- 1 κιλό φέτα
- αλάτι και πιπέρι
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζάνι νερό λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 κιλό φύλλο
-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι -Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα -Αλατοπιπερώνετε -Λιώνετε το βούτυρο -Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο. -Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό. -Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. -Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο. -Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. -Ρίχνετε στο μίγμα του τυριού την μπεσαμέλ. -Βουτυρώνετε το ταψί. -Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. -Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα. -Ρίχνετε το μίγμα της μπεσαμέλ και του τυριού και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω. -Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο. -Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα. -Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό. -Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.