Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα 99α γενέθλια του Δ’ ΣΣ

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα 99α γενέθλια του Δ’ ΣΣ

0
enoples_11_2012-empros

Με την παρουσία της θρησκευτικής, στρατιωτικής, πολιτικής ηγεσίας, πολιτών και μαθητών

Η προσήλωση του στρατού στην ασφάλεια και τη δημοκρατία, καθώς και η ετοιμότητα του ελληνικού στρατού τονίστηκαν στον Πανηγυρικό    

Με επισημότητα και την παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής, θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας, αρκετών πολιτών και μαθητών δημοτικού εορτάστηκε χθες στην Ξάνθη, στο στρατόπεδο «Στεφανίδη»,. η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και τα γενέθλια του Δ Σώματος Στρατού, που καθορίστηκαν να εορτάζονται την ίδια ημέρα από την Ιεραρχία. Το Δ’ ΣΣ συμπληρώνοντας 99 χρόνια από τη συγκρότησή του, διοργάνωσε την καθιερωμένη τελετή, για να τιμήσει την παρουσία και την αποστολή του Σώματος στην ακριτική περιοχή της Ξάνθης.
Του θρησκευτικού τελετουργικού για τον εορτασμό της προστάτιδας του Στρατού Θεοτόκου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που μετά το πέρας της τελετής, στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε το Δ ΣΣ «καύχημα της Θράκης και όλων μας».
Κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, τονίστηκε η προσήλωση του στρατού στην ασφάλεια και τη δημοκρατία και τονίστηκε η ετοιμότητά του, τόσο με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα, όσο και αναφορικά με την κατάρτιση των στρατευμένων.
Παρών ήταν και ο στρατηγός του Δ’ ΣΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, από τον οποίο ο τελετάρχης του στρατού πήρε την άδεια για να εκφωνήσει την ημερήσια διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος σε αυτή αναφέρθηκε στα παλαιά αλλά και τα σημερινά επιτεύγματα του στρατού και την κοινωνική του προσφορά, της οποίας η συνδρομή είναι πολλαπλάσια ωφέλιμη σήμερα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τόσο την κοινωνία, όσο και το ίδιο το στράτευμα.
Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμές στους ήρωες των μαχών στο Ηρώο του στρατού. Τιμές απέδωσε στην τελετή η μπάντα του στρατού, καθώς και στρατιωτικό άγημα.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…