Σχόλια 10/10/2012

0

Καλά, η Μέρκελ διάλεξε να έρθει τη μέρα που ο μήνας έχει 9;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Έμεινε ικανοποιημένη  


Η επίσκεψη της Επιτρόπου κυρίας Μάλμστρομ σε Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών σε Ροδόπη και Έβρο κρίθηκε από την ίδια ικανοποιητική.
Βέβαια, δεν είναι άριστα τα πράγματα στα Κέντρα αυτά, αλλά δεν είναι και άσχημα. Γι’ αυτό και η θετική εκτίμηση από την όλη περιοδεία.
Πάντως στους δύο μήνες που εφαρμόζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» στην περιοχή του Έβρου έχει μειωθεί κατά 91% η εισροή παράνομων μεταναστών!
«Ε»    

Δεν εκπλήσσει  


Το ότι βρίσκονται στα μαχαίρια οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΚΑΒ) με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ε, αυτό είναι άλλη μια ελληνική ιδιαιτερότητα.
Αντί συνεργασίας των δύο πλευρών, σχεδόν ομοειδών, υπάρχει η αντιπαράθεση και η σύγκρουση.
Κλασικό ελληνικό φαινόμενο που δεν εκπλήσσει. Το αντίθετο, εάν συνέβαινε, θα ήταν παράξενο.
Όπως και να’ χει όμως το θέμα, αφού υφίστανται οι δύο υπηρεσίες ξεχωριστά, θα πρέπει να βρουν έναν κοινό τόπο συνεργασίας, και να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις.
Διότι τον ίδιο σκοπό, ουσιαστικά υπηρετούν.
«Ε»      

Προσοχή στη γέφυρα  


Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο χθεσινό «ΕΜΠΡΟΣ» είχε και τους ιδιαίτερους λόγους του για την επικινδυνότητα της γέφυρας.
Κι αυτό διότι είναι γνωστό ότι ο Έλληνας δεν υπολογίζει απαγορευτικές πινακίδες και κορίνες. Νομίζει ότι τοποθετήθηκαν σε κάποιο σημείο για να του απαγορεύσουν κάτι ή για να τον δυσκολέψουν. Γι’ αυτό και δεν τις λογαριάζει.
Γι’ αυτό αναδείξαμε το θέμα με σχετικό ρεπορτάζ, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση από τον Περιφερειακό δρόμο διότι υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ατύχημα. Και είναι λογικό, όταν 4 από τα 7 δοκάρια που στηρίζουν τη γέφυρα έχουν υποστεί ζημιά που δεν διορθώνεται εύκολα ή και καθόλου.
Τι ακριβώς θα γίνει θα το πουν οι ειδικοί εντός των ημερών. Μέχρι τότε όμως ας μην κάνουν του κεφαλιού τους κάποιοι, κυρίως με φορτηγά και άλλα βαριά οχήματα.
Η γέφυρα δεν είναι ασφαλής!
«Ε»  

Σιγά!…  


Μέγα θέμα στα κανάλια κυρίως την Τρίτη, από το πρωί η άφιξη στην Αθήνα της καγκελαρίου κ. Μέρκελ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις.
Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και μετά το βράδυ, θέμα συζήτησης το κυκλοφοριακό!
Σα να μην υπήρχαν άλλα θέματα, σα να ήταν όλη η ζωή την Τρίτη οι δρόμοι, πού απαγορεύεται, πού επιτρέπεται η κυκλοφορία, πού θα γίνουν οι πορείες και άλλα τέτοια Αθηναϊκά μόνον!
Σιγά ρε πατριώτες. Σιγά. Υπάρχει και η υπόλοιπη Ελλάδα που δεν νοιάζεται μόνο για τη Μέρκελ…
«Ε»    

