Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μύλος» για τα πρόστιμα των καταστημάτων

«Μύλος» για τα πρόστιμα των καταστημάτων

0
Dimotiko_10_12_001-empros

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ξυνίδης από την Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών διαφορών του Δήμου Ξάνθης

Αρνείται να τον αναπληρώσει ο Μαζαράκης. «Επίθεση εξαπέλυσε ο Τσεγγελίδης για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής

Υπό διάλυση τελεί η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών διαφορών του Δήμου Ξάνθης μετά την παραίτηση του Θανάση Ξυνίδη ως μέλους της επιτροπής αλλά και την άρνηση του αναπληρωματικού μέλους Σπύρου Μαζαράκη να τον αντικαταστήσει επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», από τα καθήκοντά του ως διευθυντού του τοπικού ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι στην επιτροπή πρόεδρος είναι ο κ. Αλέκος Κυριακίδης και συμμετέχει και ο λογιστής κ. Κεβεντζίδης και ο ρόλος και η αρμοδιότητά της είναι να εξετάζει τις ενστάσεις των επαγγελματιών και να διαμεσολαβεί για την επίλυση βεβαιωμένων παραβάσεων από την δημοτική αστυνομία, καταθέτοντας τη σχετική γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο καλείται ν’ αποφασίσει αν θα κάνει δεκτές ή όχι τις εισηγήσεις της επιτροπής κατά περίπτωση. Να σημειώσουμε ότι απ’ την άλλη πλευρά καραδοκεί ως δαμόκλειος σπάθη στους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στην επιτροπή να συρθούν στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος. Έτσι λοιπόν εξηγείται και η απροθυμία τους να συμμετέχουν στην επιτροπή.  
Στην «κόψη του ξυραφιού» με την δημοτική αστυνομία
Εξ’ αντικειμένου λοιπόν η Επιτροπή βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» με την δημοτική αστυνομία αλλά και τους επαγγελματίες και τους δικηγόρους τους που επικαλούνται διάφορες αιτίες, που πολλές φορές είναι εξόφθαλμα αναληθείς, προκειμένου να μην πληρώσουν τα μεγάλα πρόστιμα που τους επιβάλλονται για παραβάσεις με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και κατάληψη πεζοδρομίων. Για παράδειγμα ακούστηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπου ήρθε προς έγκριση το πρακτικό (3/2012) της επιτροπής για ακύρωση προστίμων σε δύο περιπτώσεις (από τις 10 συνολικά οι 7 ανακλήθηκαν) ως αιτιολογία που επικαλούνται οι καταστηματάρχες ότι οι πελάτες με δική τους πρωτοβουλία έβγαλαν τα τραπεζοκαθίμαστα έξω από το κατάστημα για να καπνίσουν επειδή απαγορεύεται εντός του καταστήματος το κάπνισμα και ότι στο άλλο κατάστημα γινόταν ανακαίνιση και για το λόγο αυτά τα καθίσματα είχαν μεταφερθεί έξω…  
Έγιναν «κουλουβάχατα» για την Επιτροπή και το πρακτικό
Οι αιτιολογίες προκάλεσαν …γέλια αρχικά όμως το πράγμα σοβάρεψε με τον Νίκο Ανταμπούφη να μη δέχεται τις αιτιολογίες αυτές και να ζητά να αποσυρθεί το πρακτικό λέγοντας ότι έχουν σβηστεί πρόστιμα των 6.500 ευρώ και ότι ο δήμος πρέπει να έχει μια σταθερή και ενιαία στάση και ούτε να κάνει τα στραβά μάτια σε κάποιους και σε άλλους να είναι άκαμπτος. Μετά απ’ αυτό ποιος είδε τον κ. Τσεγγελίδη και δεν τον φοβήθηκε…Είπε ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι επιεικώς απαράδεκτη και ότι η Επιτροπή ακυρώνει το έργο της δημοτικής αστυνομίας αφού εισηγείται ακύρωση προστίμων σε περιπτώσεις μάλιστα που έχουν γίνει επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι και διαπιστώνεται ότι η παράβαση γίνεται κατ’ εξακολούθηση. Έριξε μάλιστα το γάντι στον κ. Ξυνίδη λέγοντας: «Αν ο κ. Ξυνίδης εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων επαγγελματιών ας μας το πει…». Το γάντι σήκωσε ο Θανάσης Ξυνίδης ο οποίος είπε ότι οι αναβολές που εισηγείται η Επιτροπή γίνονται για κάποιους λόγους και συνέστησε στον κ. Τσεγγελίδη όταν κάνει ελέγχους να έχει μαζί του μια κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή ώστε να έχει ατράνταχτα πειστήρια του …εγκλήματος ώστε να δεσμεύεται η Επιτροπή. Έκανε δε και μια αναφορά επί προσωπικού λέγοντας ότι ο κ. Τσεγγελίδης άλλα λέει στην Σταυρούπολη και άλλα εδώ …Όμως το θέμα προκάλεσε και ενδοπαραταξιακές ρήξεις στην παράταξη Πούλιου αφού ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στον κ. Μαζαράκη λέγοντάς του: «Μια φορά δεν πάτησες στην Επιτροπή και εμείς έχουμε δουλειές αλλά εσύ την έκανες με ελαφριά πηδηματάκια»! Ο κ. Μαζαράκης απάντησε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει επειδή το πρωί που γίνονται οι συνεδριάσεις της Επιτροπής εκείνος είναι στην υπηρεσία του και εξέφρασε την πικρία του για τα σχόλια του κ. Ξυνίδη. Ο κ. Φανουράκη πρότεινε να αναβληθεί το θέμα επειδή στο πρακτικό δεν αναγράφεται το αιτιολογικό και να ξαναέρθει αφού γραφτεί. Σ’ αυτή την πρόταση συμφώνησε και ο κ. Πούλιος και τελικά κατά πλειοψηφία δεν εγκρίθηκε το πρακτικό 3/2012 το οποίο και θα ξανααπασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο όταν ανασυσταθεί η επιτροπή.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στον Έβρο

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FS…