Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους φιλίας και συνεργασίας

Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους φιλίας και συνεργασίας

0
besiktas_1-empros

Ο δήμος Ξάνθης φιλοξενεί το δήμαρχο Μπεσίκτας κ. Ισμαήλ Ονάλ συνοδεία δημοτικών συμβούλων

Συμφώνησαν στην διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας. Ο δήμος Μπεσίκτας συμμετέχει με έκθεση στις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης

Το …«καρντάσι» του, δήμαρχο του τουρκικού Δήμου Μπεσίκτας υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και είχε μια εγκάρδια συζήτηση μαζί του για θέματα συνεργασίας σε τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της τέχνης όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο δήμων στις 20 Φεβρουαρίου του 2008. Ο δήμαρχος του δήμου Μπεσίκτας κ. Ισμαήλ Ονάλ συνοδευόταν από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους και είναι επίσημος προσκεκλημένος των Γιορτών Π. Πόλης στις οποίες συμμετέχει και ο δήμος Μπεσίκτας με μια έκθεση ζωγραφικής που φιλοξενεί στη Δημοτική Πινακοθήκη,  του τούρκου καλλιτέχνη και επιστήμονα που εκθέτει και στο Αϊβαλή και όπως ειπώθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παραβρεθεί

Το ‘ «καψαν» μέχρι αργά στους Βίστωνες
Αν και …ξενυχτισμένος ο κ. Ονάλ επειδή διασκέδαζαν με όλη την αποστολή μέχρι τις 3 το πρωί στο σύλλογο «Βίστωνες» – κατόπιν αδείας του δημάρχου Ξάνθης – όπως διευκρινίστηκε, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και ευχαρίστησε πολλές φορές το δήμαρχο Ξάνθης τον οποίο και αποκαλούσε συνεχώς φίλο του για την φιλοξενία και το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και μεταξύ των δήμων τους.  Και ο δήμαρχος Ξάνθης ήταν ιδιαίτερα φιλικός και αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Ονάλ να επισκεφτεί με ανάλογη αποστολή είτε την Κωνσταντινούπολη είτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Τουρκίας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους – η κεντρική διοίκηση ακολουθεί
Ο δήμαρχος Ξάνθης στις δηλώσεις του τόνισε ότι μαζί με τον δήμαρχο  Μπεσίκτας προωθούν τη συνεργασία των δύο δήμων και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρωτοπορεί σε ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασία μεταξύ των λαών: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα σχετικά με την προώθηση των σκοπών της συνεργασίας που έχουμε ήδη οι δύο δήμοι μετά και την υπογραφή του σχετικού πρωτόκολλου Συμφωνήσαμε να υπάρξουν ανταλλαγές αποστολών προωθώντας τις σχέσεις στον τομέα του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού αλλά και των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων διότι η εμπέδωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης είναι αυτή που προωθεί όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με τις καλές σχέσεις. Ή τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους μεταξύ των λαών και αναγκάζεται τις περισσότερες φορές η κεντρική διοίκηση ν’ ακολουθήσει. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα προωθώντας την αγάπη, τη συναδέλφωση την αλληλεγγύη μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού και ιδιαίτερα των δήμων Ξάνθης και Μπεσίκτας».

Διεύρυνση της συνεργασίας και έξω από τα δημοτικά…
Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους και έξω από τα δημοτικά πράγματα, φέρνοντας σε επαφή τα Επιμελητήρια , της Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιριστών και τα Πανεπιστήμια, των δύο δήμων, σημειώνοντας ότι ο δήμος Μπεσίκτας έχει 10 Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Απ’ την πλευρά το κ. Ονάλ τόνισε: «Από το 2008 και μετά είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι την Ξάνθη, είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την φιλοξενία και του κόσμου και του αγαπητού μου φίλου (εννοεί τον δήμαρχο) Και μεις διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις αλλά οι γιορτές οι δικές σας είναι πάρα πολύ ωραίες ζήτησα την άδεια του δήμαρχου του φίλου μου και μέχρι τις 3 γυρίσαμε όλη την πόλη. Συμμετείχαμε στους χορούς και στην διασκέδαση των δημοτών της Ξάνθης. Σαν δήμος συμμετέχουμε και μεις στις Γιορτές Παλιάς Πόλης με μια έκθεση ζωγραφικής πανεπιστημιακού καλλιτέχνη. Συζητήσαμε να προωθήσουμε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στους δήμους μας και να’ ανοίξουμε το δρόμο και γι άλλες συνεργασίες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…