Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

0
tiropitakia001-empros
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • Λίγο σουσάμι
  • Λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό φέτα σκληρή
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι 

Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη. Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το βούτυρο (πρέπει να ‘ναι μαλακό), το γιαούρτι, λίγο αλάτι και τους κρόκους των αυγών. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτετε, αν χρειαστεί τόσο αλεύρι, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας και να γίνει μαλακιά. Αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για ½ ώρα.
Χτυπάτε τα αυτά και προσθέτετε τα τυριά και το αλατοπίπερο. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες και ανοίγετε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο την κάθε μπάλα ζύμης. Με στρόγγυλο κουπ κόβετε στρόγγυλα κομμάτια απ’ το φύλο, βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών στη μέση του κύκλου και το διπλώνετε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Τοποθετείτε τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο ασπράδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

  • tyropitakia_manitaria

    Τυροπιτάκια με μανιτάρια

    4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…