Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Καρκινοβατεί η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού

Καρκινοβατεί η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού

0
Dimotiko_10_12_002-empros

Ζητείται χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Επιφυλάξεις για την ΜΚΟ εξ Αμερικής και το Πανθρακικό αντάμωμα εκφράστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

Βράβευση της Βιβής Στυλιανίδου και του Γιάννη Μενεσίδη κατά τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης. Παραιτήθηκε από τις επιτροπές ο Αγκόρτσας

Με θέματα τρέχουσας επικαιρότητας που έφεραν εκτός ημερησίας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα ενώ στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν 19 θέματα.  
Οι μεγαλοστομίες του κ. Σταμάτη
Αρχικά πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πούλιου κ. Γρηγόρης Παναγιωτίδης ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του μήπως μεταβληθεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης σε Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών όπως αυτό του Παρανεστίου Δράμας και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να κάνει ενέργειες που θα αποτρέψουν μια τέτοια πιθανότητα. Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε το σώμα ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη αλλά και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια οι οποίοι κα τον διαβεβαίωσαν όπως είπε ότι η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων θα επαναλειτουργήσει του χρόνου και ότι το Κέντρο της Σταυρούπολης δεν θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός ο κ. Σταμάτης είπε ότι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο τότε και ο ίδιος θα πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις των κατοίκων! Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κ. Πούλιο που υπενθύμισε στο σώμα ότι ο κ. Σταμάτης ήταν αυτός που έκανε …κλήρωση για το ποια σχολή δεν θα λειτουργήσει προκαλώντας …θυμηδία στους δημοτικούς συμβούλους.
Επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα τέθηκε στο τραπέζι και αφορά την μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Όπως πληροφόρησε το σώμα ο μελετητής κ. Λαλένης η μελέτη προϋπολογισμού 370.000 ευρώ καρκινοβατεί επειδή κόπηκε η χρηματοδότηση και υπολείπεται ένα μεγάλο ποσό. Ο δήμαρχος είπε ότι γίνονται προσπάθειες να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.  
Βράβευση της Βιβής Στυλιανίδου και του Γιάννη Μενεσίδη
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια σε δύο συμπολίτες μας ως αναγνώριση της προσφοράς τους στην τοπική κοινωνία. Έτσι στα πλαίσια εορτασμού των Ελευθερίων της Ξάνθης θα βραβευτούν η κα Βιβή Στυλιανίδου η οποία διετέλεσε επί 40 χρόνια πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και έχει συνδέσει το όνομά της με την πορεία του και ο γιατρός και ζωγράφος κ. Γιάννης Μενεσίδης ο οποίος έχει εκθέσει σε διάφορες ατομικές εκθέσεις στην Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα από το 1981 μέχρι σήμερα. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν περικοπές στα έξοδα του εορτασμού των Ελευθερίων στα πλαίσια της λιτότητας και όπως είπε ο δήμαρχος οι περικοπές είναι της τάξης του 50%.  
Επιφυλάξεις για την ΜΚΟ εξ Αμερικής
Επιφυλάξεις εκφραστήκαν τόσο από τον κ. Ανταμπούφη όσο και από το κ. Κολλάρο αναφορικά με την Μ.Κ.Ο. με την επωνυμία Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (ΗΕC) που έχει έδρα στις ΗΠΑ, η οποία κατέθεσε αίτημα στήριξης συνεργασίας και στο δήμο Ξάνθης, προκειμένου να διοργανωθεί στην Ξάνθη από τις 6 – 8 Ιουλίου του 2013 το 1ο Πανθρακικό Αντάμωμα. Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Ανταμπούφης όσο και ο κ. Κολλάρος είπαν ότι πρόκειται μια περίεργη οργάνωση που έχει προσεγγίσεις εθνικιστικές σε θέματα της μειονότητας και καλό είναι να διερευνηθεί περισσότερο το θέμα πριν ο δήμος συμφωνήσει. Ο δήμαρχος δήλωσε θετικός σε ένα τέτοιο εγχείρημα καθώς ο δήμος θα παραχωρήσει μόνο το αμφιθέατρο αλλά μετά και την παρέμβαση του κ. Πούλιου που ζήτησε να δοθεί χρόνος ώστε να ενημερωθούν περισσότερο γι’ αυτή την οργάνωση, συμφώνησε ν’ αναβληθεί το θέμα.  
Το Αμιρίδειο στο ΕΒΕ με …επικρίσεις
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και μίλησε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος ζήτησε απ το Δημοτικό συμβούλιο να παραχωρηθεί στο ΕΒΕ το Αμοιρίδειο για τη διοργάνωση της 1ης περιφερειακής έκθεση για την Παραγωγή και την Εξοικονόμηση ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου. Ζήτησε μάλιστα να συμμετέχει ο δήμος στην διοργάνωση. Όμως το Δ.Σ. έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του Αμοιρίδειου με την προϋπόθεση όμως ν’ αναλάβει το ΕΒΕ τα λειτουργικά έξοδα της διοργάνωσης, ενώ ο Χρίστος Πούλιος έκανε κριτική στο ΕΒΕ σημειώνοντας ότι καθυστέρησαν και ότι αυτή η έκθεση έπρεπε να γίνει νωρίτερα.  
Παραιτήθηκε από τις επιτροπές ο Αγκόρτσας
Ο κ. Αγκόρτσας κατέθεσε την παραίτησή του από τις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε ως μέλος της παράταξης πλειοψηφίας. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλου. Έτσι τη θέση του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής παίρνει ο αναπληρωματικός Θωμάς Ηλιάδης ενώ στην Αναπτυξιακή ο Μανώλης Φανουράκης  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…