Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Η πενία τέχνας κατεργάζεται»

«Η πενία τέχνας κατεργάζεται»

0
kalathia1-empros

Πρωτότυπη πατέντα της σιδηρουργίας Ποτόλια για μεταφορά ξύλων σε ορόφους και αποθήκευση

Σιδερένια καλάθια και ένα μηχάνημα γερανού που τοποθετείται στο μπαλκόνι σηκώνουν έως και 200 κιλά ξύλα. Για μια εύχρηστη και οικονομική λύση μιλά ο κ. Κοσμάς Ποτόλιας

«Η πενία τέχνας κατεργάζεται» μας λέει ο κ. Κοσμάς Ποτόλιας της ξανθιώτικης σιδηρουργίας ‘Plegma’, παρουσιάζοντάς μας μία πατέντα μεταφοράς ξύλων σε ορόφους διαμερισμάτων από σιδερένια καλάθια, κατάλληλα και για αποθήκευση.
Πρόκειται για γαλβανιζέ σιδερένια καλάθια που κατασκεύασε η επιχείρηση Κοσμά και Δαμιανού Ποτόλια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, διαπιστώνοντας την ανάγκη που παρουσιάστηκε για τη μεταφορά και την αποθήκευση των ξύλων, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης σε καυσόξυλα, εν αναμονή της εκτόξευσης της τιμής των καυσίμων θέρμανσης. Παράλληλα, η πατέντα αυτή προωθεί και την άμεση τοποθέτηση των ξύλων στο διαμέρισμα ή τον αποθηκευτικό χώρο, χωρίς να μεταφέρονται τα ξύλα από το ασανσέρ, πράγμα που συχνά δημιουργεί παράπονα από άλλους ενοίκους.

Μεταφορά μέχρι και σε 18 μέτρα ύψος
Η επιχείρηση αναλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικού συστήματος γερανού στο μπαλκόνι, το οποίο είναι μόνιμο και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, όπως και το ίδιο το καλάθι που είναι από σίδερο γαλβανιζέ. Τα ξύλα τοποθετούνται στα ειδικά σιδερένια καλάθια και μεταφέρονται στο διαμέρισμα μέσω του γερανού. Μπορούν δε να μεταφέρουν από 50 έως και 200 κιλά, σε ύψος μέχρι και 18 μέτρα, δηλαδή μέχρι και τον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Ο ειδικός μηχανισμός του γερανού αποτελεί μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, κυρίως οικοδομικές, αλλά έχει γίνει η κατάλληλη μετατροπή από την επιχείρηση, ώστε να χρησιμοποιηθούν και γι’ αυτή τη λειτουργία.
Παράλληλα, τα σιδερένια καλάθια μπορούν να λειτουργήσουν και ως χώρος αποθήκευσης ξύλων και μάλιστα η βιοτεχνία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει καλάθια σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα είναι πιο βολικό για τον καθένα.

Η πτώση του τζίρου απαιτεί συνεχώς νέες προτάσεις από τις επιχειρήσεις
Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορους ξανθιώτες που αναζητούν τρόπους να μεταφέρουν και να αποθηκεύουν τα ξύλα τους και να αποφεύγουν τη χειροκίνητη μεταφορά. «Είναι μια ιδέα που προωθούμε, έχοντας διαπιστώσει τη μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ξύλων. Ταυτόχρονα η πτώση του τζίρου μας κάνει να προσπαθούμε συνεχώς να αναζητούμε νέους τρόπους για να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών μας. Η εκκίνηση της οικονομίας απαιτεί συνεχώς να επιχειρούμε με νέους τρόπους. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», μας αναφέρει ο κ. Κοσμάς Ποτόλιας από την επιχείρησή του, όπου έχει τοποθετήσει τα ειδικά σιδερένια καλάθια, καθώς και το μηχανισμό για να τα παρουσιάζει στους πελάτες του. Ακόμη σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μία εύχρηστη και οικονομική λύση, αφού τα καλάθια δεν κοστίζουν πάνω από 15 ευρώ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …