Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παράπονα για την ποιότητα του νερού σε Νεάπολη- Καλλιθέα

Παράπονα για την ποιότητα του νερού σε Νεάπολη- Καλλιθέα

0
nero_neapoli1-empros

Διαμαρτύρονται για τη σκουριά που βγαίνει απ’ τις βρύσες των σπιτιών τους

Μ. Τσέπελης: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα και έχουμε κάνει μετρήσεις στους κρουνούς, όμως οφείλεται στο εσωτερικό δίκτυο ορισμένων οικοδομών»

Παράπονα στη ΔΕΥΑΞ εκφράζουν κάτοικοι των οικισμών Νεάπολης και Καλλιθέας του δήμου Ξάνθης για την ποιότητα του νερού. Διαμαρτύρονται για τη σκουριά που βγαίνει από τις βρύσες των διαμερισμάτων τους και τα μαυρισμένα φίλτρα, που δείχνουν φθορά και γεννούν ανησυχία για την ασφάλεια του νερού που καταναλώνεται. Συμπολίτης μάλιστα, απέστειλε και επιστολή στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, σημειώνοντας ότι διαπιστώνει το πρόβλημα τα τελευταία τρία χρόνια και επισυνάπτει φωτογραφικό υλικό, όπου φαίνεται το θόλο χρώμα του νερού και το μαύρισμα στα φίλτρα, το οποίο τα κάνει να δείχνουν πολύ παλιά, ενώ είναι μόλις τριών μηνών, όπως σημειώνει. Αναρωτιέται αν αξίζει να πληρώνει τόσα χρήματα γι’ αυτές τις υπηρεσίες και αν οι ίδιοι οι ιθύνοντες θα εμπιστευόταν να δώσουν αυτό το νερό στα παιδιά τους.

Οι αναλύσεις έδειξαν πρόβλημα στα εσωτερικά δίκτυα
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης, μιλώντας στο «Ε» σημείωσε ότι η υπηρεσία είναι ενήμερη για το πρόβλημα, που έχει εντοπιστεί εδώ και 1,5 περίπου χρόνο και γι’ αυτό προέβη σε μια σειρά από ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσει την αιτία που το προκαλεί. «Έχουμε προβεί σε μετρήσεις και αναλύσεις σε διάφορα οικοδομικά τετράγωνα και οικοδομές και λάβαμε δείγματα από τους κεντρικούς αγωγούς και τους κρουνούς. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι το νερό που παίρνουν εκεί, το οποίο είναι από τον Παράδεισο και η ποιότητά του είναι πολύ καλή, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, το πρόβλημα εντοπίζεται στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών», σημειώνει ο κ. Τσέπελης, εξηγώντας ότι τα υλικά που τοποθετήθηκαν είναι χαμηλότερης ποιότητας και παρουσιάζουν γρηγορότερα φθορά. «Κάναμε ελέγχους στο νερό, σε 7-8 σπίτια οικογενειών. Διαπιστώσαμε ότι, ενώ στην αυλή το νερό είναι καθαρό, μέσα στο σπίτι βγαίνει με σκουριά. Ακόμη, διαφορά είδαμε και από οικοδομή σε οικοδομή που βρίσκονται δίπλα δίπλα. Οι παλιοί αγωγοί του εσωτερικού δικτύου δημιουργούν τα προβλήματα», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ. Παρόλα αυτά, τονίζει ότι η προσοχή της δημόσιας υπηρεσίας είναι στραμμένη στην περιοχή και προσπαθεί να αναζητήσει λύσεις για συνολικές παρεμβάσεις, εφόσον είναι δυνατό.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …