Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το παραεμπόριο υγείας στη Βουλή

Το παραεμπόριο υγείας στη Βουλή

0

Με επερώτηση του βουλευτή ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη

Ο βουλευτής ζητά να μάθει τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο υγείας

Το ζήτημα του παραεμπορίου υγείας που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την τοπική επικαιρότητα, έθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη με την ιδιότητα του βουλευτή Επικρατείας. Ο κ. Κουίκ κατέθεσε επερώτηση στον υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου του παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί κυρίως με βάση τις πληροφορίες και τα παράπονα που άκουσε από τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, τους οποίους επισκέπτονται Βούλγαροι ως γιατροί ή «γιατροί» και τους εξετάζουν έναντι συγκριτικά πολύ χαμηλής τιμής. Ο ίδιος υπογραμμίζει τους τεράστιους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν για τη δημόσια υγεία από την εξέταση και περίθαλψη πολιτών από αυτοαποκαλούμενους γιατρούς και φαρμακευτικά σκευάσματα που τους χορηγούν οι ίδιοι, καθώς και το θέμα της φοροδιαφυγής, αφού προφανώς τα εν λόγω άτομα δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησης επικαλείται και την επιβεβαίωση των διαστάσεων του φαινομένου από τον πρόεδρο της ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη, αλλά και τοπικά δημοσιεύματα.
Ζητά από τον υπουργό να μάθει:
1) Η Κυβέρνηση που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, τι μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα; 
2) Έχει σκοπό η κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους και κυρίως να καταγράφει τους Βούλγαρους πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το συνοριακό χωριό Άγιος Κων/νος και εμφανίζονται ως «ιατροί» για να εξακριβωθεί και να διασταυρωθεί η ιδιότητα τους από τις βουλγαρικές αρχές; 

Κινητά οδοντιατρεία: δεν αντιληφθήκαμε κάτι τέτοιο λένε οι οδοντίατροι
Πέρα από αυτό, στο κείμενο της ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ αναφέρεται και σε μία επιπλέον έκφανση του παραεμπορίου Υγείας μέσω κινητών οδοντιατρικών μονάδων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αυτοαποκαλούμενοι ‘οδοντίατροι’ «προχωρούν  σε σφραγίσματα με κόστος 5 ευρώ ανά δόντι χωρίς απόδειξη, έλεγχους δοντιών και κάθε είδους θεραπεία, έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής».
Η δήλωση αυτή ανησύχησε τους οδοντιάτρους, καθώς δεν είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους. Ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Ξάνθης Ανδρέας Πανταζόπουλος, σημείωσε στο «Ε» ότι τόσο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, όσο και από τα Κέντρα Υγείας, τους συναδέλφους και τους ασθενείς τους από την ορεινή περιοχή δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες. Ωστόσο, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό καθώς πρέπει να υπάρχει διασφάλιση ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα και παράλληλα ο νόμος απαγορεύει οδοντιατρική θεραπεία σε κινητή μονάδα. Κατέληξε ότι αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες του κράτους και της αστυνομίας να ελέγξουν αν όντως παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα από κατοίκους κυρίως του δήμου Μύκης και ότι οι οδοντίατροι σε κάθε περίπτωση θα παρέχουν ενημέρωση και συνδρομή προς τις αρμόδιες αρχές αν αντιληφθούν κάτι τέτοιο. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …