Σχόλια 27/07/2012

0

Με μία κίνηση το υπουργείο Υγείας, βάζοντας πλαφόν στις δαπάνες για την υγεία…καταργεί όλες τις χρόνιες αρρώστιες!    

Αλλάζουν  
Χρόνια πολλά τώρα, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το μόνο που αλλάζει, είναι τα πρόσωπα που διοικούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων!
Το ίδιο έγινε και τώρα. Άλλαξαν τα πρόσωπα των επικεφαλής με τους παχυλούς μισθούς, τα οποία όσο καιρό μένουν εκεί, δεν κάνουν σχεδόν τίποτε στον τομέα που κλήθηκαν να δουλέψουν.
Πληρώνονται αδρά μεν, αλλά από αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό. Για αποκρατικοποιήσεις ακούμε, γι’ αυτές πληρώνονται αλλά αποκρατικοποιήσεις  δεν βλέπει κανείς.
«Ε»    

Στρατιωτική παραίτηση  


Παλαιοκομματικές τακτικές του παρελθόντος χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με άκομψες παρεμβάσεις προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο κ. Ζιαζιά.
Κι επειδή ως αξιωματικός ο Ζιαζιάς έχει αρχές ο άνθρωπος, παραιτήθηκε.
Για να μην ξεφτιλισθεί ο ίδιος και για λογαριασμό αυτών που θέλανε να παίξουν πολιτικά και κομματικά παιγνίδια στην πλάτη του.
Εν κατακλείδι: τί διαφορετικό θα περίμενε κανείς από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο της Λαϊκής Δεξιάς στο υπουργείο που τον τοποθέτησαν;
Πάντως δεν ξεκίνησε καλά η κυβέρνηση στον τομέα της Εθνικής Άμυνας.
«Ε»

Πιο ακριβή  


Την πλέον ακριβή κινητή τηλεφωνία της Ευρώπης έχουμε στην χώρα μας. Κι αυτή η ακρίβεια οφείλεται στους υψηλούς φόρους που επιβάλλονται από την πολιτεία.
Και με αφορμή αυτή τη νοοτροπία των υψηλών φόρων, τελικά υπάρχουν λιγότερα έσοδα για το κράτος!
Και αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, το ακριβό τελικό προϊόν που διαμορφώνεται ωθεί τους καταναλωτές να ελαττώσουν τον χρόνο ομιλίας!..
Άραγε θα μπορέσουν οι ελληνικοί εγκέφαλοι να το αντιληφθούν το απλό αυτό πράγμα;
«Ε»      

Πωλείται η Αγροτική  


Πωλητήριο στην Αγροτική Τράπεζα βάζει η κυβέρνηση, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της επίδειξης αποφασιστικότητας στην υλοποίηση μέτρων αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος για τα οποία η τρόικα πιέζει εδώ και πολλούς μήνες.
Η απόφαση σφραγίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην οποία εξετάστηκαν οι πιο συμφέροντες για το Δημόσιο όροι πώλησης της ΑΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει διάσπαση της τράπεζας σε δύο κομμάτια, σε «καλή» και «κακή».
Το κομμάτι της bad bank θα τεθεί σε εκκαθάριση με την ευθύνη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το υγιές κομμάτι θα πωληθεί με διαδικασίες που θα τρέξει επίσης το ΤΧΣ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ υπάρχει ενδιαφέρον από Πειραιώς και τη Eurobank.
«Ε»          

«Χέρι» στο στρατό βάζει τώρα ο Spiegel  


Στο στόχαστρό του Der Spiegel μπήκε αυτή τη φορά ο ελληνικός στρατός, με το γερμανικό περιοδικό να κάνει λόγο για τεράστιο προσωπικό στα στρατόπεδα και περικοπές που δεν έχουν γίνει ακόμα.
«Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή, η Τρόικα εξετάζει τα μέτρα λιτότητας της χώρας. Στον ελληνικό στρατό υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για περικοπές. Αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα: υπάρχουν πάρα πολλοί στρατιωτικοί σε πάρα πολλά στρατόπεδα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του το περιοδικό, επισημαίνοντας τη «μαύρη τρύπα» που διοχετεύεται  στις ένοπλες δυνάμεις.
«Αν τα εκατοντάδες τζιπ και στρατιωτικά οχήματα του στρατού χρειαστούν συντήρηση, πρέπει να μεταφερθούν 570 χιλιόμετρα μακριά, στα Ιωάννινα, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βάση επισκευής της χώρας», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι ο στρατός πληρώνει στους συνοδούς των οχημάτων «εκτός έδρας», ενώ καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες καυσίμων.
«Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Πιθανότατα επειδή οι τοπικοί πολιτικοί ήθελαν να έχουν μια βάση στα Γιάννενα, ώστε να τοποθετούνται εκεί στρατιωτικοί με βύσμα», φέρεται να λέει στο Spiegel ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

             
Σαρωτικός Καλλικράτης και στις εφορίες της χώρας  


Στις 200 ανέρχονται οι εφορίες οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Το πρώτο κύμα των καταργήσεων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 14 εφοριών. Άλλες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ, περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 200 υπηρεσιών, ενώ κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».      

Πρόταση Μωραΐτη για το μπαϊράμ  


Πρόταση να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και τα απογεύματα για την τελευταία εβδομάδα του Μπαϊραμιού, έκανε ο Στέλιος Μωραΐτης, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, αλλά και να ενισχυθεί η τοπική αγορά. Για το λόγο αυτό κάλεσε Εμπορικό Σύλλογο, ΟΕΒΕ και όσους επαγγελματίες το επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Ε.Δ.  

Εμμένουν  


Παρά τα κακά νέα για την Αναπτυξιακή Ξάνθης και την παραδοχή Διβάρη ότι τα 2,9 εκ. ευρώ αποτελούσαν «προφανές λάθος» η προσπάθεια συνεχίζεται από αυτούς που στήριξαν την «ανάσταση» της Αναπτυξιακής.
Ο Στέλιος Μωραΐτης στη συνεδρίαση του ΕΒΕ σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες (προς ποια κατεύθυνση;) «με σκοπό να μην αφήσουμε κανέναν υπουργό να πάρει χρήματα από το νομό μας».
Ε.Δ.  

Δεν είναι κακό, αντιθέτως!  


Δεν είναι κακό κάποιος, σε όποια θέση και αν βρίσκεται να παραδέχεται ότι κάτι δεν το ξέρει ή δεν το θυμάται. Αντιθέτως, η στάση αυτή δείχνει άνθρωπο ώριμο και συγκροτημένο, που ο λόγος του έχει βαρύτητα, όταν αποφασίζει να πάρει θέση για κάτι. Γεμίσαμε πολιτικούς που μπροστά στην άγνοια ή σε κάποια «προσωρινή αμνησία» φωνάζουν, ωρύονται, επιτίθενται και λένε χοντράδες. Νομίζουν άραγε ότι έτσι το καλύπτουν;
Ε.Δ.    

Νέος Γ.Γ. ΑΔΜΘ ο Α. Καρούντζος  


Τον Θύμιο Σώκο στην ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης αντικαθιστά ο πρώην διοικητής Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος. Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν χθες οι νέοι γραμματείς. Ο κ. Καρούντζος είναι ο μοναδικός που παραμένει στην αποκεντρωμένη διοίκηση, αν και αλλάζει περιφέρεια.
Οι υπόλοιποι νέοι γενικοί γραμματείες είναι: Αττικής: Καλογερόπουλος Δημήτριος, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας: Γερακούδη Καλλιόπη, Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας: Θεοδωρίδης Ηλίας, Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου: Αγγελάκας Μανώλης, Αιγαίου: Καλογήρου Χριστιάνα και Κρήτης: Δεικτάκης Γεώργιος.
Ε.Δ.      

Ακατανόητο  


Απορία προκαλεί η άρνηση του Στέλιου Μωραΐτη να ενημερώσει την αντιπολίτευση σχετικά με τη συμβολή του Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα ΟΣΑΑ (ολοκληρωμένη σχέδιο αστικής ανάπτυξης). Ο δήμος Ξάνθης μπορεί να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη συνολική πορεία του έργου ως βασικός εταίρος, ωστόσο οι δράσεις που αναλαμβάνονται και δρομολογούνται από το ΕΒΕ είναι πράγματι ένα στοιχείο που θα έπρεπε να γνωρίζει και η αντιπολίτευση και μάλιστα από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι έχει και προτάσεις για τη λειτουργία του ΕΒΕ στο σχήμα. 7 εκ. για το νομό είναι αυτά στο κάτω- κάτω.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…