Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

0
tiropita_besamel
  • 1 κιλό φέτα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 6 αυγά 
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο 
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 
  • 1 φλιτζάνι νερό λίγο μοσχοκάρυδο 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι -Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα -Αλατοπιπερώνετε -Λιώνετε το βούτυρο -Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο. -Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό. -Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. -Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο. -Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. -Ρίχνετε στο μίγμα του τυριού την μπεσαμέλ. -Βουτυρώνετε το ταψί. -Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. -Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα. -Ρίχνετε το μίγμα της μπεσαμέλ και του τυριού και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω. -Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο. -Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα. -Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό. -Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ρυζοσαλάτα με τόνο

    1 φλιτζάνι ρύζι τύπου barboiled 2 κονσέρβες τόνο καλά στραγγισμένες 1 φλιτζάνι καλαμπόκι ½…
  • Μελιτζάνες λαδερές στην κατσαρόλα

    -1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες -2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο -2-3 κουταλιές ντοματοχυμός συ…
  • Τούρτα Ζελέ με φρέσκα φρούτα

    250 γρ. μπισκότα μιράντα ολικής αλέσεως 2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη light 3 φακελάκια ζελέ, α…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρυζοσαλάτα με τόνο

1 φλιτζάνι ρύζι τύπου barboiled 2 κονσέρβες τόνο καλά στραγγισμένες 1 φλιτζάνι καλαμπόκι ½…