Οι «διαστημικοί» ομογενείς  


Σε ιλαροτραγωδία εξελίσσεται η υπόθεση των 600 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι διαθέτουν για την Ελλάδα οι ομογενείς Σώρρας και Λαμπράκης.
Τελικά, μπροστά στη γενικότερη δυσπιστία οι ομογενείς αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν την προέλευση των χρημάτων αυτών. Και ποια είναι αυτή; Μα πούλησαν λένε στους αμερικανούς διαστημόπλοιο που είχαν στην κατοχή τους, το οποίο κινούνταν με αρχαιοελληνική τεχνολογία χωρίς καύσιμα!
Ναι, κι όμως, αυτό ισχυρίστηκαν οι αθεόφοβοι! Και μάλιστα πήραν λένε 3 τρις δολάρια, γι’ αυτό είναι τόσο γαλαντόμοι και χαρίζουν στην πατρίδα τα 600.
Μάλιστα ο Λαμπράκης για να αποδείξει τα λεγόμενά του έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του διαστημοπλοίου!
Οι άνθρωποι είναι γραφικοί και δυστυχώς, όσοι είχαν αναθαρρήσει με τον από μηχανής θεό εξ Αμερικής, απογοητεύθηκαν οικτρά. Πρόκειται για μια υπόθεση τύπου Τσάκα.
Βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι απίθανοι τύποι, εκμεταλλευόμενοι την κρίση για να παριστάνουν τους σωτήρες για να γίνουν πρόσκαιρα διάσημοι..    

Η ιστορία ενός σακακιού  


Για όσους αναρωτιόταν με ποιο τρόπο επιλέγει η Άνγκελα Μέρκελ σακάκι στις διάφορες εμφανίσεις της, μιας και διαθέτει τεράστια γκάμα χρωμάτων σε όλη την κλίμακα του φασματοσκοπίου, ιδού το μυστήριο λύθηκε.
Φαίνεται ότι η καγκελάριος, επειδή δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τη μόδα, για να μη χάνει χρόνο, έχει θεματικές ενότητες και μ’ αυτόν τον τρόπο επιλέγει το σακάκι της.
Ας πούμε για παράδειγμα, για την Ελλάδα έχει επιλέξει το λαχανί, οπότε σε κάθε περίπτωση που ασχολείται με τη χώρα μας, εκτός έδρας, επιλέγει αυτό το χρώμα σακακιού.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τόσο στην επίσημη χθεσινή της επίσκεψη όσο και στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο πρόσφατο Euro, επέλεξε το ίδιο σακάκι! Γήπεδο – Μαξίμου, ίδιο ρούχο. Τι Σαμαράς, τι Πλατινί!
Πρακτικός άνθρωπος η καγκελάριος, εκτός αν έχει κάποιον άλλο συμβολισμό η επιλογή της αυτή. Μήπως ήρθε να δώσει κάποια μάχη εδώ και το θεωρεί γουρλίδικο;    

Τώρα πιο προσεκτικοί  


Νέα διήμερη «έφοδο» στα καφέ μπαρ πραγματοποίησε η δημοτική αστυνομία, χθες και προχθές, με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, ώστε να μπορεί να απομακρύνει τα καθίσματα και τραπέζια που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από τα 10 καταστήματα που ελέγχθηκαν χθες, τα έξι βρέθηκαν να παρανομούν, λόγω υπερβολικής ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Αυτή η ενεργοποίηση της αστυνομίας, προφανώς και θα κάνει πιο προσεκτικούς τους ιδιοκτήτες, ωστόσο το «στοίχημα», όπως είπε και άνθρωπος του χώρου είναι να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ των καταστηματαρχών, όχι μόνο για να μην υπάρχουν «αλληλοκαρφώματα», αλλά για να συνειδητοποιήσουν ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός, κάποτε θα γυρίσει μπούμερανγκ. Επομένως, καλός πολύ καλός και ο έλεγχος, αλλά ο αυτοπεριορισμός, ακόμη καλύτερος.
Ε.Δ.  

«Έφραξαν» οι σειρήνες  


Το ανέκδοτο συνεχίστηκε με την επίσκεψη Μέρκελ και το δοκιμαστικό των συναγερμών από την Πολιτική Άμυνα σε όλη την επικράτεια, αφού προχθές το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι η άσκηση «αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας».
Μόνο οι αφελείς, δεν βρήκαν σύνδεση ανάμεσα στα δύο γεγονότα, αλλά κι έτσι να ναι, κι αυτή η σύμπτωση έχει το γέλιο της. Τι να περιμένεις όμως σε μία χώρα που η επίσημη αρχή της αεροπορίας βγάζει επίσημη ανακοίνωση που λέει «δε σας ψεκάζουμε» και η Πολιτική Άμυνα ματαιώνει δοκιμαστική επιχείρηση για να μη γίνει ο συνειρμός «οι Γερμανοί ξανάρχονται»;
Ε.Δ.  

