Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Παρέμβαση Σαμαρά ζητά ο Γιαννακίδης για τη σχολή αστυνομίας Ξάνθης

Παρέμβαση Σαμαρά ζητά ο Γιαννακίδης για τη σχολή αστυνομίας Ξάνθης

0
Giannakidis_3-empros

«Μη βάζετε την υπογραφή σας σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα», λέει με επιστολή του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ

Χαρακτηρίζει εμπαιγμό και προσβολή της αξιοπρέπεια των κατοίκων της Θράκης το σχεδιασμό για το κλείσιμο της σχολής και τη δημιουργία των κέντρων μεταναστών    

«Ανοσιούργημα», «λανθασμένη και ανιστόρητη επιλογή» και εμπαιγμό για τον «τόπο- εθνική προτεραιότητα», χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, την απόφαση για να κλείσει η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης και να λειτουργήσει ως προσωρινό (…) κέντρο φύλαξης μη νόμιμων μεταναστών, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητάει την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης. Ο Άρης Γιαννακίδης σημειώνει ότι η πολιτική επιλογή που προωθήθηκε αποτελεί όχι μόνο ενδοπεριφερειακή αδικία, αλλά και αντιβαίνει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Όπως είναι αποτυπωμένο, το αίτημα του περιφερειάρχη είναι να λειτουργήσουν και οι τρεις σχολές της Ξάνθης.  
Προσωπική παρέμβαση Σαμαρά ζητά με επιστολή του ο Α. Γιαννακίδης
«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ερμηνεύοντας τα αισθήματα των συμπολιτών μου, όχι μόνο από την Ξάνθη αλλά ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επικοινωνώ μαζί σας ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να αρθεί σε άμεσο χρόνο, μία πολιτική επιλογή που δεν συνιστά μόνο ενδοπεριφερειακή αδικία αλλά πρωτίστως αντιβαίνει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που δρομολογούμε για τον τόπο μας και τον επιβαρύνει πολλαπλά.
Η πολιτική επιλογή μεταφοράς στην Θράκη εκατοντάδων παράνομα εισελθόντων στη χώρα οικονομικών μεταναστών από την Αθήνα, χωρίς καμία προειδοποίηση, σχεδιασμό και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αποτελεί για όλους εμάς βαθύτατη προσβολή της αξιοπρέπειας και του αναφαίρετου δικαιώματος μας να επιλέγουμε εμείς το μέλλον του τόπου μας.
Η Θράκη, η Περιφέρεια μας μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό έχει αποδείξει έμπρακτά ότι είναι τόπος με ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένο αίσθημα φιλαλληλίας, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς.
Ανθρώπους που αξιολογούν την διαφορετικότητα ως προτέρημα, ως πλεονεκτικό στοιχείο στην εξελεγκτική αναπτυξιακή πορεία. Ανθρώπους που χρόνια τώρα υπέμειναν καρτερικά τις τραγικά λανθασμένες πολιτικές του κεντρικού κράτους οι οποίες οδήγησαν τον γενέθλιο τόπο μου, στο περιθώριο των εξελίξεων, στη φτώχεια, στη μετανάστευση.
Από τη πρώτη στιγμή όλοι οι φορείς και κυρίως οι ενεργοί πολίτες του τόπου εκφράσαμε τον ομόθυμη διαφωνία τόσο με αυτήν καθαυτήν την εξωφρενική ως προς την έμπνευσή της επιλογή αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκτελέστηκε: νύκτα, ερήμην των τοπικών κοινωνιών και με την ισχυρή συνοδεία Μονάδων Καταστολής.
Η κυβέρνηση δια στόματος του κ Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και ενώπιον της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής δεσμεύτηκε για την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών στις 3 πόλεις της Θράκης. Δυστυχώς δια στόματος του στενού σας συνεργάτη Υπουργού Επικρατείας ο χρόνος αυτός για τη Σχολή της Ξάνθης δεν προσδιορίστηκε επακριβώς με προφανή πλέον την εξέλιξη η Σχολή να μην λειτουργήσει φέτος.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την απόλυτα δικαιολογημένη οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση των συμπολιτών μου που διαπιστώνουν ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο τόπος- εθνική προτεραιότητα εμπαίζεται και οδηγείται με μία σειρά και άλλων επιλογών που λαμβάνονται στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους στο περιθώριο.
Η άμεση επαναλειτουργία της Σχολής της Ξάνθης δεν έχει μόνο στενά οικονομικά χαρακτηριστικά, κυρίως αποτελεί την επανόρθωση μίας λανθασμένης και ανιστόρητης επιλογής μετατροπής εκπαιδευτικού ιδρύματος σε Κέντρο Κράτησης, για την οποία πιστεύω ότι δεν είσαστε απόλυτα ενήμερος. Η δε σημειολογία της αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα αισθήματα απογοήτευσης και ανασφάλειας που αναμοχλεύθηκαν εκ νέου μετά από πολύ καιρό στις καρδιές και στις ψυχές των συμπολιτών μου.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Περιφέρεια μας έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου παγκόσμιου φαινόμενου για το οποίο απαιτείται διεθνής συντονισμένη δράση. Με τα Κέντρα φιλοξενίας και τις δομές που υπάρχουν έχουμε στηρίξει την εθνική προσπάθεια επί χρόνια αντιμετωπίζοντας τις τραγικές ελλείψεις με θυσίες, θέτοντας πάντα το δικαίωμα στη ζωή, στο όνειρό και στην αξιοπρέπεια στην προμετωπίδα των ενεργειών μας.
Τέτοιες αποφάσεις δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε θεωρώντας ότι ελήφθησαν λόγω κακής πληροφόρησης και υπό την πίεση των γεγονότων. Δυστυχώς όμως μπορεί να έχουν χειρότερες συνέπειες σε σχέση με αυτές που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν.
Αντιλαμβάνομαι το εθνικό χρέος. Και εγώ και οι συμπολίτες μου γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν σε αυτό τον τόπο εκπληρώνοντας το.
Τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε το δικό σας κύριε Πρωθυπουργέ, σταματώντας άμεσα τη μεταφορά των μεταναστών στην Θράκη, δίνοντας εντολή εκκένωσης και της Σχολής της Ξάνθης. Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων δομών και μεταφοράς της σχετικής εμπειρίας όπου χρειαστεί.
Αυτό είναι μήνυμα, κραυγή αγωνίας από όλους τους συμπολίτες μου. Επειδή είστε άνθρωπος με τιμή και εθνική ευαισθησία, παρακαλώ μην βάζετε την υπογραφή σας σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Αριστείδης Γιαννακίδης»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…