Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αρχαιρεσίες στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Αρχαιρεσίες στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
kalpi_xeri-empros

Εξελέγη η 11μελής Συντονιστική Επιτροπή που όρισε χθες το νέο γραμματέα του κόμματος

Αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση το πρώτο μέλημα των νέων οργάνων    

Η Τετάρτη ήταν ημέρα εσωτερικών αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών για το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τα μέλη του οποίου κλήθηκαν να εκλέξουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, η σύνθεση της οποία αποτελεί και την πρώτη στη βάση του ενιαίου κόμματος, χωρίς συνιστώσες και συνασπισμούς.
Οι κάλπες στήθηκαν στα νέα γραφεία του κόμματος που συστεγάζονται με το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και η συμμετοχή κρίθηκε πολύ ικανοποιητική, ενώ επικράτησε και φρέσκος αέρας στην τοπική οργάνωση, μιας και η προηγούμενη νομαρχιακή είχε προκύψει αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς, οπότε και επικράτησε μία τάση αποδυνάμωσης στον σχηματισμό. Τώρα, με τον αέρα του πρώτου κόμματος στο νομό Ξάνθης, αλλά και με τη συναίσθηση ότι αποτελούν την αξιωματική αντιπολίτευση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν την 11μελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να αναδείξει την 3μελή Συντονιστική Γραμματεία και το νέο Συντονιστή της Ν.Ε.
Οι αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα, διεξάγονται με το βλέμμα στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος, που αναμένεται να λάβει χώρα την άνοιξη, πιθανώς τον Απρίλιο.
Από τις 18 υποψηφιότητες αναδείχθηκαν τα 11 μέλη της επιτροπής, που χθες το βράδυ ανέδειξαν τον γραμματέα του κόμματος. Το όνομα του απερχόμενου γραμματέα Νίκου Καλιαμπάκα ήταν από αυτά που τέθηκαν στο τραπέζι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το όργανο αποτελείται από δραστήρια μέλη που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν το απαιτητικό έργο.  
Θεματική διανομή αρμοδιοτήτων
Η οργάνωση για την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, τις απαιτήσεις της κοινωνίας και την πληρέστερη ενημέρωση του κόμματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρώτη φάση, θα γίνει θεματικός διαχωρισμός, ώστε όλοι να αναλάβουν ένα τομέα ενασχόλησης και να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός, αλλά και για να υπάρχει κάλυψη όλου του φάσματος της επικαιρότητας. Σε επόμενο στάδιο η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συντάξει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για το νομό με τις συγκεκριμένες θέσεις του κόμματος για τις αναπτυξιακές προοπτικές τοπικά.  
Τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Αγοραστού Βάσω
Αλεξίου Σωτήρης
Βασιλειάδης Δημήτρης
Εξίογλου Δημήτρης
Καλιαμπάκας Νίκος
Λουκοπούλου Μαρία
Μεστά Οσμάν Ουμίτ
Μουμίνογλου Μπιρόλ
Πεταλά Κλεοπάτρα
Σαμακωβίδης Δημήτρης
Χατζηθεοδώρου Γιώργος  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιοδεία στην ΑΜΘ πραγματοποιεί η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε χθες στη Δράμα και επισκέπτεται σήμερα Κομοτηνή και Καβάλα H …