Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην ίδια ομάδα οι Γκούντγιονσεν – Γκσπούρνινγκ

Στην ίδια ομάδα οι Γκούντγιονσεν – Γκσπούρνινγκ

0
Gspurning-empros

Το γκολ του Ισλανδού και το… σουβλάκι του Αυστριακού

Περιστατικό από το «Skoda Ξάνθη Arena» θυμήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης          

Αναφορά στο ξανθιώτικο… σουβλάκι έκανε ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, με την ευκαιρία της επικείμενης μεταγραφής του Γκούντγιονσεν στη Σιάτλ Σάουντερς.
Πως μπορεί να συνέβη αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Μπορεί ο Αυστριακός γκολκίπερ και ο Ισλανδός επιθετικός να αγωνίστηκαν την περσινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με διαφορετικές ομάδες, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ αντιμέτωποι. Κι αυτό γιατί στον περσινό αγώνα Skoda Ξάνθη – Α.Ε.Κ. ο Γκσπούρνινγκ βρισκόταν… παροπλισμένος στις κερκίδες του γηπέδου, μιας και το συμβόλαιο του έληγε και ο ίδιος δεν υπολογιζόταν στην 11άδα της Ξάνθης.
Στο ίδιο ματς, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν είχε αγωνιστεί ως αλλαγή με τη φανέλα του «δικέφαλου» (μάλιστα είχε σκοράρει ένα γκολ), προτού τραυματιστεί και μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό.
Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι και πλέον είναι πολύ πιθανό οι δύο ποδοσφαιριστές να βρεθούν ως συμπαίκτες στην ομάδα Σιάτλ Σάουντερες, όπου βρίσκεται ο Γκσπούρνινγκ από τον Ιανουάριο του 2012.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Γκούντγιονσεν αναμένεται να κλείσει συμβόλαιο με την ίδια ομάδα των Η.Π.Α. ώστε να συνεχίσει (ίσως και να κλείσει) εκεί την καριέρα του κι έτσι ζητήθηκε από τον Αυστριακό τερματοφύλακα να κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με την συνύπαρξη τους στη Super League.
Ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ ωστόσο ήταν… αποστομωτικός μιλώντας για την εμπειρία του για τον παραπάνω αγώνα.
«Όταν έπαιξε με την ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη, εγώ είχα ήδη υπογράψει στο Σιάτλ και ήμουν στις κερκίδες του γηπέδου (των Πηγαδίων) τρώγοντας… σουβλάκι. Είδα το ματς, αλλά δεν έπαιξα. Ο Γκούντγιονσεν ήταν μία μεγάλη μεταγραφή για την Ελλάδα, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί υπέστη κάταγμα. Όσα μου έδειξε όμως σε εκείνο το ματς, όπου και σκόραρε, ήταν εντυπωσιακά. Είναι ένας επιθετικός με πολλή ποιότητα και το βλέπεις αυτό από τον τρόπο που χτυπά την μπάλα. Αρκεί και μόνο να δει κανείς σε ποιες ομάδες έχει παίξει για να καταλάβει την αξία του», δήλωσε ο Γκσπούρνινγκ.
Να προσθέσουμε τέλος ότι εφ’ όσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 33χρονου Ισλανδού επιθετικού στο Σιάτλ, θα βρεθούν μαζί τρεις παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς εκτός του Γκσπούρνινγκ στην ίδια ομάδα αγωνίζεται και ο Έντι Τζόνσον που πέρασε στο παρελθόν από τον Άρη.  
Συνεχίζονται οι προπονήσεις – ανεβαίνει ο Κομεσίδης  
Παρά το γεγονός του ότι δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι προπονήσεις της Skoda Ξάνθη συνεχίζονται κανονικά καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να κρατήσει τους παίκτες του σε φόρμα και να ετοιμάσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με την Κέρκυρα.
Το ξανθιώτικο συγκρότημα πραγματοποίησε και χθες απογευματινή προπόνηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για σήμερα καθώς υπάρχει απογευματινή προπόνηση στο πρόγραμμα. Το ευχάριστο νέο πάντως προέρχεται από τον Δημήτρη Κομεσίδη, η αποθεραπεία του οποίου εξελίσσεται ομαλά και ο ίδιος ξεπερνάει τον τραυματισμό του (θλάση), με αποτέλεσμα να ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις ώστε να τεθεί στη διαθεσιμότητα του προπονητή του για τον εκτός έδρας αγώνα με τους «Φαίακες».
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής  
Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της 3ης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Super League. Να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια της παραπάνω αγωνιστικής θα διεξαχθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και όχι το ερχόμενο, λόγω των αγώνων των Εθνικών Ομάδων. Η αναμέτρηση της Ξάνθης στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ενώ θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:



ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
17.15: Λεβαδειακός – Βέροια (Novasports 2)
17.15: Πανθρακικός – Παναθηναϊκός (Novasports 1)
19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (Novasports 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
16.00: Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη (Novasports 1)
18.15: Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
18.15: Πλατανιάς – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 1)
20.30: A.E.K. – Άρης (Novasports 1)
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
20.30: Πανιώνιος – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)

SUPER LEAGUE  
Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):
1. Αστέρας Τρίπολης 6
2. Ατρόμητος Αθηνών 6
3. Ολυμπιακός 6
4. Πανιώνιος 6
5. Πλατανιάς 4
6. Skoda Ξάνθη 4
7. Π.Α.Ο.Κ. 3
8. Παναθηναϊκός 2
9. ΠΑΣ Γιάννινα 2
10. Ο.Φ.Η. 2
11. Άρης 1
12. A.E.K. 0
13. Βέροια 0
14. Κέρκυρα 0
15. Λεβαδειακός 0
16. Πανθρακικός 0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …