Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στα… άδυτα των ραδιοερασιτεχνών για το παγκόσµιο Τζάµπορη

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στα… άδυτα των ραδιοερασιτεχνών για το παγκόσµιο Τζάµπορη

0
tzampori_10_12-empros

Φιλοξένησαν προσκόπους από Δράµα και Κοµοτηνή και επισκέφθηκαν µαζί τις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΘΡΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγµατοποιήθηκε στην Ξάνθη µε την υλικοτεχνική υποστήριξη της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης, η 55η Παγκόσµια συνάντηση των προσκόπων όλης της γης, µέσω των ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων, στους αιθέρες της υδρογείου.
Φέτος το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, υπήρξε βέβαια µια διαφοροποίηση. Ενώ µέχρι σήµερα η ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. και ο Μπάµπης Πλάτσης, που υποστηρίζει το Τζάµπορη των αιθέρων τις τελευταίες δεκαετίες, πήγαιναν στους χώρους που ορίζονταν από τους προσκόπους, φέτος οι πρόσκοποι επισκέφθηκαν την έδρα της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης, στη Λευκίππου 1 ( στο κτίριο της πρώην Καπνικής Εταιρείας ) που φιλοξενεί τον σύλλογο, µε την πολύτιµη αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Στην βάση αυτή, είναι εγκαταστηµένα τα συστήµατα ασύρµατης επικοινωνίας της ένωσης, όπου καθηµερινά διεξάγονται επικοινωνίες σε όλο το φάσµα των συχνοτήτων, εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή ετοιµότητα της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ., ώστε όταν της ζητηθεί, κυρίως στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας µας, να είναι έτοιµη µε την Οµάδα Έκτακτων Αναγκών και Αποκατάστασης Επικοινωνιών να λειτουργήσει ακαριαία και αποτελεσµατικά.
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι Πρόσκοποι της Ξάνθης λειτουργώντας ως άψογοι οικοδεσπότες, φιλοξένησαν την 3η Οµάδα Δράµας και την 2η Αγέλη Κοµοτηνής και όλοι µαζί, στο επιχειρησιακό κέντρο της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ., συµµετείχαν και φέτος στην µεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του Παγκόσµιου Οργανισµού της Προσκοπικής Κίνησης και είχαν επαφές µε χώρες του εξωτερικού και µε πολλές πόλεις της Ελλάδας, λαµβάνοντας συγχρόνως ενηµέρωση από τους Ραδιοερασιτέχνες για αυτή την τόσο όµορφη ενασχόληση, που προσφέρει στον εθελοντισµό και στο κοινωνικό σύνολο.
Πριν αναχωρήσουν οι πρόσκοποι, τα Λυκόπουλα, οι Ανιχνευτές και οι Βαθµοφόροι από τις εγκαταστάσεις, είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισµό που συνεχίζει να συλλέγει η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης, εµπλουτίζοντας καθηµερινά µε την συνδροµή των Ξανθιωτών την έκθεση και το µουσείο της, που φιλοδοξεί στο µέλλον µε την ολοκλήρωσή του, να µπορεί να αντικατοπτρίσει την εξέλιξη των επικοινωνιών, από την ανακάλυψή τους µέχρι και σήµερα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…