Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Πηγή» εγκληματικότητας το Δροσερό

«Πηγή» εγκληματικότητας το Δροσερό

0
drosero-empros

3 ανήλικοι από το Δροσερό έκλεψαν αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και τα έβαλαν φωτιά… Χτύπησε πεζό και τον άφησε αβοήθητο…

Προβληματισμένος ο αστυνομικός διευθυντής κάνει λόγο για έξαρση της εγκληματικότητα από τη νέα γενιά


Ένα σοβαρό «καρκίνωμα» έχει στο υπογάστριό της η πόλη μας που έχει καταστεί άντρο και φυτώριο όλων των μορφών εγκληματικότητας. Πρόκειται για το Δροσερό, όπου παρά τη συνεχή αστυνόμευση «βασιλεύει» η παραβατικότητα. Η φτώχια και η έλλειψη βασικών αγαθών επιβίωσης, το έλλειμμα παιδείας παρά τις προσπάθειες που γίνονται, η υστέρηση σε υποδομές αλλά και ο γενικότερος εκφυλισμός ηθών και αξιών είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν πολλούς κατοίκους του Δροσερού να βρίσκονται σε ένα διαρκές αλησβερίσι με την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, παίζοντας το: «κλέφτες και αστυνόμους»!  
Έξαρση της εγκληματικότητας από την γενιά της …βενζίνης
Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και κάνει λόγο για «έξαρση της εγκληματικότητας από τη νέα γενιά εγκληματιών» που έχει «ανατραφεί» ζητιανεύοντας και πίνοντας βενζίνη – σύνηθες θέαμα στους δρόμους της πόλης – η οποία και ευθύνεται για τις περισσότερες εγκληματικές ενέργειες που σημειώνονται στην πόλη μας. Και είναι γεγονός ότι σε καθημερινή βάση το αστυνομικό δελτίο έινια πλούσιο σε εγκληματικότητα που όλες έχουν αφετηρία στο Δροσερό.  
3 ανήλικοι από το Δροσερό έκλεψαν αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και τα έβαλαν φωτιά…
Και για του λόγου το αληθές όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο: « Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μια περίπτωση εμπρησμού Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί την 22/23-9-2012 από την Ξάνθη, καθώς επίσης και μια κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.
Συγκεκριμένα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 17, 16 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και κλοπή.
Ειδικότερα, οι δράστες, την 22/23-9-2012, αφού αφαίρεσαν, από την Ξάνθη, το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο 37χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, στη συνέχεια μετέβησαν σε αγροτική περιοχή, όπου το έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι δύο από τους δράστες (ο 17χρονος και 14χρονος), είχαν αφαιρέσει, την 22/24-9-2012, επίσης από την πόλη της Ξάνθης, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».  
Χτύπησε πεζό και τον άφησε αβοήθητο…
Κάτοικος Δροσερού ήταν και ο οδηγός ενός λευκού τζιπ που στις 11 το βράδυ στη διάβαση της Αγροτικής τράπεζας, τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα – όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες – προσέκρουσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και παρέσυρε πεζό τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Ο οδηγός ούτε που σταμάτησε να βοηθήσει τον άτυχο πεζό. Στο σημείο αμέσως μετά το ατύχημα μαζεύτηκε πολύ κόσμος. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε άμεσα η Αστυνομία και το ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο Ξάνθης. Όπως πληροφορηθήκαμε δεν κινδυνεύει η υγεία του. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα βρήκαν το όχημα εγκαταλελειμμένο κοντά στις γραμμές προς τον ΟΑΕΔ και συνέλαβαν τον οδηγό που δεν πρόλαβε να ξεφύγει.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…