Σχόλια 04/09/2012

0

Λύθηκε το θέμα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΠΥ που αγωνιούσαν πώς θ’ αγοράσουν τα φάρμακά τους. Τώρα δεν υπάρχουν γιατροί να τα γράψουν …


Η SKODA μπορεί  


Μία ισοπαλία εκτός έδρας που ήταν θέμα ατυχίας και μια νίκη εντός, έχει στην αρχή της νέας πορείας της η ομάδα της SKODA.
Η οποία έχει μια στρωμένη ομάδα, με νέους και ορεξάτους παίκτες. Που γνωρίζονται μεταξύ  τους από πέρυσι σχεδόν όλοι, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο φετεινό πρωτάθλημα.
Αρκεί βέβαια οι επιθετικοί να γίνουν πιο ουσιαστικοί και να βρίσκουν δίχτυα πιο εύκολα.
Γιατί κέντρο και άμυνα δουλεύουν ρολόι και ξεχωρίζουν.
Φέτος θα είναι η χρονιά της SKODA, να μου το θυμηθείτε…
«Ε»    

Το Δροσερό  


Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί δημόσια πλέον ότι το Δροσερό, μερίδα κατοίκων του οικισμού, πως έχουν αυξημένη ροπή προς την παραβατικότητα.
Μια παραβατικότητα του κοινού εγκλήματος που ξεκινά από τις κλοπές, διαρρήξεις κάθε μορφής και είδους και καταλήγει στο εμπόριο ναρκωτικών, κυρίως χασίς.
Το εύκολο κέρδος και το χρήμα χωρίς κόπο και εργασία, έχει γίνει θεσμός για μερίδα κατοίκων, κυρίως νέων.
Βέβαια, στον οικισμό υπάρχουν νοικοκυραίοι, άνθρωποι με μόρφωση και επαγγελματική ενασχόληση με το εμπόριο κλπ.
Και αυτοί, μαζί με την Πολιτεία, οφείλουν να διαφυλάξουν τον οικισμό από τους «κακούς» κατοίκους που δυσφημίζουν τον οικισμό τους.
«Ε»    

 

Τιμούν την Ξάνθη  

 


Η περιοχή μας έχει τη μεγάλη τιμή να έχει έναν μεγάλο αριθμό Πολιτιστικών Συλλόγων. Άλλοι παλιοί κι άλλοι νέοι. Όλοι δε με όρεξη για δουλειά και προσφορά.
Όμως, μέσα από τον μεγάλο αριθμό, για να’ μαστε πιο δίκαιοι, ξεχωρίζουν τρεις για το έργο τους. Πρόκειται για την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Και οι τρεις, κρατούν τα σκήπτρα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων στον τόπο μας και μάλιστα με έργο και προσφορά αξιοζήλευτη για μια επαρχιακή πόλη όπως η Ξάνθη.
Προβάλουν και τιμούν την Ξάνθη με τις δράσεις και παρεμβάσεις τους κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ας μην το ξεχνούν οι Ξανθιώτες.
«Ε»  

 

Ας μας εξηγήσει…  

 


Ας μας εξηγήσει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπαμπαλίδης γιατί αποφεύγει να συνδράμει στην υπεύθυνη ενημέρωση και κάνει λόγο για περιορισμό των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, τη στιγμή που στην επίσημη αναφορά του το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προηγούμενη εβδομάδα (έως 31 Αυγούστου) συμπεριλαμβάνει 20 κρούσματα στην Ξάνθη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζει διαπιστωμένα 9 κρούσματα στον Τόπειρο, 1 στην Ξάνθη και 10 στα Άβδηρα. Προς τι λοιπόν το ασαφές «3-4 κρούσματα ακόμη» όταν του αναφέρουμε τους 8 βεβαιωμένους ασθενείς από τον ιό του Δυτικού Νείλου της προηγούμενης εβδομάδας; Είναι δυνατόν ο πιο επιμελής ίσως των στελεχών της διοίκησης στην Ξάνθη να μη θυμάται ακριβώς; Ο κόσμος ενημερώνεται και μπορεί να διαπιστώσει την κατάσταση. Η προσπάθεια υποτίμησης της κατάστασης πυροδοτεί τις φήμες που αναπαράγονται και δικαίως αυτή τη φορά, αφού όντως η περιοχή μας συνεχίζει να παραμένει στο «πορτοκαλί» της εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου. Αιρετά και διοικητικά στελέχη δημόσιων φορέων κρίνονται για την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη που μπορούν να καλλιεργήσουν μέσω της επαφής που αναπτύσσουν από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ε.Δ.  

 

Σχολή ή κέντρο;  

 


Όλο και απομακρύνεται η περίπτωση να μην επαναλειτουργήσει ως σχολή αστυφυλάκων το σημερινό κέντρο κράτησης μεταναστών. Όχι πως είχαν δώσει και πολλοί βαρύτητα στις.. δεσμεύσεις Δένδια, αλλά πάντως δεν είχαν διαψευστεί από επίσημα χείλη ως τώρα. Οι φοιτητές της Σχολής ήδη δίνουν μαθήματα σε άλλες σχολές της Ελλάδας, Ρέθυμνο, Νάουσα ή Διδυμότειχο και αναμένεται και εκεί να ορκιστούν. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Ε.Δ.  

