Σχόλια 27/10/2012

0

Τελικά τη λίστα της Λανγκάρντ ο ένας την ξέχασε, ο άλλος την έχασε αλλά εμείς την πληρώνουμε    

Στις τράπεζες!  


Οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία για να βοηθήσουν να «τρέξουν» τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που κατά γενική ομολογία καρκινοβατούν κάτω από την κρατική διαχείριση.
Δεν είναι μια απλή πρόταση, είναι το ζητούμενο της υπόθεσης. Για να προχωρούν οι επενδύσεις χωρίς καθυστέρηση και γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες.
Και  είναι αυτή η πρόταση, η τόσο απλή, εάν γίνει αποδεκτή από την Πολιτεία, μια πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την ανάπτυξη.
«Ε»    

Χωρίς γραφεία ο ΛΑΟΣ  


Έκλεισαν τα γραφεία τους οι άνθρωποι του ΛΑΟΣ Ξάνθης.
Αιτία βέβαια το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα που άφησε έξω από τη βουλή το κόμμα του Καρατζαφέρη. Κι επειδή όπου φτώχεια υπάρχει και γκρίνια, επόμενο ήταν να μειώσουν τα έξοδά τους. Και μείωση σήμαινε κλείσιμο.
Θυμίζουμε για την ιστορία ότι τα γραφεία του ΛΑΟΣ που λειτουργούσαν στην οδό Μπρωκούμη κατά καιρούς είχαν δεχτεί αρκετές επιθέσεις από ακροαριστερούς και αναρχικούς.
«Ε»    

Αυξάνονται οι εκπτώσεις  


Εκπτώσεις και τις τέσσερις εποχές του έτους προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Την σχετική ρύθμιση θα θέσει υπ’ όψιν των φορέων της αγοράς το υπουργείο με το σκεπτικό να τονωθεί η κατανάλωση.
Η εκτίμησή μας είναι ότι το μέτρο βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση διότι «μοιράζει» το χρόνο στις χειμερινές εκπτώσεις τον Ιανουάριο, πάει μετά Μάιο, ακολουθεί ο Ιούλιος και κλείνει με τον Νοέμβριο.
Βέβαια, υπάρχει ένας προβληματισμός: Για να έχουν επιτυχία οι εκπτώσεις χρειάζονται χρήματα. Και ως γνωστόν από αυτά πάσχει ο κόσμος…
«Ε»                    

Ξεκινάει περιοδείες ο Σαμαράς  


«Τώρα ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα για να διασφαλίσουμε την εκταμίευση της δόσης. Όταν τελειώσει αυτή η φάση και πάρουμε τα χρήματα, θα ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο με την ανάπτυξη, θα επισκέπτομαι τον κάθε νομό ξεχωριστά για να δούμε τι έργα και επενδύσεις μπορούν να ξεκινήσουν στον καθένα».
Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς σε βουλευτές του στο καφενείο της Βουλής, οι οποίοι αναζητούσαν ένα λόγο… παρηγοριάς εν όψει της ψήφισης των μέτρων.
Κι ο Σαμαράς για να τους καλοπιάσει τους υποσχέθηκε ότι αφού πάρουμε τη δόση και μετά θα αρχίσει τις επισκέψεις και θα επιληφθεί προσωπικά για τα προβλήματα του κάθε νομού.
Πόρτα πόρτα και νομό με νομό…    

Τσιγάρα και βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ  


Βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά θα πωλούνται πλέον από τα σούπερ μάρκετ με τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση του διοικητικού κόστους στις επιχειρήσεις, την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά και την προστασία του καταναλωτή.
Ειδικά για το βρεφικό γάλα, αποδείχθηκε ότι τους λίγους μήνες που απαγορεύθηκε η πώλησή του στα σούπερ μάρκετ και πωλούνταν μόνο στα φαρμακεία, υπήρξε μία άνοδος της τιμής του κατά 20%!    

Λαμογιά στη Θαλασσιά


Πενία τέχνες κατεργάζεται  και ιδού τι ιδέα ήρθε σε κάποιον αετονύχη να βγάλει ένα καλό μεροκάματο. Παρουσιάστηκε σε καφενείο της Θαλασσιάς και είπε ότι είναι από τον ΟΓΑ και ότι τον έστειλε η υπηρεσία να κάνει απογραφή των συνταξιούχων. Ζήτησε δε να ειδοποιηθούν οι συνταξιούχοι και να προσέλθουν την Πέμπτη το απόγευμα στο ΚΑΠΗ για να τους απογράψει…Και πραγματικά προσήλθαν περίπου 40 παππούδες και γιαγιάδες. Ο κύριος όμως δεν έκανε την απογραφή …τζάμπα αλλά η ταρίφα ήταν 5 ευρώ για το ζευγάρι και 3 ευρώ για το…κεφάλι…. Αυτό έκανε εντύπωση στους συνταξιούχους γιατί δεν ήξεραν ότι θα πληρώσουν για να απογραφούν όμως εκείνη την στιγμή θες από φιλότιμο θες από ευπιστία…δεν είπαν τίποτε και ούτε ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για τον εκπρόσωπο του ΟΓΑ που αποδείχτηκε «μαϊμού» εκπρόσωπος! Ο κύριος λοιπόν τσέπωσε ένα 200άρι από τα γεροντάκια και αφού τους απέγραψε τους αποχαιρέτησε. Τώρα που κατάλαβαν την λαμογιά ψάχνουν να τον βρουν…
Μ.Ξ.

