 
																			- 500γρ. πέννες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο για τα μακαρόνια)
- 2 φλιτζάνια μελιτζάνες, σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένες ώριμες ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
 Βράζουμε  τα μακαρόνια αλτέντε, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά προσθέτοντας στη συνέχεια τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσει η μελιτζάνα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι. 
Προσθέτουμε αλάτι αφού δοκιμάσουμε αν χρειαστεί. Βράζουμε περίπου 8 λεπτά τη σάλτσα ανακατεύοντας κατά διαστήματα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη σάλτσα. Αφού ζεσταθούν λίγο τα ζυμαρικά τραβάμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.
 
             
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
					 
					 
					 
						

 
							 
