Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αντιφασιστική πορεία χωρίς εντάσεις στην Ξάνθη

Αντιφασιστική πορεία χωρίς εντάσεις στην Ξάνθη

0
antifasistiki_10_10_2012-empros

Τα μέλη αριστερών οργανώσεων και φοιτητών συσπειρώνονται ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή

Φώναξαν συνθήματα κάτω από τα γραφεία της Χ.Α. και αποχώρησαν. Παρούσα αστυνομική δύναμη  

 
Με αρκετό κόσμο, νέους, φοιτητές, μέλη αριστερών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και φοιτητικών παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Τρίτης.
Οι διαδηλωτές, με σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός» συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στη συγκέντρωση μέλος της πρωτοβουλίας τόνισε ότι πρέπει ο αγώνας να είναι κοινός ενάντια στο φασισμό, ο οποίος αποτελεί τάση που γεννά και τρέφει το ίδιο το σύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος γιατί προσπαθεί να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία.
Η πορεία που πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, κατέληξε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα με αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ μέλη της Χ.Α. παρακολουθούσαν από το παράθυρο χωρίς να προκαλέσουν. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθούν εντάσεις ή επεισόδια. Διακριτική ήταν η παρουσία δύναμης της ΟΠΚΕ κοντά στα γραφεία της Χ.Α., επί της δού Τσιμισκή, αλλά δε χρειάστηκε η επέμβασή τους. Την πορεία συνόδευαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
Το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη δράση των ακροδεξιών οργανώσεων.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ενιαίας προσπάθειας στην Ξάνθη προκειμένου να συγκροτηθεί μία κοινή και δυναμική αντιφασιστική δικτύωση και δράση. Σε αυτή συνασπίζονται η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΕΑΑΚ, η ΚΕΕΡΦΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις και πολίτες.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…