Ήσυχα τα πράγματα στην Ξάνθη


Αυστηρά και αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας την Κυριακή ημέρα της εθνικής επετείου προς αποφυγή επεισοδίων. Αυτές  είναι οι εντολές από  το Αρχηγείο της Αστυνομίας όμως στην Ξάνθη δεν φαίνεται να υπάρχουν κινήσεις τουλάχιστον από τους συνδικαλιστές που να παραπέμπουν σε  επεισόδια. Οι 30 – 40 Χρυσαυγίτες θα είναι υπό αυστηρά επιτήρηση όπως και στα «Ελευθέρια» της πόλης  κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ενώ ούτε από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς αναμένονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και γενικά όπως διαπιστώνει ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης το κλίμα είναι ήρεμο και δεν αναμένονται επεισόδια. Το αντίθετο συμβαίνει στην γειτονική Καβάλα όπου οργανώνεται αντι – παρέλαση με μαύρες σημαίες και νταλίκες που θα παρελάσουν  την Κυριακή στην παραλιακή οδό της Καβάλας. Την αντι – παρέλαση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων του νομού Καβάλας.
Μ.Ξ.

Στη Βουλγαρία…


βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης και όπως μάθαμε για δουλειές της ΣΕΚΕ. Όλο αυτό παραπέμπει στον διαγωνισμό για τη ΣΕΚΑΠ και στους ενδιαφερόμενους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και βουλγάρικη εταιρεία η οποία παλιά συνεργαζόταν με τον ινδικό όμιλο. Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά έχουν σχέση με την επίσκεψη του κ. Ταρενίδη στη Βουλγαρία ή απλά προωθεί συνεργασίες για τη ΣΕΚΕ…
Μ.Ξ.    

Δεν πήγαν οι ξανθιώτες  


Στη Γενισέα τελικά και όχι στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνάντηση της ΠΕΔ. Οι δήμαρχοι είχαν ζητήσει από το ΔΣ να συμμετέχουν και αυτοί στις διαδικασίες για την κατάθεση προτάσεων στον υπουργό Εσωτερικών, αλλά μάλλον την πρόθεση αυτή δε συμμεριζόταν οι ξανθιώτες δήμαρχοι, αφού το παρών έδωσε μόνο ο Βασίλης Τσολακίδης (ε και πώς αλλιώς αφού είναι αντιπρόεδρος και έγινε και στο δήμο του), αλλά ούτε «μύτη έσκασαν» οι υπόλοιποι του νομού. Αντιθέτως ήρθαν όλοι οι Δραμινοί δήμαρχοι και αρκετοί από τους άλλους νομούς της ΑΜΘ.
Ε.Δ.  

Όλη η πόλη για έναν καφέ  


Ορμώμενη από το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη που αναδημοσιεύεται σήμερα στο «Ε» στη σελ. 2 σκέφτομαι ότι οι περιγραφές για την.. επιχειρηματικότητα στην Αθήνα δε διαφέρουν και πολύ στις επαρχιακές πόλεις. Η Ξάνθη είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Οι μόνες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες είναι φαγάδικα και καφέ. Η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από τις μπαριέρες και τα τραπεζάκια έξω, καθημερινές και σαββατοκύριακα. Ζωντάνια στην πόλη. Αναμφισβήτητο. Αλλά όχι άνθιση. Καμία καινοτομία. Και φυσικά περιορισμένες επενδύσεις, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Α ναι και τα ξύλα, άλλη μία ακμάζουσα επιχειρηματικότητα και εκεί.
Ε.Δ.  

Δευτέρα οι εκλογές  


Τελικά τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το πρυτανικό συμβούλιο του ΔΠΘ. Και πάλι το πρυτανικό συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθούν μέσω ηλεκτρονικής ψήφου, αν και την προηγούμενη φορά παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Οι αντιδράσεις ωστόσο που οδήγησαν σε ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών τις προηγούμενες φορές δε δίνουν περιθώριο άλλης επιλογής.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …