Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

0
tiropita_besamel
  • 1 κιλό φέτα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 6 αυγά 
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο 
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 
  • 1 φλιτζάνι νερό λίγο μοσχοκάρυδο 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι -Χτυπάτε τ΄ αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα -Αλατοπιπερώνετε -Λιώνετε το βούτυρο -Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο. -Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό. -Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. -Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο. -Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. -Ρίχνετε στο μίγμα του τυριού την μπεσαμέλ. -Βουτυρώνετε το ταψί. -Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. -Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα. -Ρίχνετε το μίγμα της μπεσαμέλ και του τυριού και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω. -Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο. -Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα. -Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό. -Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…