Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεχίζει τις ασάφειες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τη σχολή αστυνομίας

Συνεχίζει τις ασάφειες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τη σχολή αστυνομίας

0

Ενοχλημένος από την «ομιχλώδη» απάντηση στην ερώτησή του ο βουλευτής Ξάνθης Δ. Σαλτούρος

Πρώτη γραπτή δέσμευση για την προσωρινότητα του Κέντρου Μεταναστών της Ξάνθης. «Συνεχίζει αμείωτος ο αγώνας για την επαναλειτουργία της σχολής αστυνομίας», δηλώνει ο βουλευτής

Ενόχληση έως και αγανάκτηση εκφράζει για την ασαφή απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος, σχετικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας Ξάνθης.
Επί της ουσίας, ο κ. Δένδιας δεν απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσε ο τοπικός βουλευτής, παρά μόνο δεσμεύτηκε για πρώτη φορά γραπτώς για την προσωρινότητα του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών Ξάνθης, σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθούν άλλοι χώροι ανά την Ελλάδα, ενώ ως προς το επίμαχο αίτημα της επαναλειτουργίας της σχολής, σημείωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Απάντησε χωρίς να απαντήσει ο Δένδιας
Με την υπ’ αριθμ. 1606/12-9-2012 ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Δημήτρης Σαλτούρος είχε θέσει υπ’ όψιν του τις αντιδράσεις στην Ξάνθης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης και τη μετατροπή της σε κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών, θέτοντάς του επίσης μια σειρά καίριων ερωτημάτων. Ο υπουργός πέρα από τις γενικές αναφορές του στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, επί της ουσίας της ερώτησης αναφέρει τα εξής: «Σας διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης έχει αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα. Σημειώνεται δε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημιουργηθούν ειδικές εγκαταστάσεις σε άλλα σημεία της επικράτειας για τη φιλοξενία των μη νόμιμων μεταναστών. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι κατά το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013 πρόκειται να εισαχθούν για φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων 500 δόκιμοι, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στα τμήματα Δόκιμων Αστυφυλάκων τις τελευταίες ημέρες του μηνός Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Σε ό,τι ειδικότερα αφορά στην κατανομή των δοκίμων στα εν λόγω Τμήματα διευκρινίζεται ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες».

Ενόχληση Σαλτούρου, αλλά «βλέπει» και μικρά θετικά στοιχεία
Ο Δημήτρης Σαλτούρος εκδηλώνοντας τη μη ικανοποίησή του από το περιεχόμενο της απάντησης ανέφερε: «επί της ουσίας, τα ερωτήματα που έθεσα στον κύριο Υπουργό εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Τόσο η εξειδίκευση του «προσωρινού χαρακτήρα» του μέτρου, παρόλο που δεσμεύεται για πρώτη φορά γραπτώς για την προσωρινότητα του μέτρου, όσο και τα κριτήρια επιλογής του αλλά και το μέλλον της Σχολής συνεχίζουν να αποτελούν «τοπίο στην ομίχλη». Στην πραγματικότητα ο κ. Υπουργός προτίμησε να μην απαντήσει». Ως θετικό στοιχείο ωστόσο κρατά «το γεγονός ότι η προ ολίγου καιρού διαφαινόμενη αναστολή λειτουργίας της Σχολής, δεν αποτελεί οριστική απόφαση αλλά η κατανομή των δοκίμων βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες». Τέλος, δηλώνει ότι: «ο αγώνας για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης και την απομάκρυνση από αυτήν των παράνομων μεταναστών συνεχίζεται αμείωτος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

94 πιστοποιημένες παιδικές Χαρές στο νομό

26 στο δήμο Ξάνθης – 37 στο δήμο Αβδήρων   20 στον δήμο Τοπείρου – 11 στον δήμο Μύκη…