Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η αξιοποίηση του Λιμνίου στην εβδομάδα Αρχιτεκτονικής Καβάλας

Η αξιοποίηση του Λιμνίου στην εβδομάδα Αρχιτεκτονικής Καβάλας

0
ekthesi_kavala_limnio_1-empros

Με την μελέτη ενός χώρου με αισθητική, για αναψυχή και ανάπαυση, συμμετείχε ο δήμος Ξάνθης  

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής που αφορούσε τον ‘Δημόσιο χώρο’ και διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, παρουσιάστηκε η μελέτη «Αξιοποίηση περιοχής Λιμνίου» που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων σχετικών με το θέμα αυτό σε υπαίθριους χώρους της πόλης, όπως εκθέσεις μελετών, φωτογραφίας και βίντεο, ημερίδες και αρχιτεκτονικοί περίπατοι. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν ένα άνοιγμα προς τους πολίτες-χρήστες των δημόσιων χώρων, ώστε να προβληματιστούν για τα ζητήματα των πόλεων, να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα και να ενημερωθούν για πιθανές λύσεις, αλλά και για να ενημερωθούν για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αρχιτέκτονας.
Έτσι ο Δήμος Ξάνθης, ανταποκρινόμενος ξανά μετά το κάλεσμα στο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τον περασμένο Ιούνιο στα Χανιά, συμμετείχε από τη 1 έως τις 7 Οκτωβρίου, στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής με θέμα τον ‘Δημόσιο Χώρο’ στην Καβάλα. Στον πολυχώρο της Δημοτικής καπναποθήκης στη πλατεία καπνεργάτη, παρουσιάστηκαν πινακίδες με την πρόταση διαμόρφωσης του χώρου, καθώς και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του. Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης Κυριάκο Στεφανόπουλο, που εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη της διαμόρφωσης, εικόνες, σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις, από τις πρώτες σκέψεις έως την τελική πρόταση.
Ο χώρος επέμβασης περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 11,50 στρεμμάτων. Η εν λόγω έκταση έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε χώρο αναψυχής με τρία θεματικά πάρκα, πεζοδρόμους περιπάτου με καθιστικά, ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για κατοικίδια ζώα και ποδηλατόδρομο. Θα καταστεί ως ένας χώρος άθλησης, περιπάτου και διαφυγής από την καθημερινότητα και τον θόρυβο της πόλης, που θα είναι εύκολα προσβάσιμος από τους χρήστες του, σε στρατηγικό και κεντρικό σημείο της πόλης της Ξάνθης.
Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει σύντομα, μια που δημοπρατείτε στις 23 του τρέχοντος μήνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…