Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πρωτιά» Καραμπίνη στις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης

«Πρωτιά» Καραμπίνη στις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης

0
Karabinis_1a-empros

Εκλέχτηκαν τα 8 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ. με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δεύτερος ο Κ. Σιμόπουλος. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί σε σώμα και θα εκλέξει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συμβουλίου

Δια ηλεκτρονικής ψήφου που διεξήχθη την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου εκλέχτηκαν τα μέλη που θ’ απαρτίζουν το Συμβούλιο Διοίκησης του Δ.Π.Θ. , το Ανώτατο Όργανο του Πανεπιστημίου που θα ασκεί διοίκηση, σύμφωνα με τον νέο νόμο. Από τους 15 υποψήφιους για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου εκλέχτηκαν οι 8 ενώ σε αριθμό ψήφων πρώτευσε ο πρ. πρύτανης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης (98 ψήφους) με δεύτερο τον πρ. πρύτανη Σιμόπουλο Κωνσταντίνο, καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Αλεξανδρούπολης (97 ψήφους).  
Εκλέχτηκε (επιτέλους) Συμβούλιο διοίκησης στο Δ.Π.Θ. …ηλεκτρονικά
Να σημειώσουμε ότι οι …ηλεκτρονικές εκλογές επιλέχτηκαν ως δεύτερη επιλογή όπως ορίζεται από το νόμο καθώς δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί η συνηθισμένη εκλογική διαδικασία λόγω των παρεμβάσεων των φοιτητικών συλλόγων που με την κατάληψη στην πρυτανεία Κομοτηνής ακύρωσαν 3 φορές τη διαδικασία. Στις εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη ΔΕΠ τα οποία και ψήφισαν μέσω ηλεκτρονικής κάλπης με τον προσωπικό κωδικό τους που τους δόθηκε από το υπουργείο στη βάση μιας ηλεκτρονικής φόρμας που επίσης διέθεσε το υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούνται οι ηλεκτρονικές εκλογές καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί ακυρώθηκε, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο σύστημα. Η ηλεκτρονική κάλπη έκλεισε στις 6 το απόγευμα.
Με πρωτοβουλία του πλειοψηφούντος μέλους κ. Καραμπίνη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα συγκληθεί σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης το οποίο και θα εκλέξει τον πρόεδρο που θα είναι εξωτερικό μέλος (π.χ. ακαδημαϊκός) και τον αντιπρόεδρο ο οποίος θα είναι εσωτερικό μέλος. Να σημειώσουμε ότι υποψήφιοι για πρόεδροι είναι οι ακαδημαϊκοί Χρήστος Ζερεφός, ο Αντώνης Κουνάβης κ. ά. Επίσης τα μέλη του Συμβουλίου θα εκλέξουν άλλα 7 μέλη εξωτερικά και το Συμβούλιο Διοίκησης θα είναι 15μελές ενώ οι πρυτανικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 2 χρόνια  
Καραμπίνης: «Τα προβλήματα πολλά… χρειάζεται πολύ δουλειά…»
Δικαιωμένος αισθάνεται ο κ. Καραμπίνης καθώς τιμήθηκε πιο πολύ απ’ όσο κανείς με την ψήφο των συναδέλφων του, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση του έργου ως πρύτανη, ως αντιπρύτανη αλλά και ως μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ όλα αυτά τα χρόνια.: «Αποτελεί για μένα δικαίωση και αναγνώριση του έργου μου και των προσπαθειών μου για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά με πολύ δουλειά και σωστό προγραμματισμό θα προσπαθήσουμε να τ’ αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Στόχος μας πάντα είναι το καλό του Πανεπιστημίου μας», τόνισε ο κ. Καραμπίνης στο «Ε».

Ποιοι ήταν οι υποψήφιοι


Οι 15 υποψήφιοι για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου ήταν: Καραγιάννης Χρήστος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Καραµπίνης Αθανάσιος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Κατρούγκαλος Γεώργιος (καθηγητής Κοινωνικής ∆ιοίκησης), Κοζοµπόλης Βασίλειος (καθηγητής Ιατρικής), Κουκλάκης Γεώργιος (αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής), Κυριακού Γεώργιος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Μαλτέζος Ευστράτιος (καθηγητής Ιατρικής), (Μαυροµµάτης Γεώργιος (καθηγητής ΤΕΦΑΑ), Μπότσαρης Κωνσταντίνος (αναπληρωτής καθηγητής Νοµικής), Παντοκράτορας Αστέριος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Παπαµάρκος Νικόλαος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Παύλου Στέφανος (καθηγητής Νομικής), Πρωτόπαπας Άγγελος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Σιµόπουλος Κωνσταντίνος (καθηγητής Ιατρικής), Τσαουσίδης Βασίλειος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).  

Ποιοι εκλέγονται:


1. Καραμπίνης Αθανάσιος Ιωάννης από: Πολυτεχνική Σχολή, 2. Σιμόπουλος Κωνσταντίνος Ευθύμιος από: Τμήμα Ιατρικής, 3. Μαλτέζος Ευστράτιος Σάββας από: Τμήμα Ιατρικής, 4. Τσαουσίδης Βασίλειος Θεόδωρος από: Πολυτεχνική Σχολή, 5. Μπότσαρης Κωνσταντίνος Στυλιανός από: Τμήμα Νομικής, 6. Μαυρομμάτης Γεώργιος Χαρίλαος από: Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 7. Παύλου Στέφανος Κλεάνθης από: Τμήμα Νομικής, 8. Κατρούγκαλος Γεώργιος Στέλιος-Παναγιώτης από: Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…