Σχόλια 28/08/2012

0

Η αγωνία τώρα για τους νέους φοιτητές θα είναι να υπάρχει το πανεπιστήμιο μέχρι να τελειώσουν και κυρίως, να υπάρχει η χώρα…

350 αστυνομικοί στη βουλή!


Δεν φτάνουν οι αστυνομικοί που φρουρούν κάθε βουλευτή (μερικοί έχουν και δύο), δεν φτάνει που φρουρούν πρώην προέδρους, πρωθυπουργούς και άλλους αξιωματούχους, έχουμε και τους 350 που φρουρούν τη βουλή!
Τριακόσιοι πενήντα αστυνομικοί για να φρουρούν μέρα-νύχτα το κτίριο της βουλής.
Θεωρείται δε η υπηρεσία αστυνομικών από τις πιο ευνοϊκές, γι’ αυτό και πηγαίνουν εκεί οι βισματούχοι!
Συμπέρασμα: Τριακόσιοι πενήντα άνθρωποι φεύγουν από ενεργή υπηρεσία που τους έχει ανάγκη έξω η κοινωνία για να κάνουν υπηρεσία φύλαξης του κτιρίου της βουλής.
-Τριακόσια πενήντα άτομα!
«Ε»      

Ηλεκτρονική κομπίνα  


Εμφανίστηκε τελευταία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές κυρίως νέων μια ένδειξη «Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος» μαζί με το σήμα της Αστυνομίας, η οποία «ενημερώνει» ότι δήθεν γίνεται κάποια παρακολούθηση και για να σταματήσει αυτό θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο προϊόν αφού καταθέσεις χρήματα σε λογαριασμό που σου δίνει.
Είναι προφανές ότι η κομπίνα αυτή στηρίζεται στον φόβο. Χρησιμοποιεί δε παράνομα το όνομα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που όντως υφίσταται για να δείξει ότι όντως υπάρχει «κάτι».
Οπότε τρομοκρατημένοι οι νέοι και οι μεγαλύτεροι, αλλά κυρίως οι νέοι, για ν’ αποφύγουν κάποια ιστορία με την υπηρεσία πληρώνουν για δήθεν κάποιον προϊόν λογισμικής μορφής.
Η όλη κομπίνα εμφανίστηκε εδώ και λίγο καιρό και θύματά της υπήρξαν αρκετοί νέοι.
Δημοσιοποιούμε την υπόθεση για ενημέρωση και αντιμετώπισή της.
«Ε»      

Ψυχή  


Να εργάζεσαι  με ζήλο στο εσωτερικό της ψυχής σου, χωρίς να το δείχνεις καθόλου εξωτερικά, ούτε με το ύφος και τις κινήσεις ούτε με λόγο ούτε με κάποια νύξη.  
Άγιος Ιωάννης της κλίμακος – Λόγος τέταρτος
Για την αντιγραφή Ο Σχολιαστής.    

Η παραοικονομία ανθεί στην Ελλάδα


Νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο φως στοιχεία – σοκ!
Η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα συναγωνίζεται τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας.
Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, δηλαδή στα περίπου 48 δισ ευρώ, έχοντας φτάσει βέβαια και στο 27,6% του ΑΕΠ το 2005, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 15,1%.
Η παραοικονομία στη Βουλγαρία βρίσκεται στο 32,3%, αλλά και στις πιο… πολιτισμένες χώρες όπως η Γερμανία η «γκρίζα» οικονομία περιορίζεται στο 13,7%, στη Γαλλία στο 11% και στην Ολλανδία η παραοικονομία υπολογίζεται στο 9,8%.
Κι επειδή η παραοικονομία πάει… παρέα και με τη «μαύρη» εργασία, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πραγματικά εξωφρενικά, καθώς η αδήλωτη εργασία υπολογίζεται από τη Κομισιόν στο 25% της απασχόλησης, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι μόλις 9,7%!!!  

   
Με κριτήριο τον τόπο διαμονής


 Σε βασικό κριτήριο επιλογής σχολών για τους μαθητές αναδεικνύεται η εγγύτητα στον τόπο διαμονής. Δευτερευόντως, τα παιδιά σκέφτηκαν την επαγγελματική αποκατάσταση…
Διότι, ουδείς βεβαίως μπορεί να εγγυηθεί γι’ αυτό πια, εκτός ίσως από τις στρατιωτικές και τις σχολές αστυνομίας που σημείωσαν μεγάλη άνοδο.
Πολλά παιδιά επέλεξαν σχολές που βρίσκονται στον τόπο τους ή πολύ κοντά, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αναζητήσουν φοιτητική στέγη.
Παρότι δε, οι επιδόσεις των υποψηφίων στα θεωρητικά μαθήματα ήταν πολύ καλές, παρατηρείται σημαντική πτώση στις παιδαγωγικές σχολές, δεδομένου ότι έχει κλείσει η στρόφιγγα των διορισμών.
Σημαντικό είναι ότι καταγράφεται άνοδος σχεδόν σε όλες τις γεωπονικές και γενικά τις σχολές που ασχολούνται με την καλλιέργεια γης.
       
