Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σκάκι: Απόλαυσαν τους αγώνες rapid οι συμμετέχοντες

Σκάκι: Απόλαυσαν τους αγώνες rapid οι συμμετέχοντες

0
nikites-empros

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

Ιδανικός χώρος για ανάλογες εκδηλώσεις το «Μονοπάτι της ζωής»

       
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια, ήταν η διοργάνωση του 1ου τουρνουά γρήγορου (rapid) σκάκι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (02 Σεπτεμβρίου) στο «Μονοπάτι της ζωής».
Περισσότεροι από 40 σκακιστές συγκεντρώθηκαν στον υπαίθριο χώρο, όπου είχαν στηθεί τα τραπέζια με τις σκακιέρες και άρχισαν τις «μονομαχίες» με στόχο όχι τόσο τη νίκη, αλλά τη συμμετοχή και την ανάδειξη του ευγενούς αυτού αθλήματος.
Το περιβάλλον εξάλλου ήταν ιδανικό για τους νεαρούς και μεγαλύτερους σε ηλικία σκακιστές, καθώς η ησυχία και η δροσιά κάτω από τα δέντρα στο «Μονοπάτι της ζωής» ενέπνευσε τους σκακιστές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με αποτέλεσμα να διεξαχθούν εξαιρετικές ¨παρτίδες¨.
Το τουρνουά που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης (στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης) ξεκίνησε στις 16:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα με τις απονομές των μεταλλίων και επαίνων στους νικητές, ενώ οι συμμετέχοντες κατενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι από τη συνολική διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση. Μάλιστα οι νεαροί σκακιστές και οι γονείς τους ζήτησαν από τον δραστήριο Σ.Ο. Ξάνθης ο οποίος λειτουργεί με τις συνδρομές των γονέων και χωρίς καμία άλλη στήριξη, να καθιερώσει αυτό το τουρνουά την περίοδο των γιορτών παλιάς Πόλης.
Ο πρόεδρος του Σ.Ο.Ξ. κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης μιλώντας στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση ανέφερε: «Πιστεύω ότι για πρώτη φορά πήγαμε πολύ καλά, αν αναλογιστούμε και τα πολλά θετικά σχόλια που απέσπασα από τους συμμετέχοντες, τους γονείς τους και τους θεατές που παρευρέθηκαν στους αγώνες. Σίγουρα ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ενθαρρυντικός για τη συνέχεια κι έτσι αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε το αντίστοιχο τουρνουά και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το «Δίκτυο λόγου και πράξης» για την παραχώρηση του χώρου και τον περιφερειακό έφορο Σωτήρη Στόικο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ξάνθης για την παραχώρηση των τραπεζιών».    

Οι νικητές ανά κατηγορία:


1ος όμιλος
Ηλικία 12 ετών
1ος: Σιδηρόπουλος Γιώργος
Ηλικία 10 ετών
1ος: Χασούρης Γιώργος
Ηλικία 8 ετών
Μαρσίδης Στέφανος
Κατηγορία κοριτσιών
1η: Μισαηλίδου Ευρώπη
Γενική κατάταξη:
1ος: Σεχλίδης Σάββας
2ος: Κόρογλου Βίκτορας
3ος: Ασλανίδης Τρύφων
2ος όμιλος
Γενική κατάταξη
1ος: Αυγιτίδης Κωνσταντίνος
2η: Παπαϊωάννου Έφη
3ος: Ομουτίδης Χρήστος
Κατηγορία κοριτσιών
1η: Πλευρίδου Βασιλική    
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…