Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Σήμερα εκδικάζεται ο συλληφθείς για την επίθεση στον εκπαιδευτικό

Σήμερα εκδικάζεται ο συλληφθείς για την επίθεση στον εκπαιδευτικό

0
dikasthria_2-empros

Κατέθετε επί 7 ώρες στην αστυνομία. Αρνείται εμπλοκή και συμμετοχή στη Χ.Α.

Μ. Τζεμαλή: «δε χτυπάνε πλέον μόνο σε μετανάστες, που είναι το πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά και εργαζόμενους, συνδικαλιστές»
 
Επί επτά περίπου ώρες ανακρινόταν από την αστυνομία το άτομο που συνελήφθη για την επίθεση το βράδυ της Τρίτης σε μέλη της κίνησης «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», που ως αποτέλεσμα είχε να δεχθεί μπουνιές και κλωτσιές ο ακτιβιστής εκπαιδευτικός Μηλιαζήμ Τζεμαλή, ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία και υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση.
Ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι παραβρέθηκε στο συμβάν, ωστόσο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, αλλά και οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, στο οποίο τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση, αποδίδουν την πρόκληση της σωματικής βλάβης, αλλά και την προσπάθεια εκφοβισμού συνολικά. Τελικά, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία για να δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, ωστόσο ζήτησε αναβολή και η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα στις 13.30 το μεσημέρι. Ο κατηγορούμενος ζήτησε 48ωρη προθεσμία, αλλά έλαβε τελικά μόνο 24 ώρες. Από την πλευρά του, υπέβαλε μήνυση κατά του Μηλιαζήμ Τζεμαλή για ψευδή καταμήνυση, καθώς ο τελευταίος κατέθεσε ότι ναι μεν δε συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά κρατούσε στυλιάρι και έδινε την εντύπωση ότι αποτελούσε μέλος της ομάδας των ατόμων με τα διακριτικά στις μπλούζες τους. Ο εκπαιδευτικός που δέχθηκε την επίθεση, μιλώντας στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Πέμπτης, σημείωσε ότι αυτός ήταν που τους εντόπισε να αφισοκολλούν στην περιοχή κοντά στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος κλήθηκε και δεύτερη φορά χθες στην αστυνομία για να δει φωτογραφίες από άλλα άτομα, ώστε να αναγνωριστεί ο φυσικός αυτουργός του ξυλοδαρμού, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε κάποιο άλλο πρόσωπο.
Ο Μηλιαζήμ Τζεμαλή δήλωσε ακόμη ότι: «η Χρυσή Αυγή πρώτα χτύπησε τους μετανάστες που είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του συστήματος και τώρα χτυπάει και εργαζόμενους, συνδικαλιστές που παλεύουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας και για μια καλύτερη ζωή. Η στάση τους έδειξε ότι αν θέλεις σήμερα να κάνεις μία κίνηση ενάντια στο ρατσισμό, αυτό ενοχλεί»  και εκδήλωσε παράλληλα την ανησυχία του για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο μειονοτικός πληθυσμός σε χωριά της Ξάνθης και της Κομοτηνής, σχολιάζοντας ότι η εμφάνιση της Χ.Α. «είναι απόρροια της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων που είναι ρατσιστική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο που δημιουργήθηκε το κέντρο μεταναστών στην Ξάνθη».
Την υπόθεση παρακολουθεί με ενδιαφέρον και έκδηλη ανησυχία η τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό, αλλά και για μια νέα πραγματικότητα που φαίνεται να δημιουργείται, με πόλωση και βία χαρακτηριστικά, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και τις ισορροπίες στην δική μας περιοχή.

«Οι φασίστες είναι εχθροί της ελευθερίας»
Η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε ανακοίνωσή της για την επίθεση αναφέρει: «καταγγέλλουμε τους φασίστες που επιτέθηκαν στα μέλη μας, έχουν πάρει αέρα μετά τη μεταφορά των μεταναστών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην πόλη μας και έχουν εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικής συμμορίας που μας επιτέθηκαν δεν είναι μία ακόμα πολιτική κίνηση. Είναι εχθροί της ελευθερίας. Με πρόσχημα το Νόμο και την Τάξη αναλαμβάνουν να “εφαρμόσουν” κάθε ρατσιστική και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας. Επιτίθενται στη μειονότητα και σε συνδικαλιστές, είναι αυτοί που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και να σπείρουν το μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το σύλλογο δασκάλων, και κάθε αντιφασίστα να καταδικάσουν τους φασίστες και τη δράση τους και να οργανώσουμε μία αντιφασιστική πορεία που θα τους στείλει πίσω στις τρύπες τους.
Σας καλούμε στην εκδήλωση που οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το Σάββατο 22/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης»

Καταγγέλλουν την επίθεση με ανακοινώσεις ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά τις δηλώσεις συμπαράστασης στην κίνηση «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μ-λ, ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και η τοπική οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζοντας την επίθεση
ΠΑΜΕ: Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση σε μέλη του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ξάνθης καταγγέλλουμε τις φασιστικές επιθέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους μαχόμενους εργαζόμενους και τη νεολαία, και καλούμε όλο τον κόσμο να αντιπαραθέσει με κάθε τρόπο το ταξικό του συμφέρον κόντρα στους ψεύτικους διχασμούς που προβάλλονται από τους εναπομείναντες υμνητές του Χίτλερ και υποστηρικτές του Λάτση. Ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι μετανάστες εργάτες, οι νέοι έχουμε ένα κοινό συμφέρον κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και του αφαιμακτικού αυτού συστήματος. Όλοι εμείς οφείλουμε να συσπειρωθούμε κόντρα σε αυτούς και τους βρώμικους παρακρατικούς μηχανισμούς τους, όπως η Χ.Α.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…