Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απέχουν από τις επόμενες Γιορτές Παλιάς Πόλης οι Ανεπρόκοποι

Απέχουν από τις επόμενες Γιορτές Παλιάς Πόλης οι Ανεπρόκοποι

0
aneprokopoi_steki-empros

Ενοχλημένοι από την σκληρή κριτική που δέχθηκαν στην Οργανωτική

Ανακοίνωση σε ειρωνικό τόνο και συγγνώμη στους κατοίκους  

Την απόφαση να μην συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης πήρε ο νεανικός και εναλλακτικός σύλλογος των Ανεπρόκοπων μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε στη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής μετά την ολοκλήρωση των γιορτών, για παράβαση του ωραρίου, αλλά και με αιχμές για επεισόδια και συμπλοκές στο στέκι τους, στην κατηφόρα της Χαράδρας. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μανόλης Φανουράκης είχε θέσει τότε υπό σκέψη και την τιμώρηση του συλλόγου με απαγόρευση συμμετοχής στις επόμενες Γ.Π.Π., ωστόσο κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε, αφού οι ίδιοι οι «Ανεπρόκοποι» αποφάσισαν να απέχουν. Σε μία ανακοίνωση με απολογητικό τόνο για τους κατοίκους, αλλά εμφανώς ειρωνικό για τους διοργανωτές των γιορτών κάνουν γνωστό ότι δε θα συμμετέχουν και αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ίδιοι δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα του θεσμού, για τα οποία όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από τους κατοίκους ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση, αναφέροντας ότι «θεωρούμε ότι στις γιορτές πάντα πρέπει να υπάρχει μια ανοχή, καθώς πέραν από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ένα άλλο ζητούμενο του θεσμού είναι η διασκέδαση του κόσμου». Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζουν ότι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους μετά την έκταση που πήρε το συμβάν, αλλά και τις αναλήθειες που ακούστηκαν.  
«Απέχουμε για να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής». Η ανακοίνωση των Ανεπρόκοπων
Καταρχάς, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής – και μόνο από αυτούς – για την τυχόν αναστάτωση που προκαλέσαμε την περίοδο των γιορτών, λόγω της μη τήρησης του ωραρίου. Θεωρούμε ότι στις γιορτές πάντα πρέπει να υπάρχει μια ανοχή, καθώς πέραν από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κι εμείς σαν σύλλογος προσπαθούμε να διοργανώνουμε, ένα άλλο ζητούμενο του θεσμού είναι η διασκέδαση του κόσμου και των συμμετεχόντων με την μορφή μίας συνεχούς γιορτής.
Όσον αφορά στις κατηγορίες για φασαρίες κι επεισόδια καθώς και για φθορά περιουσιών να ξεκαθαρισθεί ότι οι Ανεπρόκοποι, εφόσον πραγματικά συνέβη κάποιο ανάλογο περιστατικό, αδιαμφισβήτητα το καταδικάζουν. Η αλήθεια είναι όμως, ότι κανένα τέτοιου είδους περιστατικό δεν σημειώθηκε από μέλος του συλλόγου μας, ούτε από φίλο των Ανεπρόκοπων, που βρισκόταν στο στέκι μας. Για το περιστατικό της εικαζόμενης επίθεσης σε εργαζόμενο της εταιρίας Security θεωρούμε ότι εάν πραγματικά συνέβαινε ένα τόσο σημαντικό περιστατικό, στην πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής θα έπρεπε να παραστεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, είτε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας φύλαξης, για να το καταγγείλει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, οπότε όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Κλείνοντας, οι Ανεπρόκοποι, μη θέλοντας να φέρουν σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2013.
Ελπίζουμε με την οικειοθελή μας αποχώρηση από τις Γιορτές του 2013 να λυθούν όλα τα προβλήματα αυτού του θεσμού, καθώς και των κατοίκων της περιοχής, για τα οποία τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι σύλλογοι, φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι χωρίς εμάς δεν θα υπάρχουν προβλήματα ηχορύπανσης, ούτε θα γίνονται φασαρίες την περίοδο των Γιορτών, δεν θα κυκλοφορούν μεθυσμένοι μετά τα μεσάνυχτα, δεν θα καταντούν τα στενά του παραδοσιακού οικισμού “δημόσια ουρητήρια”, λόγω της μη ύπαρξης επαρκών εγκαταστάσεων από το Δήμο Ξάνθης, καθώς και ότι θα σταματήσουν επιτέλους τα στενά της Παλιάς Ξάνθης να μυρίζουν τσίκνα, γεγονός για το οποίο – και όχι μόνο γι αυτό – δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του οικισμού αρκετά χρόνια πριν τη συμμετοχή των Ανεπρόκοπων στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…