Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Επιστολή Γιώργου Αποστολίδη που δείχνει πολλά…

Επιστολή Γιώργου Αποστολίδη που δείχνει πολλά…

0
ose_xanthis_2-web

Για τον ΟΣΕ, τους βουλευτές της Θράκης και του λαού αυτής  

Από τον γνωστό Ξανθιώτη δικηγόρο κ. Γιώργο Αποστολίδη, λάβαμε επιστολή σχετική με τη «λειτουργία» του ΟΣΕ. Η επιστολή έχει αφορμή μεν τον ΟΣΕ, όμως ως παραλήπτες τους πολιτικούς εκπροσώπους της Θράκης (βουλευτές) και βέβαια το λαό της.  
Το κείμενο  
Αθήνα 30 Αυγ.2012  
Προς την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Κύριε Διευθυντά θα σας παρακαλούσα – αν είναι εύκολο –  να δημοσιεύατε στο ΕΜΠΡΟΣ την ακόλουθη επιστολή-διαμαρτυρία μου.  
Η πόλη Ξάνθη της Δυτικής Θράκης
Οι Πολιτικοί της Εκπρόσωποι (βουλευτές) και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ)

Είναι γνωστό ότι η Δυτική Θράκη και η πόλη της Ξάνθης, ανήκουν στο Ελληνικό Κράτος. Είναι επίσης γνωστό ότι 3-4.000 Ξανθιώτες ζουν στην Αθήνα και αρκετοί στη Θεσσαλονίκη.
Ο καλύτερος ίσως τρόπος για την μετάβαση από την Ξάνθη στην πρωτεύουσα και από την Αθήνα στην Ξάνθη θα έπρεπε να είναι ο Σιδηρόδρομος. Βεβαίως, μεταπολεμικά υπάρχει και το αεροπλάνο, το οποίο όμως είναι δαπανηρό, αν σκεφθεί κανείς ότι η μετάβαση και η επιστροφή στο αεροδρόμιο με Ταξί στοιχίζει περί τα 70-80 Ευρώ ( ως γνωστόν τη χρήση Λεωφορείου από και προς το αεροδρόμιο την απαγόρευσαν, πριν από χρόνια, τα Συνδικάτα των ταξιτζήδων).
Απ ό,τι θυμούμαι και πριν από το 1940, υπήρχε ενιαία σιδηροδρομική γραμμή από Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Με τραίνο ταξίδεψα από Ξάνθη στην Αθήνα το Μάρτη του 1941, έστω και αν λόγω του πολέμου το ταξείδι διήρκεσε περί τα τρία εικοσιτετράωρα.
Η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Κων/πολης κατασκευάστηκε επί Σουλτάν Χαμήτ, προ εκατό (100) και πλέον ετών. Έκτοτε το Ελληνικό Κράτος δεν πρόσθεσε ένα μέτρο γραμμής. Στο κάτω-κάτω της γραφής η Μακεδονία και η Δ.Θράκη, δεν είναι και Μωριάς.
Αλλά ας έλθουμε στο σήμερα. Μέχρι προ μηνών υπήρχε ενιαία γραμμή Αθήνα -Αλεξανδρούπολη και μάλιστα με ΙNTER CITY, έστω και αν το τραίνο στη γραμμή του Σουλτάν Χαμήτ διαρκούσε τέσσερις ώρες.
Προ διμήνου όμως, ο επιβάτης από Αθήνα αλλάζει τραίνο για την Ξάνθη, όπως και από Ξάνθη για Αθήνα. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να περιμένει το τραίνο για την Αθήνα, περί τις δυο ώρες.
Και ο Σταθμός της Ξάνθης καθιέρωσε και τη δική πρωτοτυπία. Δεν δέχεται αποσκευές. Έτσι χρεωθήκαμε να κουβαλάμε-βαλίτσες και μπαούλα μέσα στα βαγόνια, πρώτης και δεύτερης θέσης.
Και ερωτώ. Ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το πρόβλημα αυτό οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ξάνθης;  Σήμερα, υπάρχουν δύο κυβερνητικοί βουλευτές και ένας της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), που υποσχέθηκε –«ανατροπή»-όταν εξελέγη με πρωτοφανή αριθμό «αριστερών» ψήφων. Οι ίδιοι βέβαια ταξιδεύουν αεροπορικώς και δωρεάν.
Είμαι και εγώ θύμα της έξαλλης αυτής πολιτικής του ΟΣΕ και θα περίμενα να ακούσω κάποια εξήγηση, τουλάχιστον από τους πολιτικούς εκπροσώπους Ξάνθης.  

Με τιμή
ΓΙΩΡΓΟΣ Φ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΕΠΙΤ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γιώργος Αποστολίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…