Σχόλια 24/08/2012

0

Ε-φαιδρεία!
Θωμάς Βουγιουκλής


Μέτρα μεν, αλλά…  


Επιχείρηση σκούπα και για το παρεμπόριο, όπως και περιπολίες μελών των εμπορικών συλλόγων σε κεντρικούς δρόμους, προβλέπει το σχέδιο του υπουργού κ. Χατζηδάκη.
Ήταν καιρός! Γιατί με την ασυδοσία που είχε επικρατήσει τόσα χρόνια, το παρεμπόριο ευδοκιμούσε και το κανονικό εμπόριο απαξιωνόταν και οδηγείτο στο μαρασμό.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα πρέπει εκτός από σχέδια, να εφαρμοστούν κιόλας.
Διότι στη χώρα μας από την εφαρμογή πάσχουμε…
«Ε»  

Νέοι διευθυντές  


Αλλαγές διευθυντικών στελεχών είχαμε σε δύο Τράπεζες της πόλης.
Έτσι, μετά την αποχώρηση του διευθυντή της Μιλένιουμ κ. Σάκκα και ανάληψη της διεύθυνσης της Εμπορικής στην οδό Καραολή, η θέση στη Μιλένιουμ καλύφθηκε από τον Νίκο Τσιναρίδη. Ο οποίος αποχώρησε από την Eurobank.
Ο κ. Τσιναρίδης είναι παράλληλα και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων.
Και στους δύο ευχόμαστε «σιδεροκέφαλοι» στα νέα δύσκολα πόστα τους.
«Ε»    

Καιρικές αλλαγές  


Ο Αύγουστος βαίνει προς το τέλος του και οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν.
Το θερμό καλοκαίρι συνεχίζεται με τα μπάνια και τις εξόδους στα αναψυκτήρια.
Όμως, σιγά-σιγά αρχίζουν οι πρώτες σταγόνες. Από βδομάδα μας ενημερώνει η ΕΜΥ θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας και λίγες βροχές.
Βέβαια, η θερμοκρασία πέφτοντας θα κάνει τον Σεπτέμβριο έτσι όπως πρέπει. Γλυκύτατο και υποφερτό, με δροσιά το πρωί και το βράδυ.
Σιγά-σιγά θα μπούμε στο φθινόπωρο, μια εποχή ιδιαίτερα όμορφη, κυρίως επάνω στο βουνό.
«Ε»            

Οικογενειακά «δράματα»  


Στις όμορφες ζεστές Αυγουστιάτικες ημέρες, στο μυαλό των νοικοκυραίων που μένουν στις πολυκατοικίες εμφανίζεται ένα πρόβλημα: Αυτό της θέρμανσης των διαμερισμάτων και του σχετικού κόστους.
Ήδη πέρυσι σε αρκετές πολυκατοικίες δεν λειτούργησαν τα καλοριφέρ. Φέτος με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, λογικό είναι να εμφανιστούν νέα προβλήματα και δυσκολίες. Γι’ αυτό και ο προβληματισμός των νοικοκυραίων.
Τελικά, τα καλοριφέρ θα λειτουργούν – όπου ανάψουν – λιγότερες ώρες.
Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας…
«Ε»    

Υπουργικά συγχαρητήρια  


Στο σημερινό μας φύλλο, στη σελίδα 2, φιλοξενούμε άρθρο του συνεργάτη μας Θωμά Βουγιουκλή με τίτλο «Εφαρμογή του ανεφάρμοστου», με θέμα τον νόμο για τα ΑΕΙ, ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά εκ των έσω, ως καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εχθές στην εφημερίδα «ΝΕΑ» και προκάλεσε το ενδιαφέρον του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος το διάβασε και επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Βουγιουκλή για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει, διότι, σύμφωνα με τον υπουργό, αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο το πνεύμα και τη σκοπιμότητα της μεταρρύθμισης του νόμου
Είναι μία σημαντική αναγνώριση το γεγονός αυτό στο πρόσωπο του Θωμά Βουγιουκλή.    

Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η Μέρκελ!  


Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναδεικνύεται η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes.
Η Χίλαρι Κλίντον είναι η δεύτερη ισχυρότερη γυναίκα, με τρίτη την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ. Η κα Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος του ΔΝΤ, ανεδείχθη στην 8η θέση. Τις υπόλοιπες θέσεις καλύπτουν κυρίως Αμερικανίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες ή γυναίκες από τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Η 58χρονη καγκελάριος είναι η “Σιδηρά Κυρία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική κρίση της ευρωζώνης που συνεχίζει να απειλεί τις αγορές» γράφει το περιοδικό.      

 
Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις


Την Δευτέρα μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψήφιων φοιτητών αφού ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οπότε και κάθε υποψήφιος θα γνωρίζει που περνάει. Την είδηση ανακοίνωσε  ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το «Ε» όπως κάθε χρόνο θα δημοσιεύσει αναλυτικά τα αποτελέσματα για διευκόλυνση των υποψηφίων και των οικογενειών τους.
Καλή επιτυχία!!!
Μ.Ξ.      

 
Οργανωτική ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ


Πυρετωδώς ετοιμάζεται για το συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος,  όρισε τους υπεύθυνος των οργανωτικών τομέων του ΠΑΣΟΚ,των τομέων της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και των τομέων της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους για το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών. Επιχειρείται ριζική ανανέωση αν κρίνουμε από τα πρόσωπα που ορίστηκαν καθώς από τους παλιούς και γνωστούς συμμετέχουν μόνο ο  Μανώλης Όθωνας ως υπεύθυνος του τομέα Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων, ο Χρίστος Βερελής του Τομέα Προγραμματικού Σχεδιασμού, ο Χρήστος Πρωτόπαππας του τομέα Τεκμηρίωση και ο Γιώργος Κουτρουμάνης  του τομέα Κοινωνικού Διαλόγου.
– Άφεριμ
Μ.Ξ.    

Παρέμβαση  


Για την πρόθεση του ΕΒΕ να παρέμβει στον ΟΑΕΕ για τα «ραβασάκια» των οφειλών επαγγελματιών που εστάλησαν τις τελευταίες μέρες ενημέρωσε ο Στέλιος Μωραΐτης. Ο ίδιος τόνισε ότι το ΕΒΕ πρέπει να ανατρέψει αυτή την απόφαση, η οποία δίνει εντολή για αποστολή και βεβαίωση των οφειλών στην εφορία αν δεν πληρωθούν εντός 10ημέρου. Ο πρόεδρος μίλησε για «εισπρακτικό μένος» και για «αδιαφορία ως προς τη διασφάλιση της επιβίωσης των επιχειρήσεων», και όσο και αν πράγματι είναι λυπηρό για το φορέα να βλέπει αμέτοχος τα άδικα και σκληρά μέτρα κατά των μελών του, πολύ λίγα μπορούν να γίνουν όσο το κράτος έχει τόση ανάγκη από έσοδα και έχει πάρει απόφαση να τα συγκεντρώσει «ματώνοντας» μισθωτούς και ιδιώτες.
Ε.Δ.    

Παρεμπόριο στις γιορτές  


Σχετικά με την προσοχή που πρέπει να ενταθεί στο διάστημα των Γιορτών Παλιάς Πόλης τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση του ΕΒΕ ο κ. Αλεξόπουλος, που διατελεί και αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου. Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να παρεμποδιστεί η ανεξέλεγκτη κατάσταση της προηγούμενης διοργάνωσης και κάλεσε το ΕΒΕ να δώσει το παρών σε μία προσπάθεια συνεννόησης με τη δημοτική αστυνομία, αλλά και όλους όσους θα θελήσουν να συστρατευτούν.
Σωστή η υπογράμμιση στο συγκεκριμένο θέμα, όμως και στα καρναβάλια παρατηρήθηκε η αδυναμία να τεθεί υπό έλεγχο το φαινόμενο και άρα χρειάζεται ουσιαστική συμβολή από όλους γιατί δε θα αποτραπεί τίποτα μόνο με ευχολόγια.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…