Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κατεβάζει ρολά» μέχρι τη Παρασκευή ο δήμος Ξάνθης

«Κατεβάζει ρολά» μέχρι τη Παρασκευή ο δήμος Ξάνθης

0
katalipsi-empros

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων. 24ωρη απεργία και στην Π.Ε. Ξάνθης

Το υπουργείο …ξέρει κι άλλο μονοπάτι: Στέλνει στις υπηρεσίες τα ονόματα όλων των ΙΔΑΧ αναγκάζοντας τους φορείς να στείλουν τις εξαιρέσεις!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Ξάνθης και μετά από απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την οποία ταυτίστηκε και το Δ.Σ. του συλλόγου, οι υπάλληλοι προβαίνουν σε κατάληψη του δημαρχείου Ξάνθης από χθες – Τετάρτη 21 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 – τελευταία ημέρα αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας. Στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει ο πρόεδρος του συλλόγου της Ξάνθης και γραμματέας του Γ.Σ. ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος. Σημειώνεται ότι κλειστές θα είναι όλες οι υπηρεσίες του δήμου και όχι μόνο η Διεύθυνση Προσωπικού και οι μόνες που θα λειτουργούν θα είναι η υπηρεσία Καθαριότητας και οι Παιδικοί σταθμοί. Στο μεταξύ 3ωρη στάση εργασίας αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ενώ μετά από γενική συνέλευση των Περιφερειακών και Νομαρχιακών υπαλλήλων της ΑΜΘ αποφασίστηκε, 24ωρη απεργία σήμερα και όχι στάση εργασίας.
Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ υπουργείου και υπαλλήλων στους ΟΤΑ
Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου και των υπαλλήλων των δήμων καθώς και των …απείθαρχων δημάρχων που δεν στέλνουν τα στοιχεία των ΙΔΑΧ υπαλλήλων που πληρούν τα κριτήρια για να τεθούν σε διαθεσιμότητα σε μια προσπάθεια να τους προστατεύουν. Όμως το υπουργείο …ξέρει και άλλο μονοπάτι και πρόκειται να αποστείλει στις υπηρεσίες τα ονόματα και τα στοιχεία της απογραφής όλων των ΙΔΑΧ ΔΕ, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων που με βάση το νόμο μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουν στο υπουργείο ότι θα αναγκαστούν οι φορείς αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που ανήκουν στις εξαιρέσεις καθώς μπήκαν στην υπηρεσία μέσω ΑΣΕΠ μετά το 1995 να αποστείλουν τις αιτήσεις τους για να εξαιρεθούν!  
Διαίρει και βασίλευε…
«Κάνουν αυτό που κάνουν όλο αυτό τον καιρό. Εφαρμόζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης …Διαίρει και βασίλευε δηλαδή για να περάσουν τα μέτρα», τονίζει ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης και όλοι οι πρόεδροι των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Στεφάνου την Δευτέρα. Όπως μας πληροφορεί, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε όλη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πείσει ότι έτσι επιτυγχάνει την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αποφεύγοντας όμως να δεσμευτεί εγγράφως ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα απολυθούν αλλά θ’ απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες όπως υποστήριξε: «Τα πράγματα δείχνουν ότι έρχονται τουλάχιστον 14.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι για να κερδίσει χρόνο. Αποψιλώνουν το δημόσιο και αυτό θα έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών», τονίζει ο κ. Ευστρατίου.  

Εξαιρούνται ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες…


Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο εξαιρούνται οι υπάλληλοι όταν:
I. Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
II. Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
III. Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.
IV. Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.
V. Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.
…και τα…ποσοστά
Παράλληλα, σύμφωνα με το νόμο, οι θέσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταργούνται μόνον εφόσον:
i. ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες και να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες.
ii. οι υπάλληλοι αυτοί ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων (δηλαδή των διοικητικών), ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται.
iii. οι υπάλληλοι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.
Οι περιορισμοί αυτοί απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…