Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με λαμπρότητα η 93η επέτειο των Ελευθερίων της Ξάνθης

Με λαμπρότητα η 93η επέτειο των Ελευθερίων της Ξάνθης

0
parelasi_1-empros

Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας από την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία
Παρών ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

Απόντες οι βουλευτές Κοντός – Ζεϊμπέκ και οι Γιαννακίδης – Καραλίδης. Μεγάλη αστυνομική δύναμη περιφρούρησε στην παρέλαση

Η Ξάνθη γιόρτασε με λαμπρότητα την 93η επέτειο των Ελευθερίων της, αποτείοντας φόρο τιμής με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού, σ’ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή της από την βουλγάρικη κατοχή στις 4η Οκτωβρίου του 1919, ημερομηνία ορόσημο για την Ξάνθη καθώς εκείνη την ημέρα προέλασε ο ελληνικός στρατός για πρώτη φορά στην πόλη, καταλαμβάνοντας το «τρίγωνο της Ξάνθης».  
Απόντες: Κοντός – Ζεϊμπέκ- Γιαννακίδης – Καραλίδης
Στον εορτασμό των Ελευθερίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ από τους βουλευτές του νομού παρών ήταν μόνο ο κ. Δημήτρης Σαλτούρος, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των βουλευτών στο μνημείο των πεσόντων. Απόντες επίσης ήταν και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, ακολουθώντας την δέσμευσή τους να κηρύξουν persona non grata όποιον κυβερνητικό έλθει στην πόλη μας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την διακοπή της λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης. Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνσης Ξάνθης περιφρουρώντας την παρέλαση υπό τον φόβο επεισοδίων από Χρυσαυγίτες οι οποίοι εθεάθησαν στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων και στην παρέλαση χωρίς όμως να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο.  
Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας
Μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας ότι η χώρα μας και η Θράκη ειδικότερα θα ξεπεράσει την «στενωπό» της κρίσης και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, γνωρίζοντας και πάλι μέρες ευημερίας εξέφρασε η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία που παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τα νιάτα της πόλης. Ειδικότερα ο υπουργός Μακ – Θράκης τόνισε ότι: «η ακριτική Θράκη δεν είναι μια ξεχασμένη γωνιά της πατρίδας μας, είναι ένα σημείο προνομιακό που ξεκινά η Ελλάδα. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να σταθούμε στο πλευρό της ακριτικής Ξάνθης, την Θράκη και με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε να ξαναμπεί στο δρόμο τη ανάπτυξης, να μπορέσει και πάλι οι κάτοικοί της να βρουν ευημερία να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να γίνει».
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα για να «κλειδώσει» το πακέτο των 31,5 για την χώρα μας σημείωσε:«Όπως βλέπει ο ελληνικός λαός γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για μεγάλο διάστημα. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων αυτών έτσι ώστε και η δόση των 31,5 δισ που είναι απαραίτητη για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας να δοθεί αλλά και να πάρει σιγά μπροστά η ελληνική οικονομία και αυτό πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Κόκκινες γραμμές υπάρχουν και η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ένα αποτέλεσμα που θα εγγυάται την ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και φυσικά με όσο τον δυνατό μικρότερες κοινωνικές επιπτώσεις».
Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο μητροπολίτης Ξάνθης: « «Σε μια δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας το αίσθημα της ενότητας είναι εκείνο που το χρειαζόμαστε όλοι αλλά και το αίσθημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Η σημερινή μέρα των 93ων Ελευθερίων της Ξάνθης μας ενώνει όλους αλλά και μας δίνει ένα αίσθημα και ένα μήνυμα ελπίδος και αισιοδοξίας ότι θα πρέπει να βγούμε από το τούνελ στο φως…Τα παιδιά μας η μαθητιώσα νεολαία και ο στρατός μας έδωσαν αυτό το μήνυμα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη: « «Μεγάλη μέρα η σημερινή για τη πόλη μας…Πέρα από την εποχή που ζούμε με τη σημερινή μέρα δείχνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως όταν οι έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά . Τιμή και δόξα σε όσους πριν από 93 χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο των μαχών, έδωσαν τη ζωή τους ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και ν’ απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας. Τα παιδιά μας αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει ένα μέλλον σπουδαίο….Χρόνια Πολλά»!  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…