Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πέννες με σάλτσα από χωριάτικο λουκάνικο και μελιτζάνες

Πέννες με σάλτσα από χωριάτικο λουκάνικο και μελιτζάνες

0
penes
  • 500γρ. πέννες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο για τα μακαρόνια)
  • 2 φλιτζάνια μελιτζάνες, σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί  

Βράζουμε  τα μακαρόνια αλτέντε, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά προσθέτοντας στη συνέχεια τις μελιτζάνες και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσει η μελιτζάνα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε αλάτι αφού δοκιμάσουμε αν χρειαστεί. Βράζουμε περίπου 8 λεπτά τη σάλτσα ανακατεύοντας κατά διαστήματα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη σάλτσα. Αφού ζεσταθούν λίγο τα ζυμαρικά τραβάμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…