Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία η «Βασίλισσα της Θράκης»

Στην τελική ευθεία η «Βασίλισσα της Θράκης»

0
agiasmos

Με την τέλεση του αγιασμού άρχισε και επίσημα χθες η σεζόν

Στις 11 Νοεμβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής γυναικείου ποδοσφαίρου        

Με την τέλεση του αγιασμού ξεκίνησε και επίσημα χθες η αγωνιστική σεζόν για την ξανθιώτικη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Βασίλισσα της Θράκης».
Μετά από πολύμηνες προεργασίες σε οργανωτικά θέματα από τον προπονητή της ομάδας Απόστολο Κουτρουλό και τους συνεργάτες του, σκληρές προπονήσεις και δυνατά φιλικά προετοιμασίας, η «Βασίλισσα της Θράκης» είναι πανέτοιμη για να αρχίσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, με τον 1ο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για την 11η Νοεμβρίου, όταν η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ Κοζάνης στην «πρεμιέρα» του γυναικείου πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. (η έδρα της Βασίλισσας της Θράκης θα είναι το Ενωσιακό γήπεδο).
Η χθεσινή ημέρα πάντως ήταν διαφορετική για τις Ξανθιώτισσες αθλήτριες, καθώς συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της Ασπίδας  για να πραγματοποιήσουν τον αγιασμό, ενώ μετά την τέλεση του μυστηρίου ακολούθησε η φωτογράφιση όλων των τμημάτων, της μεγάλης ομάδας αλλά και των ακαδημιών σε ένα πολύ όμορφο κλίμα όπου η χαρά και τα χαμόγελα υπερίσχυσαν έναντι της αγωνίας των αθλητριών για την έναρξη του πρωταθλήματος που πλησιάζει.
Περισσότερες από 50 ποδοσφαιρίστριες με τους γονείς τους άκουσαν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκο Σπυριδόπουλο ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση να τους λέει: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσάς, τους προπονητές σας και όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα για όσα πετύχατε μέχρι στιγμής. Μπορεί ακόμη να μην αρχίσατε τους επίσημους αγώνες όμως το γεγονός ότι ασχολείστε με τον αθλητισμό και μάλιστα σε ένα δύσκολο σπορ όπως το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Περιμένουμε κι εμείς την έναρξη του πρωταθλήματος και θα είμαστε στο πλευρό σας στους αγώνες σας και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».
Με την ευκαιρία του αγιασμού και της επίσημης έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μίλησαν στο «Ε» οι:
Νίκος Σπυριδόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος): «Σίγουρα είναι πολύ θετική η παρουσία μίας γυναικείας ομάδας στο Νομό μας, είχαμε να δούμε πολλά χρόνια μία ανάλογη προσπάθεια, από τότε που υπήρχε η γυναικεία ομάδα της «Ξανθίππης». Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παράγοντες και τις αθλήτριες για όσα κατάφεραν μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ότι δεν θα τραβήξουν μόνο τα βλέμματα των φιλάθλων αλλά και τα βλέμματα άλλων αθλητριών οι οποίες θα στελεχώσουν και στη συνέχεια την ομάδα έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο.
Από την πλευρά μας ως ΕΠΣ Ξάνθης στηρίξαμε από την αρχή την προσπάθεια και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να πάρει η ομάδα την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή συνέχεια, εμείς σίγουρα θα παρακολουθούμε τις προσπάθειες τους και θα τις στηρίζουμε».
Χριστίνα Τσιρακίδου (αρχηγός της ομάδας): Θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό το οποίο μου άρεσε από την αρχή πάρα πολύ. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο προνόμιο των ανδρών και μπορούν και οι γυναίκες να τα καταφέρουν εξίσου καλά.
Με τις προπονήσεις και τα φιλικά που έχουμε δώσει έχουμε μπει στο κλίμα των αγώνων και περιμένουμε με λαχτάρα το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας.
Η προσπάθεια μας ξεκίνησε δειλά – δειλά και στην αρχή μπορώ να πω ότι δεχόμασταν και αρνητικά σχόλια. Όμως πιστεύω με τους αγώνες μας και τις προσπάθειες μας θα καταφέρουμε να κάνουμε και τους πιο δύσπιστους φιλάθλους να βρεθούν στο πλευρό μας και εμείς να τους το ανταποδώσουμε με όμορφο θέαμα».
Κατερίνα Σκουλαρίκη (ποδοσφαιρίστρια/υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας): «Σήμερα ήταν μία διαφορετική ημέρα γιατί με τον αγιασμό ξεκινάμε και επίσημα τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Είμαστε αισιόδοξες και ανυπομονούμε να δώσουμε τον πρώτο μας αγώνα. Προετοιμαστήκαμε σε υψηλούς ρυθμούς και θέλουμε να έχουμε μία καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μας σεβαστούν οι αντίπαλοι μας, όπως θα κάνουμε κι εμείς και ελπίζουμε να έχουμε την παρουσία Ξανθιωτών φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες μας».
Δήμητρα Τσανακτσόγλου (νεαρή αθλήτρια της ακαδημίας): «Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τον αθλητισμό και διάλεξα το ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα άθλημα που παρακολουθώ και μου αρέσει. Χαίρομαι πολύ όταν κάνουμε προπονήσεις και μαθαίνουμε σημαντικά πράγματα, αλλά πιο πολύ μου αρέσει όταν αγωνιζόμαστε γιατί ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι με τις συμπαίκτριες μου». Όσο για το ποιοι είναι οι αγαπημένοι της ποδοσφαιριστές, η «λιλιπούτεια» αθλήτρια ήταν κατηγορηματική: «Ο Σαλπιγγίδης στην Ελλάδα και ο Μέσι στο εξωτερικό»!
* Σήμερα (Σάββατο 27/10) στις 16:00 η «Βασίλισσα της Θράκης» θα υποδεχτεί τις «Αμαζόνες Δράμας» σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Κουτσού.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …