Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτη συνάντηση για το Θεόφιλο Παπαδόπουλο

Πρώτη συνάντηση για το Θεόφιλο Παπαδόπουλο

0
dimarxio_xanthi2-empros

Συναντήθηκαν Μπένης, Δημαρχόπουλος, Ανταμπούφης για να καθορίσουν τη μεθοδολογία τους    

Μία πρώτη συνάντηση πραγματοποίησαν προχθές τα μέλη της επιτροπής έρευνας για το ζήτημα της αναγραφής του Θεόφιλου Παπαδόπουλου ως δημάρχου της Ξάνθης στη μαρμάρινη πλάκα που αναγράφει όλους όσους κατείχαν αυτό το αξίωμα στην ιστορία της πόλης. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και το Σώμα έδωσε εντολή για τη σύσταση της επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει το θέμα.
Στην πρώτη αυτή συζήτηση, που συμμετείχαν ο Δημήτρης Μπένης, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος και ο Νίκος Ανταμπούφης τέθηκε το θέμα της μεθοδολογίας που θα δουλέψει η επιτροπή, ο τρόπος συλλογής των στοιχείων για την ιστορική τεκμηρίωσή του, καθώς και οι πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Η επιτροπή θα αναζητήσει πηγές και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και από αυτούς θα ζητήσει σχετικά υπομνήματα, αλλά και αρχειακό υλικό εφόσον υπάρχει.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ήταν κοινή η αντίληψη της προσήλωσης στην ιστορική και όχι την πολιτική διάσταση του θέματος, χωρίς μικροκομματικές λογικές και δίχως να επηρεαστούν από το πολιτικό πλαίσιο εκείνης της εποχής ή της σημερινής συγκυρίας.
Προκειμένου δε να ασχοληθούν με σοβαρότητα, συμφώνησαν να μη θέσουν χρονοδιάγραμμα, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει έρευνα σε βάθος και να έρθουν στην κατοχή της επιτροπής όλα τα ιστορικά στοιχεία που είναι δυνατό να βρεθούν.
Η επιτροπή είναι επιφορτισμένη με την αρμοδιότητα να συλλέξει το υλικό και το δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβει να πάρει την τελική απόφαση.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…