Πάει στο δημοτικό συμβούλιο  


Το θέμα της αναστολής λειτουργίας ενός βρεφονηπιακού σταθμού στην Ξάνθη πάει στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του Χρίστου Πούλιου στην οικονομική επιτροπή, την οποία αποδέχθηκαν όλα τα μέλη. Ο Γιώργος Παπασταματίου εξήγησε γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή, εκθέτοντας τα επιχειρήματα που είχε μεταφέρει και στο πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε», αλλά ο Χρίστος Πούλιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στους παιδικούς σταθμούς, περικόπτοντας από άλλες δραστηριότητες του δήμου. Τώρα, από τι και για τι πρώτα θα περικόψει ο δήμος είναι μια άλλη ιστορία, αν και είναι βέβαιο ότι στις κοινωνικές δράσεις πρέπει να δοθεί βαρύτητα.
Ε.Δ.  

Γεωθερμία για το κολυμβητήριο  


Πολύ συνοπτικά και χωρίς να δώσει έμφαση μίλησε ο Δημήτρης Μπένης για την πρόταση που έχει συζητήσει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο σχετικά με τη δημιουργία κοινού κολυμβητηρίου στην Κεσσάνη, από τους δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Κομοτηνής. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί το γεωθερμικό πεδίο και θα γλιτώσουν οι δήμοι από το βραχνά των εξόδων καυσίμων θέρμανσης  για την πισίνα. Μεγαλόπνοο όμως.
Ε.Δ.  

Ξέρουν  


Δεν έδειξαν καμία δυσφορία για την ένσταση που υπέβαλε το ΚΤΕΛ Ξάνθης κατά της απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη διενέργεια διαγωνισμού για τα σχολικά δρομολόγια τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Αντιθέτως, αναφέρθηκε ότι η σχετική διάταξη δεν έχει σαφή ερμηνεία, ενώ τονίστηκε ότι με την απόφαση που πήραν και απέρριψαν την απευθείας ανάθεση στο ΚΤΕΛ εμφιλοχωρεί και ο κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτες διαδρομές –όπως συνέβη και με την περίπτωση των ταξί στον προηγούμενο διαγωνισμό- μιας και δε θα προτιμηθούν αν πλειοδοτήσουν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Γι’ αυτό και η κατανόηση, επειδή ξέρουν.
Πάντως, όλοι εύχονται να ευοδώσει τελικά η προσπάθεια για παραμονή της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια, αφού αποτελεί πραγματικό βάρος για τους δήμους. Εξ ου και οι συνεχείς παρατάσεις στην επίσημη μεταφορά της αρμοδιότητας.
Ε.Δ.    

«Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι» στους δημάρχους…


Αναμφισβήτητα έχουν τα δίκια τους οι δήμαρχοι γιατί καλούνται να σηκώσουν όλο το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και όλες τις νέες αρμοδιότητες του Καλλικράτη με σχεδόν  το 1/3 των χρημάτων που έπαιρναν.  Η κυβέρνηση τους βάζει «τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι» και τους καλεί να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα» αφού αυτοί θα εισπράξουν όλη την δυσαρέσκεια από τις τοπικές κοινωνίες αν περικόψουν μισθούς και περιστείλουν την λειτουργία κοινωνικών δομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που οι περικοπές στην κεντρική διοίκηση και τις ΔΕΚΟ είναι στο 30% οι δήμοι έχουν περικοπές στους ΚΑΠ 70% και έτσι οι δήμοι που δεν προνόησαν να έχουν  κάτι τι στο ταμείο τους δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τις μισθοδοσίες του προσωπικού τους.
Μ.Ξ.    

Καμιά αυτοκριτική …μόνο γκρίνια


Γκρίνιαξαν και κινδυνολόγησαν λοιπόν με την ψυχή τους οι δήμαρχοι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ – ΑΜΘ στην Δράμα όμως αυτό που δεν έκαναν είναι η αυτοκριτική τους. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που έφτασαν σε σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους. Δεν είπαν τίποτε για την κακοδιαχείριση που παρατηρείται σε πολλούς δήμους…Για την κατασπατάληση χρημάτων σε έργα και εργάκια που γίνονται σε προεκλογικές περιόδους …Για την αφαίμαξη χρημάτων απ’ τα ταμεία τους για να λειτουργούν δημοτικές επιχειρήσεις που τους βάζουν μέσα και έχουν πολλές φορές διαπιστωμένα λειτουργήσει ως αντλίες ψηφοφόρων… Αυτό που φάνηκε είναι ότι οι δήμαρχοι λειτουργούν με βάση τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία (άλλωστε οι περισσότεροι απ’ αυτό το χώρο προέρχονται) και έχουν συνεχώς το χέρι απλωμένο στο κράτος. Δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να βρουν πόρους για τους δήμους τους μέσα από προγράμματα, μέσα από το ΕΣΠΑ και να κάνουν το κουμάντο τους. Έμαθαν να τα έχουν όλα στο πιάτο…και τώρα που τους κόβουν πόρους τα βρήκαν σκούρα. Δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να διεκδικήσουν ένα άλλο μοντέλο αυτοδιοίκησης. Απαγκιστρωμένης από το κράτος, αυτοδιοίκηση με όλη της σημασία της λέξης…Όμως αυτά δεν τα λένε…
Μ.Ξ.      

Χωρίς εκπρόσωπο ήταν ο δήμος Ξάνθης στη σύσκεψη της ΠΕΔ – ΑΜΘ


Ούτε ο δήμαρχος αλλά ούτε ο αντ’ αυτού ήταν εκεί. Γιατί άραγε; Επειδή έγινε στη Δράμα και όχι στην Ξάνθη; Γιατί τους φάνηκε μακριά; Ή γιατί δεν συμφωνούν με τις θέσεις της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ; Σίγουρα όμως είναι άξια σχολιασμού η στάση του δημάρχου Ξάνθης.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…