Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ετοιμάζεται για δεύτερο… ντεμπούτο ο Γκλέισον

Ετοιμάζεται για δεύτερο… ντεμπούτο ο Γκλέισον

0
gleison-empros

«Παρτενέρ» του Σπύρου Βάλλα στο κέντρο της άμυνας ο Βραζιλιάνος

Χωρίς αναβολές θα διεξαχθεί – εκτός απροόπτου – η «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος  

       
Το δεύτερο… ντεμπούτο του με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Κυριακή ο Σάντος Γκλέισον. Στις τελευταίες προπονήσεις ο Βραζιλιάνος αμυντικός παρουσιάστηκε ¨ανεβασμένος¨ και όπως φαίνεται έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας. Έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα για το ματς με τον Ο.Φ.Η. ως ¨παρτενέρ¨ του Σπύρου Βάλλα στο κέντρο της ξανθιώτικης άμυνας. Την τετράδα της «οπισθοφυλακής» θα συμπληρώνουν οι Μπέρτος (δεξιά) και Μπαξεβανίδης (αριστερά), οι οποίοι θα συνεργαστούν με τον Βιβιανί που θα βρίσκεται στη θέση κάτω από τα δοκάρια ώστε να εξασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα.
Από εκεί κι έπειτα στο κέντρο οι Ντάνι – Βασιλακάκης θα προσπαθούν να ανακόπτουν τις αντίπαλες επιθέσεις και να οργανώνουν τις δικές τους, ενώ στα δύο άκρα θα τοποθετηθούν οι Μαρσελίνιο (αριστερά) και Πλατέλλας (δεξιά) για να δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να επιχειρούν διεισδύσεις.
Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μάρκο Μαρκόφσκι ενώ μοναδική θέση που παραμένει ερωτηματικό είναι αυτή πίσω από το φορ, όπου υπάρχουν δύο σκέψεις. Η 1η και πιθανότερη για το επερχόμενο παιχνίδι είναι να ξεκινήσει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ως περιφερειακός επιθετικός ώστε η Ξάνθη να γίνει πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ενώ το εναλλακτικό σενάριο είναι η χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου ώστε να μοιράζει το παιχνίδι δεξιά – αριστερά και να βγάλει κάθετες προς τον Σέρβο επιθετικό.  
Πήρε το «οκ» για το γήπεδο ο Ο.Φ.Η.  
Κανονικά στην φυσική του έδρα θα αγωνιστεί ο ΟΦΗ, καθώς χθες πήρε το πολυπόθητο «οκ» κι έτσι την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια θα αγωνίζεται στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ή αλλιώς «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου.
Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με την Ξάνθη, ενώ από πλευράς Κρητικών εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3500 φίλαθλοι θα βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου.  
Χωρίς αναβολές η πρεμιέρα του πρωταθλήματος  
Κανονικά θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2012-2013 που θα ξεκινήσει αύριο με τρεις αγώνες. Παρά το γεγονός ότι 8 από τις 16 ομάδες της Super League δεν πήραν την απαραίτητη έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λόγω οφειλών ή άλλων εκκρεμοτήτων, καθώς οι φάκελοι τους για την αδειοδότηση θα επανεξεταστούν σήμερα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προσανατολίζεται στο να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια κι εάν προκύψει κάποια παρατυπία στη συνέχεια να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις. Σημαντικό ρόλο στο να γίνουν κανονικά οι αγώνες έπαιξε το γεγονός ότι υπάρχει η συμφωνία με τη Nova για τα τηλεοπτικά και οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα θα επέφερε μείωση του ποσού για τη χορηγία από πλευράς του συνδρομητικού καναλιού. Εξάλλου η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη (28/8) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ θα περάσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έτσι οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ενδέχεται να μην πάρουν πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την παρασκευή (24/8), θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της υπαγωγής τους στη νέα ρύθμιση που έρχεται ως «σανίδα σωτηρίας» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
* Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και οι διαιτητές στην επόμενη σελίδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …