Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βραβεύτηκαν για το έργο και την κοινωνική τους προσφορά

Βραβεύτηκαν για το έργο και την κοινωνική τους προσφορά

0
vraveusi_1-empros

Το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης στον ζωγράφο – ιατρό κ. Γιάννη Μενεσίδη και στην κα Ασπασία Στυλιανίδου, πρώην πρόεδρο του Γηροκομείου Ξάνθης

 
Μια συγκινητική τιμητική εκδήλωση στο δημαρχείο Ξάνθης παρουσία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης

Με τη βαθιά εκείνη συγκίνηση που προκαλεί το αίσθημα ότι η πόλη αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο και την κοινωνική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, ο γιατρός – ζωγράφος κ. Γιάννης Μενεσίδης και η Ασπασία – Βιβή Στυλιανίδου παρέλαβαν απ’ τα χέρια του δημάρχου Ξάνθης το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης μας, σε μια τιμητική εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της 4ης Οκτωβρίου στο Δημαρχείο της πόλης. Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Τέρενς Κουίκ, ο στρατηγός διοικητής του Δ. Σ.Σ. κ. Αθανάσιος Τσέλιος, ο πρέσβης κ. Αλεξανδρής καθώς επίσης και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο που με ομόφωνη απόφασή του την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος, πραγματοποίησε την βράβευση των δύο συμπολιτών μας.  
Το Χρυσό μετάλλιο της πόλης μας σε δύο συμπολίτες μας
Σε μια λιτή εκδήλωση ο δήμαρχος Ξάνθης μίλησε με θερμά λόγια για τους δύο συμπολίτες μας οι οποίοι καίτοι μη Ξανθιώτες έζησαν, δημιούργησαν και πρόσφεραν επί σειρά ετών στην Ξάνθη. Ο κ. Μενεσίδης ο οποίος τιμήθηκε για την συνεισφορά τους στις τέχνες και στον άνθρωπο ως ιατρός πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Ξάνθης (συνταξιούχος τώρα) και η κ. Στυλιανίδου για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο. Υπενθυμίζουμε ότι διετέλεσε επί 40 έτη πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης ενώ παράλληλα ανέπτυξε ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο ως μέλος συλλόγων. Για την προσφορά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως και από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκο Κληρίδη.  
Μενεσίδης: Η αναγνώριση αυτή ανήκει σε όλους μας …
Αναφερόμενος στη βράβευσή του ο κ. Μενεσίδης σημείωσε: «Προσπαθώ μέσα από τη ζωγραφική μου να δίνω αυτό που η ψυχή μου θέλει. Χαίρομαι μέσα από τη ζωγραφική , προσπαθώ να αποδώσω ότι έχει σχέση με την περιοχή μέσα από εσωτερικά κανάλια ψυχικά. Νομίζω ότι η αναγνώριση αυτή ανήκει σε όλους μας για τι κανένας δεν είναι μόνος του. Όλοι μας κουβαλάμε μαζί μας πολλούς ανθρώπους πίσω από μας και αναπνέουμε τον αέρα των κεκοιμημένων δεν είμαστε μόνοι οπότε είναι συλλογική μνήμη αυτή η αναγνώριση και όχι τόσο προσωπική».  
Στυλιανίδου: Έχω αγαπήσει πολύ την πόλη αυτή …έχω αγαπήσει τον κόσμο της…»
Η κα Στυλιανίδου με έκδηλη συγκίνηση μοιράστηκε το βραβείο με το σύζυγό της κ. Θεόδωρο Στυλιανίδης γιατί όπως είπε: «Πίσω από κάθε σπουδαία γυναίκα υπάρχει ένας σπουδαίος άντρας που την στηρίζει: «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό να βραβεύεται κανείς από την πόλη στην οποία έδωσε όλα τα χρόνια της ζωής του για να εξυπηρετήσει το κοινό της πόλης. Αυτό είναι το σημαντικότερο βραβείο που έχω πάρει μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με τιμήσανε και εκτός Ελλάδας και εντός αλλά είναι διαφορετικό το μετάλλιο του δήμου μας. Γι αυτό σήμερα είμαι συγκινημένη …Έχω αγαπήσει πολύ την πόλη αυτή …έχω αγαπήσει τον κόσμο της…»  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …