Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τη μεταφορά του φυλακίου του στρατοπέδου «Στεφανίδη» αναλαμβάνει ο δήμος

Τη μεταφορά του φυλακίου του στρατοπέδου «Στεφανίδη» αναλαμβάνει ο δήμος

0
oikepit09_2012-empros

Στο πλαίσιο του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων. Καταρτίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας

Με 64.000 ευρώ ασφαλίζει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ο δήμος Ξάνθης
 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης, προκειμένου να καταρτίσει τους όρους του διαγωνισμού για τη μεταφορά του φυλακίου του στρατοπέδου «Στεφανίδη», στο πλαίσιο του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων. Η μεταφορά είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά η σχετική δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμού του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, γιατί αυτό περιορίζεται μόνο στην κατασκευή του δρόμου. Ο προϋπολογισμός προϋπολογίστηκε στις 118.000 από τις τεχνικές υπηρεσίες και θα αφορά την αντικατάσταση του φυλακίου και αντλίας καυσίμου εντός του στρατοπέδου. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, παράλληλα, με το κεντρικό οδοκατασκευαστικό έργο.

Μείωση του μισθώματος πέτυχε δικαστικά η «Ξανθίππη»
Επιπλέον, με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την ασφάλιση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου, αν και αρχικά κατατέθηκαν 4 προτάσεις, μόνο μία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις κι έτσι, η ασφάλιση που είχε προϋπολογιστεί στα 74.000 ευρώ κατακυρώθηκε στην εν λόγω εταιρία που είχε οικονομική προσφορά 64.000 ευρώ.
Ακόμη, όπως αποφασίστηκε, σε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης που επέβαλε μείωση του ενοικίου στο εστιατόριο «Ξανθίππη», κατόπιν σχετικού αιτήματος του μισθωτή, θα προβεί ο δήμος της Ξάνθης. Το δικαστήριο αποφάσισε μείωση της τάξης του 40% για δύο χρόνια, κι έτσι το τίμημα του μισθώματος περιορίστηκε στα 1.154 ευρώ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό και ότι το κόστος νομιμοποίησης του αυθαίρετου τμήματος του κτιρίου είναι υπέρογκο κι έτσι το πιθανότερο είναι εκείνη η πλευρά να καταστραφεί. Βέβαια, κατά τη συζήτηση ξεκαθαρίστηκε ότι η υπόθεση της δικαστικής μείωσης του τιμήματος δεν έχει καμία σχέση με τη δευτεροβάθμια δίκη που επίκειται σε βάρος ορισμένων πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων που καταδικάστηκαν πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος, λόγω των οικοδομικών παρατυπιών.
Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε να διεκδικήσει με εξώδικη όχληση για να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης και να διεκδικήσει συσσωρευμένες οφειλές από τον ένοικο του αναψυκτηρίου στο Λιμνίο (που λειτούργησε το 2008, αλλά έχει κλείσει), που ανέρχονται στις 56.000 ευρώ και προέκυψαν από μη καταβεβλημένα μισθώματα (είχε οριστεί σε 5.000 ευρώ το χρόνο) και άλλα τέλη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…