 

Τα παράνομα και τα παράλογα  

 


Υποτιμούν και τη δική τους νοημοσύνη όσοι επικαλούνται σχέδια και μελέτες για να αποδείξουν τη διαφύλαξη των οδών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων της πόλης από τους παραβάτες. Αυτό τόνισε και ο Νίκος Ανταμπούφης κατά τη συζήτηση του θέματος της επέκτασης της πιάτσας των ταξί στην 28ης Οκτωβρίου, με σημείο αιχμής την ελεύθερη διέλευση των πεζών από τον πεζόδρομο που οδηγεί στην οδό Δαγκλή και μονίμως είναι κατειλημμένος από ταξί ή ιδιόκτητα ΙΧ.
Βάσιμος και ο προβληματισμός του Θανάση Ξυνίδη για την αύξηση των θέσεων στάθμευσης ταξί στο ίδιο σημείο, αφού το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο είχε ορίσει αλλιώς. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε αντεπιχείρημα από τη δημοτική αρχή.
Οι οδηγοί ταξί επικαλέστηκαν την επί μονίμου βάσεως κατάληψη των 5 καθορισμένων θέσεων ταξί στην οδό Θερμοπυλών γι’ αυτό και έκαναν το συγκεκριμένο αίτημα στο δήμο. Όχι ότι δεν έχουν κι ένα δίκιο οι άνθρωποι, αλλά είναι δυνατόν να αλλάζουν οι οριζόμενες θέσεις γιατί ο δήμος δεν μπορεί να διαφυλάξει τις θέσεις μίας πιάτσας ταξί;! Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!
Ε.Δ.  

 

Αυτά έχει η συγκυβέρνηση…  

 


Τα χαλασμένα μικρόφωνα για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανάγκασαν το Χρίστο Πούλιο να μεταφερθεί στα έδρανα της συμπολίτευσης, όπου και το μόνο ενεργό μικρόφωνο, για να τοποθετηθεί για το επιχειρησιακό σχέδιο. «Καλώς ήρθες», του είπαν οι σύμβουλοι του δημάρχου. «Εσείς καλώς ήρθατε, αφού εγώ είμαι επικεφαλής», ανταπάντησε ο Χρίστος Πούλιος». Δε βαριέσαι μια συμπολίτευση γίνανε ούτως ή άλλως.
Ε.Δ.    

 

Προτεραιότητες και πολιτική  

 


Επέμεινε στον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων του επιχειρησιακού σχεδίου με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ξάνθης ο Ηλίας Βασιλούδης, ο οποίος καταληκτικά σημείωσε με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για την απόφαση να κλείσει ο δημοτικός βρεφικός σταθμός. «Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Να θέσουμε προτεραιότητες. Να αναρωτηθούμε. Βρεφικός σταθμός ή Γιορτές Παλιάς Πόλης;». και το ερώτημα αυτό είναι πολύ καίριο, καθώς το Κέντρο Πολιτισμού μπορεί να έχει έσοδα και να διοργανώνει τους θεσμούς της πόλης, τουλάχιστον με μικρότερη βοήθεια από το δήμο. Γι’ αυτό είναι κομβική η αξιοποίηση της περιουσίας, των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου.
Ε.Δ.  

 

Αμφιθέατρο  

 


Και τέλος τι σύστημα είναι αυτό που δίνει την αρμοδιότητα για το δημοτικό αμφιθέατρο στο νομικό πρόσωπο του δήμου, αλλά διατηρεί την αρμοδιότητα για το υπαίθριο αμφιθέατρο; Τα έσοδα βέβαια τα εισπράττει μόνο το Κέντρο Πολιτισμού, που όμως δεν είναι αρμόδιο για επισκευές και συντήρηση. Τότε «δείχνει» τις τεχνικές υπηρεσίες. Ας γίνει ένας εξορθολογισμός επιτέλους και κυρίως ας γίνουν κάποιες εργασίες στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο, που είναι απαραίτητες, για να μη λέμε πάλι του χρόνου τα ίδια.

 

Ε.Δ.    
Νέος γύρος συναντήσεων για τις Αστυνομικές Σχολές


Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη για το θέμα της επαναλειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών Ξάνθης – Κομοτηνής και την υλοποίηση της δέσμευση Δένδια ότι η λειτουργία τους σαν Κέντρα Λαθρομεταναστών είναι προσωρινή. Έτσι μετά τη συμμετοχή στη Διακομματική επιτροπή της  Βουλής όπου κατέθεσε τις προτάσεις που είχαν συναποφασιστεί στη συντονιστική επιτροπή σήμερα μετέβη στην Αθήνα και όπως μας πληροφόρησε αύριο: «Θα έχουμε συγκεκριμενοποιήσει τις συναντήσει που είχαμε συναποφασίσει ως συντονιστική επιτροπή. Για μας είναι αδιαπραγμάτευτο η επαναλειτουργία των αστυνομικών Σχολών.  Πιστεύω να πάνε όλα καλά».
Μ.Ξ.

Πυρά Αγκόρτσα κατά Δημάρχου


Δύο βασικά πράγματα είπε στην συνέντευξη του ο Απόστολος Αγκόρτσας που «καίνε» το δήμαρχο και την παράταξή του. Ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτε χωρίς προηγουμένως να τον ενημερώσει αλλά και να έχει τη συγκατάθεσή του αλλά και ότι ο ίδιος δεν είχε την ενημέρωση που θα έπρεπε για θέματα της αρμοδιότητάς του ως αντιδημάρχου τουρισμού και ό,τι προτάσεις έκανε έβρισκε «τοίχο» και από το δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης για το θέμα της δενδροφύτευσης είπε ότι ο δήμαρχος έκανε προφορική συμφωνία με τον ιδιώτη ενώ όπως θυμόμαστε ο δήμαρχος αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Μετά απ’ αυτό λέτε ο δήμαρχος να τον παραιτήσει και από δημοτικό σύμβουλο;
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…