Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανακοινώνονται σήμερα οι «μνηστήρες» της ΣΕΚΑΠ

Ανακοινώνονται σήμερα οι «μνηστήρες» της ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros

Η Deloite  ζήτησε από τη  ΣΕΚΕ και Συνεταιρισμό εργαζομένων ΣΕΚΑΠ να της γνωστοποιήσουν αν έχουν πρόθεση να πουλήσουν τις μετοχές τους 

Πουλάνε της είπαν Συνετερισμός και ΣΕΚΕ. Ο συνεταιρισμός ζητά διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Κορυφώνεται  η αγωνία για τη ΣΕΚΑΠ καθώς χθες αργά ο απόγευμα αναμενόταν η λήξη της προθεσμίας στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των μετοχών (50,36%) που προκήρυξε ο ειδικός εκκαθαριστής μέσω της συμβούλου πώλησης Deloite. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες (πριν λήξει η προθεσμία) η πρώτη φάση της διαδικασίας είναι ενθαρρυντική αφού ενδιαφέρον έδειξαν και οι 7 εταιρείες που συμμετείχαν στην β’ φάση του διαγωνισμού της ΑΤΕ πλην  του Ινδικού Ομίλου ο οποίος  – ειρήσθω εν παρόδω – μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με την ΑΤΕ αγόρασε μια άλλη εταιρεία στο Ντουμπάι. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι εταιρείες που συμμετείχαν στη β’ φάση του διαγωνισμού της ΑΤΕ ήταν: 1. Adris Grupa D.D. (Κροατία). 2. British American Tobacco (BAT) (Μεγ. Βρετανία) 3. Bommidala Enterprises Pvt. Ltd (Ινδία) 4. Ηλίας Παπαδόπουλος ΑΕ  5. Imperial Tobacco Group Plc (Μεγ. Βρετανία) 6. KT&G Corporation (Ν. Κορέα) 7. SEBA Group (Τουρκία)

Deloite καλεί ΣΕΚΕ και Συνεταιρισμό εργαζομένων ΣΕΚΑΠ 
Στη διάρκεια της διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος η Deloite έστειλε επιστολές προς της ΣΕΚΕ που κατέχει το 34, 5% της ΣΕΚΑΠ και στο Συνεταιρισμό εργαζομένων που κατέχει  το 8,32% ζητώντας να της γνωστοποιήσουν αν έχουν πρόθεση να πωλήσουν τις μετοχές τους στην εταιρεία που θα προκριθεί με την αξιολόγηση και επίσης σε ποιο αντίτιμο. Απ’ την πλευρά της η ΣΕΚΕ,  όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, η απάντηση ήταν ότι: «η ΣΕΚΕ προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές της αλλά πρέπει να διαφυλάξει και τα συμφέροντα της γι αυτό και θέλει να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις με τον αγοραστή».

Ο συνεταιρισμός ζητά διασφάλιση των θέσεων εργασίας
Ο Συνεταιρισμός εργαζόμενων έστειλε επιστολή προς την Deloite γνωστοποιώντας την πρόθεση τους να πουλήσουν, θέτουν όμως δύο προϋποθέσεις: α) την προοπτική ανάπτυξης της εταιρείας και β) τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επισημαίνουν δε ότι : «Στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα δύο αυτά κριτήρια καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και να εγκρίνουμε τη διαδικασία».
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Βασίλης Λειβαδίτης το σημείο που τους ανησυχεί είναι ότι στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΑΤΕ τον περασμένο Μάρτιο συμπεριλαμβάνεται ο όρος της διασφάλισης των θέσεων εργασίας ενώ σ’ αυτή την πρόσκληση όχι: «Γι αυτό το λόγο κρίναμε σκόπιμο να το επισημάνουμε. Είναι για μας πολύ βασικό να συνεχίσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και πήραμε απόφαση στη συνέλευση των μετόχων του συνεταιρισμού να πουλήσουμε το μερίδιο των μετοχών μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να μας αποδοθεί ευθύνη για ναυάγιο και αυτής της προσπάθειας. Εμείς θέλουμε να σωθεί το εργοστάσιο», τονίζει ο κ. Λειβαδίτης. Να σημειώσουμε ότι η  Deloite στην επιστολή της ρωτά επίσης να της πουν ει δυνατόν και το αντίτιμο της πώλησης των μετοχών του συνεταιρισμού όμως ο κ. Λειβαδίτης σημειώνει ότι αυτό είναι πολύ πρώιμο και θα γίνει με απόφαση των μετόχων όταν έρθει η ώρα…

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…