Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 834 επιτυχόντες «μετράει» η Ξάνθη

834 επιτυχόντες «μετράει» η Ξάνθη

0
vaseis12-empros

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πίνακες με όλους τους μαθητές του νομού και τη σχολή επιτυχίας τους

Μαζί ανακοινώθηκαν και οι ειδικές κατηγορίες. Άνοδος σε νομικές, ιατρικές και στρατιωτικές σχολές. Ανοίγει η ψαλίδα κεντρικών και περιφερειακών πανεπιστημίων

Τέλος στην αγωνία έβαλε χθες το πρωί το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των φετινών επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα μπορούσαν από την πρώτη στιγμή και χωρίς μπλοκαρίσματα στο σύστημα να δουν οι υποψήφιοι από τη διεύθυνση results.minedu.gov.gr, αλλά και από τους πίνακες που αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα σε όλα τα σχολεία.
Η φετινή καινοτομία ήταν ότι ανακοινώθηκαν συγκεντρωτικά όλα τα αποτελέσματα, τόσο της γενικής σειράς, όσο και των ειδικών κατηγοριών πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων, μουσουλμάνων, καθώς και των υποψηφίων εσπερινών λυκείων.
Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ζηκούδης μίλησε για μικρή άνοδο των βάσεων και για μια τάση να σπουδάσουν οι φοιτητές στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Άνοδος σε κλασικές, στρατιωτικές και ιατρικές σχολές
Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για την φετινή κίνηση των βάσεων δείχνουν επιστροφή στις κλασσικές σπουδές (π.χ. Φιλολογία, Ψυχολογία), αλλά και διατήρηση των «δυνάμεων» των μεγάλων και «κραταιών» Σχολών (Ιατρικές, Νομικές κλπ).
Άνοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, όπως και στο δεύτερο πεδίο στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές. Πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας. Αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμήματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς).

Όλοι οι επιτυχόντες στο «Ε»
Το «Ε» σήμερα παρουσιάζει τους πίνακες με όλους τους επιτυχόντες των σχολείων του νομού της Ξάνθης μαζί με τη σχολή επιτυχίας τους, από την κατηγορία του 90%, δηλαδή όσους διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι πίνακες των συνολικά 98 επιτυχόντων που εισήχθησαν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα του 10%, θα συμπεριληφθούν στο αυριανό φύλλο μαζί με αναλύσεις για τις επιλογές των ξανθιωτών, την προτίμηση σχολών σε γειτονικές πόλεις και τις τάσεις που διαμόρφωσαν τις βάσεις στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι πίνακες με όλους τους επιτυχόντες της Ξάνθης και τη σχολή επιτυχίας του στην έντυπη έκδοση του «Ε»

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Το ΤΕΕ σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο»

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το ΤΕΕ Roadsho…