Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδρίαση-εξπρές από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Συνεδρίαση-εξπρές από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής

0
epitropi_10_12-empros

Το παράπονο του Δ. Βορίδη και δύο παρεμβάσεις για την Παλιά Πόλη από το Ν. Ανταμπούφη
Ο χώρος της πλατείας αποφασίστηκε να δοθεί για εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου και για δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θηλασμού    
Παρόλο που είχαν να συνεδριάσουν από το καλοκαίρι, μόλις τέσσερα και εντελώς διαδικαστικά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Τρίτης. Απών ήταν μόνο ο Νίκος Σπυριδόπουλος, ενώ η συνεδρίαση θα είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 10 λεπτά αν δεν ετίθετο θέματα προς συζήτηση από μέλη της αντιπολίτευσης.  
Εκτός ημερησίας δύο σημεία για την Παλιά Πόλη από το Ν. Ανταμπούφη
Το παράπονό του προσωπικά προς τον πρόεδρο Παναγιώτη Ταρενίδη εξέφρασε ο Δημήτρης Βορίδης σχετικά με την τελετή εγκαινίων της επένδυσης της ΣΕΚΕ στο Νεοχώρι. Ευχαρίστησε βέβαια τον διευθυντή της εταιρίας για την πρόσκληση, αλλά έκανε λόγο για «φαραωνική φιέστα της καθεστηκυίας τάξης που έδωσε πολιτική χροιά στην εκδήλωση» και επέρριψε ευθύνες σε όσους συντηρούν αυτή την κατάσταση χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, αφού τον «έκοψε» και ο Μανόλης Φανουράκης, που μίλησε για θέμα που δεν αφορά το όργανο.
Σε δύο ζητήματα σχετικά με την Παλιά Πόλη αναφέρθηκε ο Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος αφενός ρώτησε πώς πραγματοποιήθηκε η εικαστική παρέμβαση απέναντι από την εκκλησία του Καβακίου με την παρουσία του δημάρχου μάλιστα στην σχετική εκδήλωση, χωρίς να υπάρχει απόφαση οποιουδήποτε οργάνου για το θέμα και αφετέρου επανέφερε το ζήτημα της καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην περιοχή πίσω από τα «Παπάκια» (οδό Σοφοκλέους στο ύψος του αρ.19), θέμα για το οποίο είχαν παρέμβει με επιστολή τους προς το δήμο Ξάνθης περίοικοι της γειτονιάς, ζητώντας αυξημένη προσοχή από τους αρμοδίους. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αποστείλει προς το δήμο επιστολή τον Ιούνιο, αναφερόμενοι στις ενέργειες της δημοτικής αστυνομίας, η οποία με δική τους παρέμβαση απομάκρυνε τα μελίσσια δημότη από την έκταση αυτή, καθώς και σε μια σειρά από άλλες ύποπτες κινήσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή τους με αγροτικά μηχανήματα, συνεργεία κ.ά. Όπως είπε ο κ. Ανταμπούφης πράγματι δεν υπήρξε πρόβλημα το επόμενο διάστημα, ωστόσο επειδή παρατήρησε ξανά ανάλογες κινήσεις ζήτησε να τοποθετηθεί πινακίδα που να γνωστοποιεί ότι πρόκειται για δημοτική έκταση. Ο Δημήτρης Βορίδης πρόσθεσε ότι και η παράταξή του είχε αναφερθεί στο εν λόγω θέμα, καλώντας τον Χρήστο Μούρκα να απαντήσει, ο δε τελευταίος εξήγησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το κτηματολόγιο του δήμου. Ο δε πρόεδρος εξήγησε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει για την προστασία των δημοτικών εκτάσεων.  
Εγκριτικές αποφάσεις για εκδηλώσεις στην πλατεία
Όσον αφορά στα εντός ημερησίας, τα μέλη χορήγησαν μία άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών, μία άδεια για επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου και πήραν απόφαση να παραχωρήσουν χώρο της κεντρικής πλατείας για δύο εκδηλώσεις του μουσικού σχολείου στις 20/11 και 27/11, καθώς και στην εθελοντική ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας Ξάνθης στις 14/11 για την παγκόσμια ημέρα μητρικού θηλασμού.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…