Ποιος υποδέχθηκε τη Μέρκελ στα γερμανικά;  


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διάλογοι που είχε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους υπουργούς που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να την υποδεχτούν.
Ο πρώτος υπουργός με τον οποίο χαιρετήθηκε και μάλιστα δύο φορές η κυρία Μέρκελ, μετά την υποδοχή από τον Αντώνη Σαμαρά και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ήταν ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος της μίλησε στα Αγγλικά:
«Καλωσορίσατε κυρία Καγκελάριε; Τι κάνει ο φίλος μου ο Γκίντο (Βεστερβέλε); Κρίμα που δεν τον φέρατε μαζί»
«Eίναι καλά» του απάντησε η κυρία Μέρκελ
Στη συνέχεια, ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τον οποίο ρώτησε: «Εσύ δεν ήσουν στο Eurogroup;»
«Γύρισα για να είμαι στη συνάντηση μαζί σας» της απάντησε στα Αγγλικά χαμογελώντας ο κ. Στουρνάρας.
Έκπληξη για την καγκελάριο ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος της μίλησε στα γερμανικά λέγοντάς της «καλωσορίσατε κυρία καγκελάριε»
«Βλέπω ότι μιλάτε Γερμανικά», του απάντησε εκείνη.
Τέλος, στα Αγγλικά της μίλησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντάς της «καλωσήλθατε κυρία καγκελάριε»    

Μια καταγγελία κατοίκου του Δροσερού


Αν αυτό συμβαίνει κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…Όπως μας καταγγέλθηκε από κάτοικο του Δροσερού σε δημοτικό σχολείο κάποιοι που έχουν οριστεί και όχι εκλεγεί στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παίρνουν τα δωρεάν κουλούρια ή σάντουιτς που παρέχονται για τα απιδιά για να τους τα μοιράσουν και αντί γι αυτό τα πουλάνε και βάζουν τα λεφτά στην τσέπη τους! Μάλιστα λέει ότι τους έπιασαν στα πράσα και γι’ αυτό ζητάνε τα κουλούρια να μοιράζονται από το σχολείο και ν α μην έχει πρόσβαση ο σύλλογος. Κρατούμε επιφυλάξεις για το θέμα όμως αν έτσι συμβαίνει πρέπει να προβληματίσει τους διευθυντές στα σχολεία του Δροσερού.
Μ.Ξ.

Σίριαλ…


… και μάλιστα πολύ βαρετό και ενοχλητικό έχει καταντήσει αυτό το θέμα με τα 20 παιδιά του Εχίνου. Κι αυτό οφείλεται ότι το υπουργείο δεν εννοεί να πάρει μια απόφαση και είναι ήξεις – αφίξεις. Έτσι αφήνει σε εκκρεμότητα ένα θέμα το οποίο όμως γίνει αφορμή για ν’ ανοίξουν άλλα θέματα που ξεφεύγουν από εκπαιδευτικά. Επιτέλους ας πάρει μια απόφαση είτε να τα γράψει είτε όχι εφαρμόζοντας το νόμο. Αυτή η παρελκυστική τακτική περισσότερο μπερδεύει τα πράγματα και δεν τα εξομαλύνει…
Μ.Ξ.

Εκλογές στο Δ.Π.Θ.


Στις 17 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού συμβουλίου στο Δ.Π.Θ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι 4 υποψήφιοι από την νομική της Κομοτηνής, 4 από την ιατρική της Αλεξανδρούπολης και 8 από την Πολυτεχνική της Ξάνθης. Μεταξύ τους και ο πρώην πρύτανη κ. Αθανάσιος Καραμπίνης. Να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για πρυτανικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν μετά από 2 χρόνια αλλά για το διοικητικό συμβούλιο. Ένα όργανο που θα δίνει της κατευθυντήριες γραμμές στη διοίκηση ενώ την εκτελεστική εξουσία θα την έχει το πρυτανικό συμβούλιο.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…