτε για τα αίτια του ατυχήματος, ούτε εάν η κοπέλα φορούσε κράνος.
Ε.Δ.    

Μας έσωσαν και πάλι…


… για τρίτη συνεχή φορά…οι εθνοσωτήρες μας. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…
Είπαν και ελάλησαν και κινδυνολόγησαν προσπαθώντας να πείσουν ότι τα μέτρα είναι για το καλό μας και ότι είναι το μόνο που θα μας σώσει. Πόσες φορές τ’ ακούσουμε αυτά τα ίδια ακριβώς λόγια και πόσες φορές (φοβάμαι) ότι θα τ’ ξανακούσουμε… Πόσα μέτρα πια θα χρειαστεί να πάρουμε για να σωθούμε; Πόσο ακόμη θα μας φτωχύνουν πασάροντας το παραμύθι ότι έτσι μας σώζουν;
Δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι;
Μ.Ξ.

Η δεύτερη αναγγελία πιστωτών της DIANA…


… θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Η αναγγελία πιστωτών ορίζεται από την σύνδικο πτώχευσης και σ’ αυτή καλούνται όλοι αυτοί που έχουν απαιτήσεις από την υπό πτώχευση εταιρεία οι οποίες και καταγράφονται.. Έτσι θα συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων οι οποίοι απαιτούν τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.
Τι τα θες…Μέσα σε 5 χρόνια η Ξάνθη που θεωρούνταν ένας από τους βιομηχανικούς νομούς της χώρας έχει υποστεί πλήρη αποβιομηχάνιση γι αυτό και η ανεργία ξεπερνά το 30%!
Μ.Ξ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…