Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αγκόρτσας: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο …του Δήμου»

Αγκόρτσας: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο …του Δήμου»

0
Agortsas-empros

Άνοιξε τα χαρτά του σε συνέντευξη Τύπου

«Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για όλα., εγώ ήμουν ανενημέρωτος για θέματα της αρμοδιότητάς μου», υποστήριξε

Άνοιξε τα χαρτιά του ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου και Τουρισμού,  δημοτικός σύμβουλος της Δ.Π. του Μιχάλη Στυλιανίδη, Απόστολος Αγκόρτσας και έδωσε διευκρινίσεις για τους λόγους της παραίτησής του αλλά και για τη στάση του δημάρχου που την προκάλεσαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ξενοδοχείο ΑΓΡΙΑΝΗ   την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου περίπου ένα μήνα μετά την αποδοχή της από τον δήμαρχο Ξάνθης (7/8). Ο κ. Αγκόρτσας επέκρινε ευθέως τη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντί του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τόσο του ιδίου όσο και της παράταξης αφήνοντας αιχμές για προσωπικά παιχνίδια μικροπολιτικών συμφερόντων αλλά και υστέρηση στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, για έλλειμμα ενημέρωσης στους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους, βγάζοντας μια εικόνα ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Δήμου».


Αγκόρτσας: Ο δήμαρχο ήταν ενήμερος για ότι έκανα, εγώ δεν ήμουν ενήμερος  για θέματα της αρμοδιότητός μου…»
Αναφερόμενος στο Δημοτικό συμβούλιο της 1ης Αυγούστου κατά το οποίο ο δήμαρχος ζήτησε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του με την εκρηκτική του ατάκα: «Φτάνει πια…Δεν δέχομαι αντιπολίτευση από τη συμπολίτευση»,  εξήγησε ότι το μόνο που ζήτησε ήταν η αναβολή του 5ου θέματος που αφορούσε το πρόγραμμα πιστοποίησης στο Αγροτουρισμό δηλώνοντας άγνοια επί τους θέματος και ότι απλά ζητούσε  ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω στην επιστολή του προς τον δήμαρχο που συνόδευε την παραίτηση του επισημαίνει ότι πολλές φορές στην προσπάθειά του να λειτουργήσει ως αντιδήμαρχος Τουρισμού βρήκε «τοίχο» και από το δήμαρχο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες: «Πολλές φορές ζήτησα  να προβούμε σε ενέργειες ανέξοδες για την προβολή του τουρισμού, δεν εισακούστηκα ποτέ, είχα μόνο χτυπήματα στην πλάτη…Ζήτησα να δοθεί ένας χώρος για γραφείο τουριστικής ενημέρωσης, πάντα έλεγε ναι και πάντοτε γινόταν όχι…», υπονοώντας ευθέως ότι κάποιοι υπηρεσιακοί το σταματούσαν. Είπε επίσης ότι όλες οι προσπάθειές του για τουριστική προβολή και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια οι επισκέψεις του στην Βουλγαρία, στην Τουρκία και στο Καστελοριζο καλεσμένος από το δήμαρχο του νησιού έγιναν με δικά του έξοδα χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του δήμου Ξάνθης.

Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για την κατάθεσή μου για το θέμα της δενδροφύτευσης
Επίσης ο κ. Αγκόρτσας δεν παρέλειψε να πει ότι όλες του οι ενέργειες είχαν την συγκατάθεση του δημάρχου και ποτέ δεν έκανε κάτι πριν τον ενημερώσει και πριν την λάβει. Αυτή την απάντηση έδωσε ερωτηθείς και για το επίμαχο θέμα της δενδοφύτευσης «αδειάζοντας» κυριολεκτικά το δήμαρχο καθώς είπε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είχε προφορική συμφωνία με τον ιδιώτη για την ανάληψη των προαπαιτούμενων για την υλοποίηση του έργου και ότι ο ίδιος είχε μόνο το τεχνικό μέρος και καμιά σχέση και με το οικονομικό. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της κατάθεσής του στο δικαστήριο τονίζοντας ότι κλήθηκε από τον εισαγγελέα να απαντήσει αν είχε κοπεί τιμολόγιο και αν έχει πληρωθεί ο ιδιώτης και κατέθεσε την αλήθεια ενώ για το θέμα προηγουμένως είχε ενημερωθεί ο δήμαρχος και τον παρότρυνε να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή είχε κοπεί τιμολόγιο και ότι δεν είχε πληρωθεί.

Δεν θέλω να είμαι ούτε ποτισμένη γλάστρα ούτε απλή γλάστρα…
Τέλος άφησε να εννοηθεί ότι η παράταξη Στυλιανίδη «ξηλώνεται» και ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τα Χριστούγεννα. Αναφορικά με την πολιτική πορεία του ίδιου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά χωρίς όμως να πει κάτι συγκεκριμένο λέγοντας με νόημα ότι «Δεν μας εκλέγει μόνο το Δροσερό ή τα Κιμμέρια» και ότι όπως αναφέρει στην επιστολή του ο ίδιος έχει 950 ψήφους από τους συμπολίτες μας και δεν προτίθεται να: « είμαι μια «ποτισμένη γλάστρα» (ως αντιδήμαρχος Τουρισμού) σ’ ένα τομέα που δεν έγινε απολύτως τίποτε αλλά ούτε και απλή γλάστρα ως δημοτικός σύμβουλος. Αν κρίνετε ότι δεν θα πρέπει να έχω γνώση για θέματα της αρμοδιότητάς μου ως αντιδήμαρχος σας απαντώ καταθέτοντας την παραίτησή μου. Επίσης αν κρίνετε ότι δεν θα έπρεπε να έχω γνώση για θέματα που αφορούν  το Δημοτικό συμβούλιο σας απαντώ ότι δεν έχω θέση στην παράταξή σας». Τέλος ο κ. Αγκόρτσας ζήτησε από τον κ. δήμαρχο να κοινοποιήσει την επιστολή του λέγοντας ότι  είναι υποχρέωσή του προς τους πολίτες που πρέπει να μάθουν τους λόγους της παραίτησής  του κάτι που δεν έγινε από το  δήμαρχο αλλά δεν υπάρχει έγγραφη και απάντηση του δήμαρχου προς τον κ. Αγκόρτσα.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…